rock bob Posted April 17, 2022 Posted April 17, 2022 1 hour ago, sasha said: Utakmica i oba tima su bili toliko loši da je to tužno. Kao navijaču Zvezde mi neće bitu krivo duže od 5 sekundi ako ne osvojimo titulu. Inače, 2 tima da imamo za lš je smejurija, ovi naši su za ligu konferencije da se nešto bore ili ko Zvezda ove godine u le kada je imala sreće u žrebu. Ne zameram ja mnogo, to je naša realnost, čak su i jedni i drugi i bolji u Evropi kada se vidi kakva je država i ko ih vodi. da ne pravdam mnogo onu lakrdijju od sinoc, ali ni partizan, a posebno zvezda nisu toliko lose ekipe kao sto je to sinoc izgledalo. derbi je jednostavno specificna utakmica, a ovaj je bio od velike vaznosti, pa je level intenziteta, mrznje, tenzija, pritiska i svega ostalog doveden do maksimuma i tu nema mnogo fudbala. mnogo lose atmosfere se pravi tokom derbija i strah od greske je 10 puta veci od neke zelje da se rizikuje nesto i napravi neki potez. vecite treba posmatrati kroz evropu. zvezda je odigrala jos jednu odlicnu evropsku sezonu i legitiman je tim za osminu finala LE. utakmice protiv rendzersa su bile odlicne. partizan nisam pratio previse, ali cini mi se da su i oni prevazisli ocekivanja. sto se ostatka lige tice to je teska beda i to se najbolje vidi kad izadju u evropu gde niko ne moze da dogura do treceg kola kvalifikacija, cak i ako krenu iz drugog. ligu treba skratiti kao hrvatsku, ali znaamo da od toga nema nista. 2
harper lee Posted April 17, 2022 Posted April 17, 2022 1 hour ago, rock bob said: da ne pravdam mnogo onu lakrdijju od sinoc, ali ni partizan, a posebno zvezda nisu toliko lose ekipe kao sto je to sinoc izgledalo. derbi je jednostavno specificna utakmica, a ovaj je bio od velike vaznosti, pa je level intenziteta, mrznje, tenzija, pritiska i svega ostalog doveden do maksimuma i tu nema mnogo fudbala. mnogo lose atmosfere se pravi tokom derbija i strah od greske je 10 puta veci od neke zelje da se rizikuje nesto i napravi neki potez. vecite treba posmatrati kroz evropu. zvezda je odigrala jos jednu odlicnu evropsku sezonu i legitiman je tim za osminu finala LE. utakmice protiv rendzersa su bile odlicne. partizan nisam pratio previse, ali cini mi se da su i oni prevazisli ocekivanja. sto se ostatka lige tice to je teska beda i to se najbolje vidi kad izadju u evropu gde niko ne moze da dogura do treceg kola kvalifikacija, cak i ako krenu iz drugog. ligu treba skratiti kao hrvatsku, ali znaamo da od toga nema nista. Treci klub koji je sposoban da osvoji titulu nam je potreban kao 'lebac, pa makar ga vestacki napravili. Sve bi bilo drugacije kad bi se pojavio jos jedan klub i umesao u borbu za titulu. A ako Zvezda i Partizan krenu zajedno da saplicu taj klub, sto nije nerealno, onda za inat napraviti jos jedan pa da ih bude cetiri. Taj klub bi nam trebao i zbog odrzavanja evropskog koeficijenta, vec koliko sledece godine ovaj incident koji su napravili Zvezda i Partizan dobrim rezultatima u Evropi ce neki bezvezni klub da prospe u prvom kolu kvalifikacija. Inace se potpuno slazem da je prava slika kvaliteta Zvezde i Partizana ono sto su odigrali u Evropi jer se tamo igra normalan fudbal protiv normalnih ekipa. Ta slika daleko od toga da je losa samo je vecina nasih navijaca nerealna i ne znam sta ocekuje od klubova iz zemlje koja ima verovatno najtragicniju ligu u Evropi. Sudjenje, tereni, trenerske "filozofije", fudbalski kriminalci na svim nivoima u fudbalskim organima, mi po svim tim parametrima zaostajemo decenijama za drugim zemljama. Ja ne mogu da pricam o tome koliko su navijaci Partizana zadovoljni igrama svog tima, ono sto mogu je da budem sasvim zadovoljan rezultatima Zvezde u Evropi poslednjih godina. Cak i na planu igre smo se poboljsali otkako je Stankovic dosao, pokusavamo nesto vise od Milojevog duplog bloka i opstruktivnog fudbala. Problem je to sto je i nama i njima ovo plafon dok se stvari bitno ne promene na nivou lige, strucnog rada i infrastrukture. Taj problem ce ocigledno ostati jer vec godinama svi znamo sta mora da se promeni ali niko u savezu nema interesa da to uradi jer ih dobrobit fudbala uopste ne zanima. Kad treba da izgleda da nesto rade donesu neko ogranicenje broja stranaca ili "bonus pravilo" i smatraju da su time zadovoljili formu. Zato je bezveze pisati po stoti put o tome sta sve moze i mora da se uradi, jasno je da oni nemaju nameru da urade nista sto njima licno ne donosi zaradu. Pre par godina je napravljen plan postepenog smanjenja lige na optimalan broj klubova i to je odmah zaustavljeno jer bi mnoga vecito gladna usta iz raznih opskurnih klubova ostala gladna ako im klubovi predju u nizi rang takmicenja. Sve dok je licna korist osnovni i jedini motiv ljudi koji se u Srbiji bave fudbalom od nikakvih promena nema nista. 3
Nikodije Posted April 18, 2022 Posted April 18, 2022 14 hours ago, rock bob said: da ne pravdam mnogo onu lakrdijju od sinoc, ali ni partizan, a posebno zvezda nisu toliko lose ekipe kao sto je to sinoc izgledalo. derbi je jednostavno specificna utakmica, a ovaj je bio od velike vaznosti, pa je level intenziteta, mrznje, tenzija, pritiska i svega ostalog doveden do maksimuma i tu nema mnogo fudbala. mnogo lose atmosfere se pravi tokom derbija i strah od greske je 10 puta veci od neke zelje da se rizikuje nesto i napravi neki potez. vecite treba posmatrati kroz evropu. zvezda je odigrala jos jednu odlicnu evropsku sezonu i legitiman je tim za osminu finala LE. utakmice protiv rendzersa su bile odlicne. partizan nisam pratio previse, ali cini mi se da su i oni prevazisli ocekivanja. sto se ostatka lige tice to je teska beda i to se najbolje vidi kad izadju u evropu gde niko ne moze da dogura do treceg kola kvalifikacija, cak i ako krenu iz drugog. ligu treba skratiti kao hrvatsku, ali znaamo da od toga nema nista. Smanjenje lige bi bio prvi logičan korak, mada samo po sebi ne bi rešilo probleme, otrov koji stvaraju večiti bi nastavio da kulja. Ne znam, mislim da nema rešenja. Pre će se u ovoj zemlji srediti i sudstvo i zdravstvo i sve, fudbal će ostati zmijarnik, leka nema. Pa ko hoće neka prati. Ja više ni derbi ne gledam, samo evropske utakmice naših.
gone fishing Posted April 18, 2022 Posted April 18, 2022 Resenje je da nasa liga udje u top 4 na uefa rang listi Tada vise osvajanje titule ne bi bilo pitanje opstanka vec vise stvar prestiza, tada ni 2 3 pa cak ni 4 mesto nije vise katastrofa Tada bi se mogla planski podmladjivati ekipa davati visegodisnja sansa 1 treneru, usled 25+ milki € prihoda svake godine samo od uefa ne bi se morali prodavati igraci za prvu ponudu itd
MiddleClass Posted April 18, 2022 Posted April 18, 2022 23 hours ago, kud u maglu Simoviću said: doveli smo do apsurda bodovanje nacionalnih liga
Ratamahatta Posted April 18, 2022 Posted April 18, 2022 Quote "Saigračima želim da ostanu u Superligi. Znam da ih je ovo potreslo, ali ne sumnajm da će šef iz njih izvući maksimum i da će sezonu završiti na poziciji koju Radnik zaslužuje, a to je vrh plej-auta", priželjkuje Mitošević
Jozef K. Posted April 18, 2022 Posted April 18, 2022 Polomio mu je nogu neki igrač RKG. U tom kontekstu je izjava. 1
Ratamahatta Posted April 18, 2022 Posted April 18, 2022 Neuspesna asistencija do Pavkova i vrh plej auta kao nesto sto klub zasluzuje, sto ne reci i dno plej-ofa. Odlicne novine danas. 1
Nikodije Posted April 18, 2022 Posted April 18, 2022 vrh plej auta ima neko opravdanje, jer vec petoplasirani u plej autu igra baraz za opstanak. uzgred, cuo sam da se drugoligasi bore da zauzmu trce i cetvrto mesto u drugoj ligi ne da bi imali sansu da se bore za ulazak u superligu, vec da bi mogli da naprave dil sa superligasem sa kojim igraju baraz i uzmu neku kintu.
Ratamahatta Posted April 19, 2022 Posted April 19, 2022 15 hours ago, Nikodije said: vrh plej auta ima neko opravdanje, jer vec petoplasirani u plej autu igra baraz za opstanak. uzgred, cuo sam da se drugoligasi bore da zauzmu trce i cetvrto mesto u drugoj ligi ne da bi imali sansu da se bore za ulazak u superligu, vec da bi mogli da naprave dil sa superligasem sa kojim igraju baraz i uzmu neku kintu. Citao sam negde pre par godina, mozda cak i ovde - precednik nekog nizeligaskog kluba rekao 'ma samo da se dokopamo liste i bog da nas vidi'. Sad ne znam na sta je mislio, ulazak iz trece u drugu, ili iz cetvrte u trecu, ne znam sta ima sve u ponudi.
Moća Posted April 19, 2022 Posted April 19, 2022 Citao sam negde pre par godina, mozda cak i ovde - precednik nekog nizeligaskog kluba rekao 'ma samo da se dokopamo liste i bog da nas vidi'. Sad ne znam na sta je mislio, ulazak iz trece u drugu, ili iz cetvrte u trecu, ne znam sta ima sve u ponudi. [emoji23]Ja sam napisao to, ulazak iz trece u drugu.Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk 1
marez Posted April 19, 2022 Posted April 19, 2022 Četvrta promena na klupi Spartaka ove sezone. Slavko Petrović novi trener. 1
kud u maglu Simoviću Posted April 19, 2022 Author Posted April 19, 2022 (edited) jel ima negde lista sa svim promenama trenera u ligi cenim da je preko 2.0, u proseku cele lige Edited April 19, 2022 by kud u maglu Simoviću
Ratamahatta Posted April 19, 2022 Posted April 19, 2022 (edited) Miloe je moguce jedini trener u ovom veku koji je u 2 razlicita tololigasa uspeo da ostane 2+ godine u cugu na poslu. Najjace je na pocetku sezone kad ih najure posle 3-5 kola. Edited April 19, 2022 by Plajvi
Nikodije Posted April 19, 2022 Posted April 19, 2022 imali smo situaciju letos da je trener (mislim kolubare) promovisan popodne, uvece dobio otkaz. 2
Recommended Posts