Jump to content
IGNORED

NBA 2017/18

theanswer

66 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
25 minutes ago, omiljeni said:

ligu je uništio onaj ko je sastavio CBA sa max ugovorima.

umesto da Lebron i Durent potpišu za 65 miliona godišnje, a Curry, Westbrook, Davis i Harden za 60 miliona, pa treći tier igrača da imaju 50-55 miliona po sezoni itd itd, tako da svaka ekipa ima po 1 ili 2 all-stara, sad imaju ligu sa max ugovorima i 4-5 all-star igrača u 1 timu.

Možda je pitanje laičko, ali šta je prepreka da se poveća max ugovor i limitira broj igrača po timu koji mogu da imaju isti?

Posted

Može to na mnogo načina da se predupredi, ali najpoštenije bi bilo da ukinu limite na ugovore.

Rookie ugovori su isto limitirani i to baš poprilično, limitirani su i najveći ugovori i onda su najveći CBA profiteri osrednj/lošiji veterani tipa Mozgov ili Asik koji tako dobiju 50-60-70 M$ ugovore.

LeBron, Durant i još par njih su liga. Oni da odu i naprave svoju ligu od nule to bi bila ozbiljna konkurencija NBA-u i uz dobru organizaciju bi možda mogli i da pobede u takvom fajtu i ugase NBA zauvek.

A onda im ti ograničiš primanja tako da budu plaćeni koliko i Jokić, Lowry, Conley i ostali koji jesu dobri igrači, ali ne bi dobijali ni približne ugovore da je drugačiji CBA

Posted

Mogu i da naprave one-player exception, kao sto je u MLSu jako dugo bilo (ne znam da li je jos uvek) - svaki tim ima prava da potpise jedan ugovor van salary capa. Ne bismo videli nijedan super-tim tipa ikada :D ali bi bilo 30 ekipa koje bi se krljale za svaku pobedu. Mozda je i to ekstrem, ali mi se cini kao bolja opcija od ove trenutno.

Posted

soft cap i no cap otvaraju drugu vrstu problema jer će small market timovi na duge staze gubiti korak za bogatim timovima. Lakersi i ovako mogu da plate luxury tax, mogu da potpišu svoje preko capa na neke Bird i ostale kerefeke i onda ako im još dozvoliš da plate nekog van capa onda će oni da lako da sklope super-tim.

košarka je takav sport da se high-end talenat dosta lako identifikuje a bez njega nema titula, od moneyballa nema leba i zato bi NBA trebao da ima hard cap

Posted

Cudna je distribucija novih ugovora, ili se potpisuju maksimalni (tipa 4-5 god, oko 150 mn) ili neki mali ugovori (1-2 god, 5-10 mn godisnje), nema nista izmedju. I cini mi se da ogroman broj solidnih igraca potpisuje na 1-2 god, zar im nije u interesu da potpisu nesto duze, ranije su to radili samo igraci na zalasku karijere. 

Posted
17 minutes ago, Bane_V said:

Cudna je distribucija novih ugovora, ili se potpisuju maksimalni (tipa 4-5 god, oko 150 mn) ili neki mali ugovori (1-2 god, 5-10 mn godisnje), nema nista izmedju. I cini mi se da ogroman broj solidnih igraca potpisuje na 1-2 god, zar im nije u interesu da potpisu nesto duze, ranije su to radili samo igraci na zalasku karijere. 

cekaju svi da se okoncaju otrovni i stetni ugovori iz 2016, da timovi ociste cap space, pa da se onda sreca potrazi u free agency

Posted

Ko kaze da ce ti igraci biti zdravi za godinu dve i da ce moci bilo sta da potpisu, veliki je to rizik.

Posted (edited)
1 hour ago, Bane_V said:

Ko kaze da ce ti igraci biti zdravi za godinu dve i da ce moci bilo sta da potpisu, veliki je to rizik.

high risk, high return...vredi rizikovati kada je razlika u potencijalnom kesu vise no znacajna

Edited by 1n54jd3r
Posted

fuck me! hoce li imati prostora za minute? verovatno iza Sarica?

Posted
Just now, Mos said:

Pratice se Fila :) 

+1

vec su bili vrlo sinpa, sad pogotovo

Posted

nisam bas siguran da ce imati minute.

Posted

Moze da izbunari Beli i preko 20ak min sto na 3 sto na 4...Saric i Cendler su mu glavna konkurencija...svakako bolja situacija no sto je imao kod Tibsa

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...