Jump to content

Euroleague

Ko ce se najvise radovati u Beogradu? 69 members have voted

1. 1. Ko ce se najvise radovati u Beogradu?

• Fenerbahce
      29
    • CSKA
      6
    • Real Madrid
      8
    • Olympiacos
      10
    • Panathinaikos
      0
    • neko sesti
      16
  2. 2. Kako prolazi Crvena Zvezda?

• maj, Arena, final4
      8
    • poslednja stanica playoff
      2
    • borba za playoff ali kao i prosle sezone za malo
      17
    • samo statista, topovsko meso
      42

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Neka se teraju u tri lepe materine! Nisu sposobni da naprave profitabilnu ligu pa hoce tako da nadoknade troskove.

Dobro je da nisu dodali uslov da najbogatiji timovi mogu da preuzmu najbolje igrace iz timova koji nisu osnivaci Evrolige bez ikakve nadoknade.

1 minute ago, IgaBiva said:

Neka se teraju u tri lepe materine! Nisu sposobni da naprave profitabilnu ligu pa hoce tako da nadoknade troskove.

Dobro je da nisu dodali uslov da najbogatiji timovi mogu da preuzmu najbolje igrace iz timova koji nisu osnivaci Evrolige bez ikakve nadoknade.

Nemoj im daješ ideje :D

Kakva ponuda D

Evo imam ja spreman template za odgovore

Dear Euroleague,

Jedite gomna.

Kind regards,

Ostoja

zar to nije standardan ugovor koji imaju ostali nevlasnici lige

isto ovo što su do sada imali blizanci samo na 3 god naprimer a ne godinu po godinu

Edited by levi

Da ali je prvo bilo pola miliona za godinu, pa prosle sezone milion a sada se pominje vise miliona godisnje.

Just now, IgaBiva said:

Da ali je prvo bilo pola miliona za godinu, pa prosle sezone milion a sada se pominje vise miliona godisnje.

To je bilo za jednogodisnju "specijalnu pozivnicu" Evrolige, ovde se govori o ugovoru na npr 3 godine kakve su imali Bajern i Asvel pre nego sto su dobili visegodisnje ugovore i vlasnicki udeo, i kao sto je imala Alba isto.

Nisam siguran da su ikakav novac po godini (za te 3 godine) uopste morali da daju ni Bajern ni Asvel ni Alba, a ako je ovo tacno to se valjda sada ocekuje od klubova iz Beograda za iste te 3 godine garantovanog ucesca.

37 minutes ago, Lord Stef said:

Kakva ponuda D

Evo imam ja spreman template za odgovore

Dear Euroleague,

Jedite gomna.

Kind regards,

Ostoja

Nasi klubovi ce verovatno pokusati da se eventualno izbore da i oni dobiju neke pare od TV prava, ali da se ne lazemo, prihvatice na kraju sta god bude na stolu. To znaju i EL vlasnici, zato i ne ocekujem da ce nesto znacajno poboljsati ponudu. Jebiga, dug je (i skup) put do nekog privilegovanog statusa..

3 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Nasi klubovi ce verovatno pokusati da se eventualno izbore da i oni dobiju neke pare od TV prava, ali da se ne lazemo, prihvatice na kraju sta god bude na stolu. To znaju i EL vlasnici, zato i ne ocekujem da ce nesto znacajno poboljsati ponudu. Jebiga, dug je (i skup) put do nekog privilegovanog statusa..

Zajebana situacija. Ako oba kluba budu tražili bolje uslove možda i dobiju. Ali opet ako jedan prihvati a drugi krene da se cenjka onda može da se desi da neko i izvisi.

U svakom slučaju ako EL zavisi od para iz Srbije, bojim se da neće još dugo.

FIBA je već u dilu sa NBA, ako odu tih 4-6 klubova, dovoljno je da ponude 0 naknade za učešće i deo od TV prava pa da nikom ne padne na pamet da igra ni EL ni EK

Oko NBA Europe mnogo toga je jos nepoznato. Jos nisu zvanicno otkrili ni koji ce klubovi igrati, jos manje format i koje su pare u opticaju. Trenutno smo u fazi novinskih nagadjanja koje EL ekipe ce preci, mrzi me sad da istrazujem kada isticu licence svakom od ovih sto su suvlasnici Evrolige, ali me zanima sta im to ne odgovara u takmicenju koje sami vode, a veruju da ce imati u drugom..

Dakle platis visemilionsku clanarinu, nisi vlasnik, a onda uvedu salary cap da kao izjednace razlike. Drago mi je sto ce se evropska kosarka udaviti u govnima.

46 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

A sta imaju nasi klubovi od toga osim ove standardne patkometrije vladara da pokaze lazno blagostanje u zemlji kroz hleba i igara?

Zarad za celu sezonu ne bude ni jedan Kendrik Nan, a troskovi bar pet Nana.

20 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Oko NBA Europe mnogo toga je jos nepoznato. Jos nisu zvanicno otkrili ni koji ce klubovi igrati, jos manje format i koje su pare u opticaju. Trenutno smo u fazi novinskih nagadjanja koje EL ekipe ce preci, mrzi me sad da istrazujem kada isticu licence svakom od ovih sto su suvlasnici Evrolige, ali me zanima sta im to ne odgovara u takmicenju koje sami vode, a veruju da ce imati u drugom..

Sledeće godine 2026.

1 minute ago, JPM said:

A sta imaju nasi klubovi od toga osim ove standardne patkometrije vladara da pokaze lazno blagostanje u zemlji kroz hleba i igara?

Zarad za celu sezonu ne bude ni jedan Kendrik Nan, a troskovi bar pet Nana.

Nikada EL nije bila zasnovana na ravnopravnosti i iskljucivo sportskim motivima. Mislili su da ce jednog dana i oni da se goste sa glavne trpeze, ali ne ide to tako lako. A opet, sta im je alternativa? NBA nema nas region ni u planovima, tako da ni njima nismo interesantni. Pa onda gledas sta je najmanje losa opcija..

1 minute ago, kurjak said:

Sledeće godine 2026.

Neki su produzili, neki nisu (za njih se i prica da ce i preci u NBA Europe, ali jos nista zvanicno).

Edited by Jimmy Kowalski

Neće NBA Europe nikada zaživeti, NBA traži 500M$ za franšizu, niko normalan neće da plati te pare da bi igrao drugoligaško takmičenje. Za te pare možeš da kupiš tim iz sredine Serije A ili Primere, koji već ima izgrađenu tradiciju i fanbase, u sportu u kom se vrti mnogo više para.

Priča je bila i da bi jedan od franšiza bio Man City, pa vi zamislite, košarkaški klub u Mančesteru i na šta bi to ličilo.

13 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Nikada EL nije bila zasnovana na ravnopravnosti i iskljucivo sportskim motivima. Mislili su da ce jednog dana i oni da se goste sa glavne trpeze, ali ne ide to tako lako. A opet, sta im je alternativa? NBA nema nas region ni u planovima, tako da ni njima nismo interesantni. Pa onda gledas sta je najmanje losa opcija..

Jasno ali neki middle ground mora da se nadje.

Sta ovo znaci, placamo a ne ubiremo profit.

A i ovo oko navijaca i atmosfere koju prace navijaci dva kluba uopste nije zanemarivo. Salje se prelepa slika a sve manje je izgreda.

Ako bi oba kluba upala na licence cenim da vise uopste ne bi ni bilo incidenata.