ordi Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 dovoljno je što mnogi padnu u depresiju kad im se smrkne pre 17h; potcenjujete tu boljku.
Meazza Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 U jebote, crni ponedeljak. Da l' da se uvede kao neradan dan, nego ne znam šta bi smo onda sa crnim utorkom, crnom sredom i ostalim danima u kojima ljudi izvoljevaju. Pa nista, da se smejemo. :) Ko jebe ove sto pojacano crkavaju od infarkta i saobracajnih nesreca. A mozemo i prosto da ukinemo to menjanje vremena, ali onda ne bi bilo smesno. :( Sto je najgore, ja bih prvi vise voleo da ostane ovako pre nego da vrate na zimsko racunanje i leti. Ali ja ne polazim od sebe, draza mi je istina. -_-
gospa buba Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 pa ionako ce da ukinu. i to ne shto mi kukamo, nego shto ce drugi da ukinu -_- nashe kukanje je sporedno ^_^
Meazza Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 dovoljno je što mnogi padnu u depresiju kad im se smrkne pre 17h; potcenjujete tu boljku. Sve su to seka perse.
JozoMujica Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 dovoljno je što mnogi padnu u depresiju kad im se smrkne pre 17h; potcenjujete tu boljku. A šta ćemo sa onima koji padnu u depresiju kad ustanu pre nego što se razdani? Pekari npr. to rade i leti i zimi. Fascinantna mi je sposobnost ljudi da izvor svojih problema pronađu u prirodnim pojavama.
braca Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Moj skor za noć i jutro: slomljeni tanjir, naprsla omiljena čaša, malko opečen palac i hleb na podu. A nije ni 9. Dobro jutro svima. A ovamo tvrdi da joj ne smeta...
Filozof manijak Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Promena računanja vremena nije prirodna pojava.
Meazza Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Fascinantna mi je sposobnost ljudi da izvor svojih problema pronađu u prirodnim pojavama. Dobro je sto nisi doktor.
gospa buba Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 (edited) Fascinantna mi je sposobnost ljudi da izvor svojih problema pronađu u prirodnim pojavama. nije iskljucheno da ljudi imaju izvor svojih problema u prirodnim pojavama. ali osim u sluchaju ozbiljnih bolesnika koji imaju ozbiljne primarne bolesti, favorizovanje neslaganja sa prirodnim pojavama je postalo 1 vazan problem u zivotu nominalno zdravih ljudi i koncentrisanje solidnog dela zivota oko toga. imam utisak da je taj koncept zivota dominantan poslednje decenije, strashno je chim svane, uglavnom zbog kosmichkih i atmosferskih pojava, na koje se nema apsolutno nikakav uticaj. vec nashi roditelji nisu percipirali stvari kao takve, a kosmos konstantno okrenut protiv njih :( moja baba je govorila ljutish se na vetar ^_^ Edited October 30, 2017 by gospa buba
Hamlet Strašni Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 kako se obično dokazuje? Evidencijom dolaska/ odlaska sa posla.
Frile Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Niko ne kaže da je pomeranja sata tragedija, prosto divanimo o aktuelnoj temi. S druge strane. zašto se ne bi ukinula (ionako veštački uvedena) praksa promene vremena, ako se se utvrdi da nikakve korist od nje nema, samo štete (zbog promene bioritma radnog čoveka)? Zašto uopše i vrše tu promenu vremena? Ma naravno, kao što rekoh Kumsu, meni nije problem ovo naše filozofiranje na topiku, nego što u "medijima" to postaje još jedna od senzacionalističkih tema, potkrepljena navodnim "naučnim istraživanjima". Na to mislim kad kažem "tragedija" - izvinjavam se sagovornicima, iz konteksta se to ne vidi jasno pa ispada da se brecam na one što misle drugačije od mene. Naravno da je legitimno menjati i ukidati stvari poput letnjeg računanja vremena, pogotovo ako se utvrdi da je šteta veća od koristi. Neko želi ranije svitanje, neko želi da ima svetla predveče - svejedno je nemoguće svima ugoditi, doklegod postoji podela na vremenske zone.
precog Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 (edited) Promena računanja vremena nije prirodna pojava. dok je racunanje vremena svakako prirodna pojava. Edited October 30, 2017 by precog
Willow Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 E sad, ovo sto si ti napisala: moje misljenje je da upravo zato sto je dan znacajno kraci zimi ne treba uzimati sate od popodneva vec od jutra (iako jeste neprijatno). Ali tu vec prelazimo na licne preferencije, ne moze se doci do nekog konacnog zakljucka. Jbg, matori, jutro je najlepši deo dana bilo kog godišnjeg doba, tako da, pretpostavljam, nisam jedini kome se ne bi dopalo kad bi neki pametnjaković rešio da od jutra oduzima sate dnevne svetlosti u korist popodneva. Btw, ako ne zadirem u tvoje lične sfere - u koliko sati ustaješ ujutru tokom radne nedelje?
Frile Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Promena računanja vremena nije prirodna pojava. Ni vremenske zone nisu prirodna pojava.
gospa buba Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 (edited) Jbg, matori, jutro je najlepši deo dana bilo kog godišnjeg doba jbg meni je noc ou shit ovako necemo stici nigde ^_^ Edited October 30, 2017 by gospa buba
Recommended Posts