Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2017/18

Ros

Recommended Posts

Posted

izgledamo usrano, al nit je ovo nasa kategorija, nit su ovo nase bitke, crtu cemo podvlaciti posle  aba finala. :coffee:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Apollo Creed

346

• Nikodije

288

• Joe D

247

• MiddleClass

245

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

meni su i davidovac i jankovic dobri defanzivno. davidovac naravno ima hendikep da malo koga moze da isprati nogama, ali donekle nadoknadjuje drugim stvarima, pokriva prostor, pomaze pravovremeno, ucestvuje u skoku, generalno je super timski defanzivac i mogao bi i bolje da izgleda u nasem sistemu odbrane da alimpije ne odbija da snizi petorku i stavi ga povremeno na cetiri. jankovic koliko god da je nekontrolisan s vremena na vreme, zavidan rad nogu ima, nisam video da ga neko probija niti da ga uzida pod kos. ume da bude dosta fizikalan.

ja nisam u startu ni bio fan rocestijeve igre, ne volim carinike na pleju, ali ovo sto igra u zadnje vreme je najstrasnije odradjivanje preko kurca. muka mi je da gledam. valjda su mu garantovali neki bonus za aba titulu da se tu bar potrudi malo.

Posted

Razigrali su se DD i Enis, dat je prostor Jankoviću da izađe iz svoje mini krize, korisna utakmica i za Dobrica, sasvim dovoljno za jedan meč bez takmičarskog značaja. Za mene iznenađujuće loši Ročesti i Feldin, mada im je verovatno sugerisano da ne forsiraju previše i da se čuvaju za nastavak PO ABA.
Nadam se pobedi protiv Reala i to bi na neki način zaokružilo ovu EL sezonu, ali da ne prejudiciram stvari, jedno po jedno.

Posted
1 hour ago, samo_opusteno said:

Zao mi assignmentovih eura...

Jbg, imao neki osecaj, haha, ali ne treba da ti bude zao, na kraju 5 evrica mi ne znace nista, to mi dodje 2 kapucina na poslu...

Rocesti je na pocetku bar imao odlican sut, videlo se da nije plej koji ce deliti 10+ assistencije, ali sada em sto je postepeno sut izgubio, ocit je pad konsentracije, los ball handling, kukavicki napadi bez neke ideje...

Da ne idem dalje redom... Stvorila se atmosfera, tu je klub isto dosta pogresio po meni, da se suvise jasno islo na "pa dobro cilj broj jedan je ABA sve ostalo manje vise nebitno"

Videcemo sta ce ostati od ovog tima, verovatno Enis, Davidovac, Dobric, Jankovic,, mozda Dangubic, Lessort vec teze...

Posted
59 minutes ago, booyaka said:

Razigrali su se DD i Enis, dat je prostor Jankoviću da izađe iz svoje mini krize, korisna utakmica i za Dobrica, sasvim dovoljno za jedan meč bez takmičarskog značaja. Za mene iznenađujuće loši Ročesti i Feldin, mada im je verovatno sugerisano da ne forsiraju previše i da se čuvaju za nastavak PO ABA.

O kojoj utakmici ti pišeš?

Posted

O kojoj utakmici ti pišeš?
Lako je zaključiti iz ovog što sam napisao, sve smernice su tu.
Posted

Meni super što je Jankara izašao iz mini krize...

Posted

Vratićemo se jači kao u Rocky-ju IV [emoji41]

Posted

Poraz Turaka je u tome što ne vide u čemu je vaša pobeda.

Posted

+1

Mulaobradovic podneo ostavku!

Posted
13 hours ago, booyaka said:

Nadam se pobedi protiv Reala i to bi na neki način zaokružilo ovu EL sezonu, ali da ne prejudiciram stvari, jedno po jedno.

Nista se Enis nije razigrao. Od kada je dosao do danas je ista prica, ucinak mu zavisi od toga da li pogadja one svoje trojke sa 8 metara ili ne, u ostalim elementima igre to je isti igrac kakav je bio u Megi. Davidovac je ocigledno najveci pogodak ove sezone, Jankovic i Lesor polako ali sigurno guraju koliko im dozvoljava skromna kosarkaska inteligencija, Dobric sporadicno odigra nesto valjano i moze se reci da je iskoristio sansu. Jovanovic nista, od Radicevica smo odustali jer nije to valjalo, Lazarevica i Apica smo vratili u FMP. Od tih igraca na koje smo racunali da ce nam stvoriti dobru bazu domacih igraca i igraca sa duzim ugovorima dobili smo polovican ucinak i sporadicne igre koje ukazuju da ovi koji su ostali mogu da odigraju ali jos uvek ne u kontinuitetu. Tu su jos vazda pouzdani Lazic i Dangubic, ovaj drugi kad nije povredjen, Dangubi istice ugovor ali, imajuci povredu u vidu, mozda ga produzimo pa ostane.

Rocesti, Feldin, Bjelica i Antic je trebalo da nam posluze da poguraju ove klince dok su u tranzicionom periodu. Njihov posao je da pomognu ovim klincima da osvoje ABA ligu pa da se razilazimo, ucinak ce im direktno zavisiti od toga da li cemo uspeti da pobedimo Buducnost ili Cedevitu u finalu. Ocigledno je da je i njima to receno jer upadljivo igraju bez ambicija u Evroligi. Ako krenu dobro super, ako ih protivnik pritisne pa lose udju u utakmicu jednostavno otaljavaju posao do kraja i vec se saltaju na sledecu utakmicu. Koliko god da su neki od njih majstori svog posla ne bih voleo da ubuduce gajimo taj majndset tima koji Evroligu igra rekreativno i koristi broj postignutih pobeda kao ne znam kakvo dostignuce. Vise bih voleo da smo imali nekih 7-8 pobeda ali da se na vecini utakmica videla neka ideja u igri po kojoj bi tim bio prepoznatljiv i koja ne ukljucuje to da tim odustane od utakmice cim protivnik napravi malo vecu razliku.

Alimpijevic je po meni dokazao da moze da bude trener ozbiljne ekipe, uz sve mane koje je doneo sa sobom kao pocetnik. Bar se nije raspao u dve utakmice pod pritiskom tima koji je skuplji deset puta od svih prethodnih koje je vodio kao muceni Milivoje Lazic. Vidim da ga Obradovic i Pesic dosta hvale, nadam se da to nije samo kurtoazija i da stari asovi stoje iza onoga sto izjavljuju. Trebaju nam domaci mladji treneri s perspektivom i nije lose da je tako mlad trener dobio sansu da vodi tim na ovom nivou takmicenja. Djordjevic i Sasa Obradovic dobro guraju sa svojim ekipama ali nekako je u toj generaciji knjiga spala na njih dvojicu, pa ne bi bilo lose da Alimpijevic i Topic iskoriste ovaj period u Zvezdi da napreduju kao treneri.

U svakom slucaju, ako Alimpijevic ostane na klupi i posle ove sezone nadam se da ce mu Covic pomoci da okupi ambiciozniji i kompaktniji tim sa vise karaktera. Bice problem s domacim igracima. Mozda bi trebalo pokusati privoleti Stefana Markovica da se vrati i provede ostatak karijere kuci jer tesko da ce on i sledece godine imati neki senzacionalni ugovor napolju. Simonovic je takodje dosta los u Zenitu, ne verujem ni da ce za njim biti neka velika potraznja. Markovic - Enis, Davidovac - Lazic, Dangubic - Dobric, Jankovic - Simonovic, Lesor - Jovanovic/Odzo bi obezbedilo sasvim lepu osnovu da se formira tim za sledecu sezonu dovodjenjem jednog pouzdanog beka sutera i kvalitetnog igraca s dobrom unutrasnjom igrom na poziciji 4/5. Mislim da bi jedan takav tim mogao dosta toga da pruzi na obe strane terena.

Posted

Markovica nema sanse da Barcokas pusti, covek je veoma koristan i ima tek 30 godina. Simona ne bih gledao, on ce prvi da uzme mesto lelemuda u timu, sto je  kod Radonje bio slucaj, samo ne znam da li Alimpijevic moze da ga iskontrolise na nacin na koji je to Radonjic radio. Dangubica bih isto pustio, to sam vec obrazlozio na nekoj od prethodnih strana. I nadam se bez najavljivanog Ristica, ne mogu da podnesem da gledam jos jednog Stimca u odbrani. Omic moze da ostane, sto se mene tice. Ubosti dva spoljna igraca i dvosmernu cetvorku, Radanov na mesto Dangubica i imamo tim.

Posted
2 minutes ago, Joe D said:

Markovica nema sanse da Barcokas pusti, covek je veoma koristan i ima tek 30 godina. Simona ne bih gledao, on ce prvi da uzme mesto lelemuda u timu, sto je  kod Radonje bio slucaj, samo ne znam da li Alimpijevic moze da ga iskontrolise na nacin na koji je to Radonjic radio. Dangubica bih isto pustio, to sam vec obrazlozio na nekoj od prethodnih strana. I nadam se bez najavljivanog Ristica, ne mogu da podnesem da gledam jos jednog Stimca u odbrani. Omic moze da ostane, sto se mene tice. Ubosti dva spoljna igraca i dvosmernu cetvorku, Radanov na mesto Dangubica i imamo tim.

Ma, moj post je bio u fazonu "sto je babi milo", ima dosta vremena tamo do avgusta kad budemo poceli da sklapamo tim. Ko zna da li ce do tada ostati Barcokas u Himkiju, s ruskim gazdama se nikad nista ne zna. Pefi bi nam mnogo posla zavrsio i na terenu i na treningu, ja bih njega bas debelo platio da sam na Covicevom mestu.

Posted

O kakvoj osnovi pričate kad će otići cela prva petorka?:fantom:

Sve će zavisiti od Miškadobrog prelaznog roka, a pošto će nam budžet biti nikakav-ne treba ništa spec.ni očekivati.

Ristivoje se verovatno vraća, Ojo-a i Radanova će verovatno prebaciti, ako ode Lesor kupiće neku 4/5 ( od koje će nam mnogo zavisiti).

Samo da se ubode sa izvanrednim  a jeftinim startnim PG;SG i SF i biće to ok.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...