Jump to content

Euroleague

Ko ce se najvise radovati u Beogradu? 69 members have voted

1. 1. Ko ce se najvise radovati u Beogradu?

• Fenerbahce
      29
    • CSKA
      6
    • Real Madrid
      8
    • Olympiacos
      10
    • Panathinaikos
      0
    • neko sesti
      16
  2. 2. Kako prolazi Crvena Zvezda?

• maj, Arena, final4
      8
    • poslednja stanica playoff
      2
    • borba za playoff ali kao i prosle sezone za malo
      17
    • samo statista, topovsko meso
      42

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

A onda ce prvak EL da trazi utakmicu "Ko bre najbolji u Evropi?", pa vi ajde ako smete.

• Replies 11.5k
  • Views 614.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

47 minutes ago, Borca said:

Bile su prenosene po mrezama i neke ideje kao da bi navodno NBA htela (i mozda su mislili da je to bas "kul" ideja) da se naprave novi klubovi ne samo po velikim gradovima po Evropi gde nema nekih ozbiljnih kosarkaskih klubova (ili nema klubova uopste) nego su to navodno mislili da se uradi i u tradicionalnim kosarkaskim centrima kao sto su Beograd i Atina.

Ako je neko kod njih stvarno i pomislio da su to projekti koji bi uspeli mora da je pre te ideje konzumirao neku kvalitetnu "robu" iz Juzne ili Centralne Amerike.

slazem se, samo sam isto tako siguran da zele dzentrifikovanu verziju euro klubova, daklem, nba stajl.

ne žele fudbalske navijače? : (

On 5. 6. 2025. at 19:32, Nikodije said:

Nije mi jasno zašto se ELPA ne pobuni protiv ovog suludog broja utakmica.

Zato što igrači u suštini hoće da igraju utakmice a da ne treniraju, tako da im je ovo bolja opcija.

1 hour ago, uini said:

tako nekako; nece nba da ubacuje u svoju ligu euro tradiciju, nego ce da napravi po nba modli nesto u velikim gradovima dobrog protoka novca

Pa to jedino ako su im turisti glavna meta i pod uslovom da dovedu neke islužene matorce sa jakim imenima da prave šou pa da se traži karta više da se vidi LeBron kako baca puder u vazduh + po koji ex-NBA sunarodnik.

Samo nisam siguran da je i to nešto održivo.

Ovako mi deluje da je više neka prazna pretnja velikim klubovima ako ne prelete kada treba.

veliki evropski klubovi nose sa sobom finansijske dugove, skandale, nameštanja, podmićivanje sudija i fudbalske huligane. nba je kao luda bez toga

ako je bilo dileme da li može od 0 da se pravi franšiza kao u nba, Paris i Dubai su im to rešili

Edited by levi

40 minutes ago, theanswer said:

Zato što igrači u suštini hoće da igraju utakmice a da ne treniraju, tako da im je ovo bolja opcija.

to je prilicno pojednostavljeno vidjenje stvari; profesionalci iz nekih nizih liga znaju da im treba kvalitetan trening da bi isporucivali i igrali bez povreda.

problem je u ol skul logici od 3h & beyond po trenjngu, gde trener dobija sado-mazo ideje.

41 minutes ago, levi said:

ako je bilo dileme da li može od 0 da se pravi franšiza kao u nba, Paris i Dubai su im to rešili

Šta su tačno rešili, Pariz je glavni grad košarkaške nacije, a Dubai u ABA ligi gleda prosečno 4000 ljudi.

24 minutes ago, goofs said:

Šta su tačno rešili, Pariz je glavni grad košarkaške nacije, a Dubai u ABA ligi gleda prosečno 4000 ljudi.

valjda je mislio na to da su klubovi bez nekog posebnog heritagea, oklahome i majamiji

Košarkaški razvijene zemlje već imaju svoje tradicionalne klubove za koje se navija, tako da ostaje pitanje gde bi nicali ti klubovi od nule. Moguće da stvarno postoji neki potencijal u ovim tzv nekošarkašim zemljama zapadne Evrope, gde bi moglo da se pravi nešto ispočetka što bi moglo da zainteresuje ljude. U Grčkoj ili Turskoj ne vidim prostor za tako nešto. Možda u Londonu više šanse za uspeh ima taj neki nba model kluba.

Edited by Nikodije

1 hour ago, uini said:

to je prilicno pojednostavljeno vidjenje stvari; profesionalci iz nekih nizih liga znaju da im treba kvalitetan trening da bi isporucivali i igrali bez povreda.

problem je u ol skul logici od 3h & beyond po trenjngu, gde trener dobija sado-mazo ideje.

pa napravi anketu među igračima, svi će prihvatiti da igraju još jednu utakmicu nedeljno umesto da taj dan bude trening

14 minutes ago, Nikodije said:

Košarkaški razvijene zemlje već imaju svoje tradicionalne klubove za koje se navija, tako da ostaje pitanje gde bi nicali ti klubovi od nule. Moguće da stvarno postoji neki potencijal u ovim tzv nekošarkašim zemljama zapadne Evrope, gde bi moglo da se pravi nešto ispočetka što bi moglo da zainteresuje ljude. U Grčkoj ili Turskoj ne vidim prostor za tako nešto. Možda u Londonu više šanse za uspeh ima taj neki nba model kluba.

nisam siguran da je tako

da se npr u beogradu pojavi novi klub u nekoj jakoj "nba evropa" ligi sa kvalitetnim igracima (+ npr zanimljivi domaci, neki reprezentativci, top prospekti kao dodatni mamac) meni se cini da bi to bilo prilicno gledano

istina, ne bi imali ono sto imaju blizanci, ali to je u mnogo vecoj meri teret nego nesto pozitivno

živ nisam da vidim kako će košarka zaživeti u jednoj konzervativnoj sredini poput engleske koja je btw civilizaciji podarila fudbal, tenis, golf, kriket…

@pbg12345 ma daaaj

covid19

klali bi se sa megom oko gledanosti, doduše mega bi bila u prednosti zbog rodbine igrača

isto kao što bi bilo gledano u atini, istanbulu…

Pa ja bih recimo svakako gledao taj neki Belgrade Motherfuckers u nba ligi ali ja nisam relevantan pošto gledam i Megu i FMP. 99% ljudi zanimaju samo blizanci i ništa drugo.

1 minute ago, Nikodije said:

Pa ja bih recimo svakako gledao taj neki Belgrade Motherfuckers u nba ligi ali ja nisam relevantan pošto gledam i Megu i FMP. 99% ljudi zanimaju samo blizanci i ništa drugo.

Dobra ideja za dizanje gledanosti.