nahbar Posted May 28, 2022 Posted May 28, 2022 Postoji li negde liga od 30+ utakmica, da se protiv jednog kluba ne svirne penal cele sezone?
elementary Posted May 29, 2022 Posted May 29, 2022 Ladno kod nas važi gol u gostima.Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Nikodije Posted May 30, 2022 Posted May 30, 2022 Izvesni Zbiljić novi predsednik Voše, najavljuje pohod na titulu lol ko zna koji po redu put vlast pokušava nešto sa Vošom, al zasad je samo zakopavaju sve dublje i dublje.
Nikodije Posted May 30, 2022 Posted May 30, 2022 Hrvati nastavljaju pametno da rade, napravili jedinstvenu treću ligu sa 16 klubova. Doduše zovu je druga pošto im je prva sad elitna liga a druga je postala prva. Tako da sad imaju: - elitna liga 10 klubova - prva liga 12 - druga liga 16 Mi samo treba da prepišemo ono što rade uspešniji od nas, ovo je baš dobar sistem koji bi bio odgovarajuć i za nas. Ok, mi možda možemo da proširimo svaku od ovih liga za dva kluba npr, al to je to. 1
Ratamahatta Posted May 30, 2022 Posted May 30, 2022 Prve dve da, trecu ne bi moglo logisticki da izvuce gomila klubova ako nije regionalna. Spoiler 14/16 timova bi bilo iz BG, NS i sela pored autoputa izmedju
Nikodije Posted May 30, 2022 Posted May 30, 2022 (edited) Ti sada u naše prve dve lige imaš 32 kluba. Po ovoj hrvatskoj sistematizaciji u njihove tri lige igra 38. Znači na ova 32 mi bismo samo dodali još 6 klubova i to je 38. Onda ih samo umesto u dve lepo rasporediš u tri lige. A ostali neka nastave da igraju srpske lige kao i dosad što su igrali. Samo bi to bila četvrta liga po rangu al šta ima veze. Edited May 30, 2022 by Nikodije 1
levi Posted May 30, 2022 Posted May 30, 2022 lako je Hrvatima kad im nije pola klubova koncentrisano u dva grada. kod nas svaka jedinstvena liga vodi u beogradizaciju, koja onda mora da se smanjuje kupovinom, preprodajom mesta, zakulisnim radnjama itd. plus sad i Novi sad već gura treći klub, a jedva da imaju jedan upotrebljiv stadion zbog tih naših specifičnosti već druga liga bi trebalo da bude regionalizovana na 3 -4 grupe, da bi svi imali šansu da se regularno kvalifikuju
Nikodije Posted May 30, 2022 Posted May 30, 2022 U hrvatskoj novoj prvoj ligi od 12 klubova 6 je iz Zagreba i okoline.
gone fishing Posted May 30, 2022 Posted May 30, 2022 4 minutes ago, levi said: lako je Hrvatima kad im nije pola klubova koncentrisano u dva grada. kod nas svaka jedinstvena liga vodi u beogradizaciju, koja onda mora da se smanjuje kupovinom, preprodajom mesta, zakulisnim radnjama itd. plus sad i Novi sad već gura treći klub, a jedva da imaju jedan upotrebljiv stadion zbog tih naših specifičnosti već druga liga bi trebalo da bude regionalizovana na 3 -4 grupe, da bi svi imali šansu da se regularno kvalifikuju Pa to imas sad da iz srpske lige u prvu mogu samo sampioni, znaci treba odigrati sezonu bez greske, dok recimo iz prve u llsl cak i 4 tim na tabeli ima sanse da se plasira
Ted Posted May 30, 2022 Posted May 30, 2022 7 minutes ago, levi said: zbog tih naših specifičnosti već druga liga bi trebalo da bude regionalizovana na 3 -4 grupe, da bi svi imali šansu da se regularno kvalifikuju kako 3-4 gupe, pa tu ćeš da nabiješ 30-40 klubova. ne možeš da praviš grupe sa po 4 kluba. ja mislim da se ne radi o specifičnosti, nego o prostoj činjenici da nemaju uslova da se takmiče na bilo kom nivou osim nekom okružnom, opštinskom. što nije nivo prve (druge) lige, na državnom nivou (ne opštinskom, okružnom). ali to nije specifičnost, to je nepostojanje uslova za nešto. mislim, nije moja specifičnost što nemam veliku kuću sa bazenom i vozni park od 5 automobila. nego ja nemam novac da bi tako nešto finansirao, niti mogu da ga steknem (za sada ). tako da ću vrlo teško da se takmičim sa nekim ko to ima, a ako se i uguram ili me neko ugura u to društvo verovatno ću da izgledam kao jado i da ostvarim takav rezultat. 1
MiddleClass Posted May 30, 2022 Posted May 30, 2022 https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/dragan-uric-opleo-po-partizanu-rikardo-je-sramota-direktore-gde-su-bombe-stanojevic-se-kod-mene-bunio-sad-cuti-kao-strina/421382 Opleo po Stanojevicu, Ilijevu i Rikardu...
Ratamahatta Posted May 30, 2022 Posted May 30, 2022 (edited) 2 hours ago, levi said: zbog tih naših specifičnosti već druga liga bi trebalo da bude regionalizovana na 3 -4 grupe, da bi svi imali šansu da se regularno kvalifikuju Bilo je jedno vreme tako, ne secam se tacno da li je bilo 4x10 ili 4x12, ali se secam da je Radnicki NB igrao grupu Vojvodina, a Hajduk Lion grupu Istok, i prosli u prvu ligu i jedni i drugi. To je bilo u SCG eri, treca grupa je bila CG, cetvrta Zapad. Mozda u 2 grupe da se podeli, BG + Vojvodina, ostatak Srbije druga grupa. Prvaci direktno u dingdong, drugoplasirani u baraz medjusobno, a tri kluba da ispadaju iz prve u drugu. Ali... zamislite jedinstvenu trecu ligu gde recimo Radnicki Sombor/Mladost Apatin/Kikinda mora da putuje Radnickom iz Pirota, Dinamu iz Vranja, Javoru... Bankrotirali bi za godinu dana vecina, od cega da generisu prihode i pokriju sve te troskove? 200 ljudi to dodje da gleda, opstina/lokalni moskri zavrne slavinu i kraj price. Pusti autoprevoznik menicu i gasi klub u sestu ligu. Gomila seoskih klubova s dobrim timovima u nizim ligama proda plasman bogatijem klubu, cisto da ne bi morali da se drkaju s logistikom i transportom jer nemaju kako. Kad ovako pogledas, mi mozda i prvu ligu da pocepamo na konferencije kao NBA/MLS. Imamo 2 aerodroma u drzavi. Edited May 30, 2022 by Plajvi
Recommended Posts