Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2017/18

Ros

Recommended Posts

Posted

Kad se osvoji ABA... Jebo vas defetizam... :fantom:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Apollo Creed

346

• Nikodije

288

• Joe D

247

• MiddleClass

245

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
18 hours ago, Dankan Ajdaho said:

I Vlada Jovanović je bio prvi u ABA ligi, zahvaljujući napucanom rosteru. Broj pobeda u EL ne znači bukvalno ništa - tu je svega nekoliko koje su ostvarene nekom smislenom igrom i planom, ostalo na raspad protivnika i povrede više ključnih igrača.

Poenta je da mi danas ne izgledamo timski ni za zeru bolje nego što smo izgledali u oktobru. Nismo rešili ni jedan od defanzivnih problema, pik je i dalje rak rana, odbrana od tranzicije je nepostojeća, na svakom meču nam uvale makar 3-4 šabačke kontre, a što se napada tiče, zavisi samo i isključivo od toga hoeć li nas krenuti trojka ili neće.

Šta se dešava kada protivnički trener iskautira i pametno postavi taktiku, videli smo u finalu kupa gde ga je preiskusni Čanak izgazio i razmazao po parketu kao govno.

Kakav to napucani roster ima Zvezda u odnosu na Buducnost i Cedevitu? Kad smo kompletni i zdravi onda smo definitivno nesto bolji, pre svega zbog sirine rostera, bez Dangubica i ocigledno Antica tu smo negde. Jovanovic je imao strasan roster i to je Partizan krvavo platio u godinama posle toga. Pogledaj samo strane igrace koji su prosli kroz taj tim (posto su neki upravo to, prosli kroz tim), pogledaj domace igrace koji su tada vazili za talentovane a sada razbijaju gde stignu, ukljucujuci i reprezentaciju. Taj tim sad da se skupi omlatio bi Alimpijevicevu Zvezdu stoka razlikom. Dva klika, Laki, i na Vikipediji imas roster iz te sezone.

Dve stvari ce biti merilo za Alimpijevica. Jedna je ocigledno trofej u ABA ligi a druga buduce karijere Davidovca, Dobrica, Jankovica i Lesora. Ne volim ta poredjenja izmedju trenera u razlicitim sezonama ali moram da kazem da se malo prebrzo zaboravilo koliko je tesko islo s mladim igracima u Radonjicevoj Zvezdi. Da je on danas na klupi Dobric bi i dalje ulazio po nekoliko sekundi na 30 razlike a Davidovac bi bio ili u FMP-u ili u Megi. Posto si trazio pecat eto ti ga pecat. Ili pecat moze biti samo jedan - hard defense and transition offense. U tom slucaju nije ti problem Alimpijevic vec odsustvo Radonjica.

Posted

Jubilarni 16. put ove grozne sezone da protivnik rešava utakmicu posle 2 minuta košarke, a zatim sledi otaljavanje. 

Posted

a bas je mogao i da ne da ovo na kraju

Posted

Dobri smo. Steta za ovu primljenu trojku...

Posted

Sto nije priznao ovo Lesoru?

Posted

znam da konstatujem ocigledno, ali IQ ove nase ekipe je prilicno skroman.

Posted

Ako se izuzme pocetak, odigrali smo veoma solidno. Ako suterski slucajno krene u drugom i drzimo odbranu kao u 2/4 mogli bi da se sibamo do kraja, puna kapa...

Posted

Braco cigani, imate li iskustva sa ulaskom na mec EL posle početka. Na putu sam ka Pioniru, mogu li se nadati ulasku? Hocu da vidim Doncica :)

Posted

samo bez rocestija na parketu se moze igrati kosarka veceras.

Posted

sta mi radimo, iq minus 200 a i dalje u igri :lol:

Posted

Davidovac umesto Omića...e moj Alimpijeviću somino...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...