Jump to content
IGNORED

NBA 2017/18

theanswer

66 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Izgleda da je taj

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Posted
On 14.6.2018. at 19:57, Joe D said:

jos jedan koji je oducio stolicu od kosarke na treningu

Unfortunately Luka Doncic was playing 5 on 5 and not one on zero in the ACB finals tonight, so NBA teams picking in the top five came away unimpressed with his performance, and his draft stock continues to falter.

Posted
On 16.6.2018. at 17:58, Host said:

Klay nece dobiti supermax pre svega zato sto verovatno nece ispuniti uslove za takav ugovor (All-Nba...), a verovatno nece ni Green.

a ugovori znači zavise i od glasanja nekog AP veća staraca? pa jbt da nema NBA, trebalo bi ga izmisliti :laugh:

Posted

pre nego što počne analizirati kako koja liga tretira indijance ja bih samo izjavio sledeće: Klay Thompson odigra u sezoni 82 utakmice a taj dekica, doajen sportske redakcije u nekom Rochester Herald Tribune, od te 82 utakmice pogleda 5-6 u vr' glave. I onda taj dekica glasa i određuje ko kakav ugovor može da potpiše. Pa jbt...

Posted

Da brate, ali taj dekica ima uticaj na to da li ce on da potpise 127miliona ili samo 116. Ono, koga boli djoka, mislim da i samog Kleja boli djoka.

Posted

a jel? a meni su ovde na topiću nedavno objašnjavali da je super max nešto ono baš ful super i da zbog toga Kahwi treba da ostane u Spursima, pa sam mislio...

kakgod, ograničavati igračima ugovore je debilno samo po sebi. a raditi to tako što će taj dekica glasati ko će koliki ugovor dobiti je već zajebancija.

Posted

A koja je razlika između All-pro podsticaja u ugovorima NFL igrača i All-pro uslova za (super)max ugovor u NBA?

Posted

Razlika je što igrač svesno pristane da mu to stoji u ugovoru. Npr ima klauzulu da ako bude Pro bowler onda dobije recimo 1 milion bonusa, pa on na twitteru i youtube smara fanove da ga glasaju. ili ima takvu opciju ali za All-Pro, pa se nada da će dekica da ga izabere. 95% i više igrača nema takve stvari u ugovorima. 

A ovde je reč da je na nivou CBA definisano da te dekice glasaju i određuju ko kakav ugovor zaslužuje.

Posted (edited)

Pa pravno gledano sličan je kurac, samo što je ovo podignuto na nivo lige i važi za sve, a ne u pojedinačnom slučaju, a ovako neki igrač sa većim leverageom može to sebi da izboksuje, dok je ovdje unaprijed detaljno definisano,, samim tim i pravno sigurnije. 

Dekice glasaju i za All-Pro, a Pro bowl (ili All star) je ionako takmičenje u popularnosti, tako da će tih smaranja biti kako god da okreneš. 

U slučaju NBA znaš unaprijed - ako si izgurao neku sezonu kao All pro (i šta već treba), kvalifikovan si. Ovako, potpišeš incentive za All-pro, tipa neki si ono sigurica lik za tako nešto, Gronk ili Braun, i slomiš nogu i možeš da blajvaš kobas. Ovo rješenje nagrađuje prethodna dostignuća, incentives su kocka, jbg. 

Edited by James Marshall
Posted

Pa onda možda i ne treba ni da se potpisuju ugovori. Neka dekice na kraju sezone raspodele lovu igračima po zaslugama i pošteno. :D

Takve ugovore imaju uglavnom igrači koji nemaju leverage. Imao si tešku povredu ili očajnu sezonu, pa onda pokušavaš takvim klauzulama da uzmeš i neki keš na taj način.

Zašto bi neko ko ima leverage hteo da zavisi od glasanja navijača ili AP veća staraca?  Takav igrač želi signing bonus i što više garantovanog novca, a ne zanima ga da se smara sa incentives.

Ono što je suština je da Warriorsi (ili neki drugi tim) mogu da vrednuju tog Thomspona kao top 5 ili top 10 igrača lige, a da ne mogu da mu daju takav ugovor jer neki dekica misli drugačije. To nema baš mnogo veze sa tim klauzulama u NFL ugovorima.

Posted
9 minutes ago, omiljeni said:

Pa onda možda i ne treba ni da se potpisuju ugovori. Neka dekice na kraju sezone raspodele lovu igračima po zaslugama i pošteno. :D

Carlos Boozer-Darko Milicic-Amare Stoudamire-Nikola Pekovic-Gilbert Arenas disapproves this.

Posted
1 hour ago, Host said:

Obican max je 30% capa, a supermax 35%,

Jordan je 97-98 kad su jurili na drugi 3peat imao platu skoro 35 miliona, a salary cap bio ~25 miliona.

140% capa on sam uzimao. Tako to radi GOAT :fantom:

Posted

Izgleda da Kingsi na kraju ipak biraju Doncica...sto i jeste safe play za Divca

Posted

Ma ovde cu se sloziti sa omiljenim, cap i organizacija istog je smesna u NBA. Ej, recimo lupam 30 miliona ti zavisi od toga u kakvu sezonu upadnes i kako se njima smilujes, Draymond je bio defensive MVP lige, ove ne bude, isto i za all NBA, u fazonu cekam sledecu mozda budem, sam je to rekao, ili recimo situacija gde Lillard izvisi sa All-Stara par puta. Ili recimo Klay ima covek identicne brojke, mozda cak i bolje i pre nego sto je dosao Durant bio je 2x u ta tri tima lige, ove dve godine nijednom, u fazonu ma dosta je njima 2-3 igraca.

https://www.slamonline.com/nba/draymond-to-seek-super-max-deal-in-free-agency/

Posted

Meni je tu MLB najbolji, mozes nagruvati u tim koliko hoces, ako si spreman da platis luxury tax. Cini mi se da je limit na 197 miliona trenutno. Procenat preko koga se racuna luxury tax je svake sezone veci, odnosno ako tim u kontinuitetu probija limit, procenat se povecava. Najbolje je sto ni toliki potrosen novac, nije garant da ce se uzeti titula.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...