Jump to content
IGNORED

Premier League 2017-18

ArleKino

Recommended Posts

Posted

Ja kad se pozivam na zvanična tumačenja vi kažete to kolege brane struku. A kad garca aranda dosta manje čistu sitaciju (u pogledu toga da li je refleksno igranje ili namerno) proglasi za ofsajd to je onda gotova priča.

• Replies 15.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Pokojni Ruxin

1570

• Weenie Pooh

1317

• copkillah

874

• Прслин

827

Posted

Jbg, ja sam pripadnik skole misljenja po kojoj igrac treba da bude off his side svaki put kada je najblizi protivnickom golu. Stavise, ni menjanje pravila iz devedesetih mi se ne dopada. Ako si makar i u liniji sa stoperom, ofsajd bato. Sve ovo moderno davanje prednosti napadacima mi ide na onu stvar. Sad ne smes ni da ih popreko pogledas, odmah se svira penal. Jebes ti to.

Rant off.

Posted

Odavno je middle rekao, a ja se složio, da je ok da vam se ne sviđaju pravila.

Ne menja da jesu trenutna pravila.

Posted

Hvala draganče, ovi baš sve sve prepisali od mene :happy:

Posted (edited)

Jos jedan problem je u tome sto Kejn jeste uticao na Lovrena, ne vidim kako je moguce tumacenje po kojem nije. Lovren je sigurno znao da ima iza sebe protivnickog napadaca. Video je pas i nikako nije mogao biti siguran da li je Kejn u ofsajdu ili ne, posto ne moze znati u delicu sekunde da li je mozda neki saigrac u crvenom dresu bio blize golu u trenutku dodavanja. Sama cinjenica da je Kejn tu uslovila je da on panicno pokusa da izbije loptu, ne vidim kako to nije uticanje na njegovu igru. Zato je to pravilo glupo, kontradiktorno i besmisleno.

Edited by Meazza
Posted (edited)
4 minutes ago, Meazza said:

Jos jedan problem je u tome sto Kejn jeste uticao na Lovrena, ne vidim kako je moguce tumacenje po kojem nije. Lovren je sigurno znao da ima iza sebe protivnickog napadaca. Video je pas i nikako nije mogao biti siguran da li je Kejn u ofsajdu ili ne, posto ne moze znati u delicu sekunde da li je mozda neki saigrac u crvenom dresu bio blize golu u trenutku dodavanja. Sama cinjenica da je Kejn tu uslovila je da on panicno pokusa da izbije loptu, ne vidim kako to nije uticanje na njegovu igru.

Razumem stav, ali nisu takva pravila. Vrati se dve strane unazad pa baci pogled šta po zvaničnoj dokumentaciji uefe treba da se desi da bi igrač uticao, okačio sam sliku.

Edited by Ruxin
Posted
10 minutes ago, dragance said:

Jebi ga, gledam sa mobilnog pa ne vidim dobro. Ako jeste dirnuo loptu, onda nije ofsajd. Sad vidim objasnjenje ovde da su gledali VAR i zaključili šta se desilo. A da je onaj drugi put bio ofsajd.

evo ovde:

http://www.espnfc.com/blog/espn-fc-united-blog/68/post/3373176/was-harry-kane-offside-should-tottenham-have-had-two-penalties-at-liverpool

Po čemu se Lovro i ovaj lik odavde razlikuju? Obojica pokušavaju da izbiju loptu i promašuju i dodaju protivniku?

http://garcia-aranda.com/offsideifab/eng004video007.html

Ovo je ofsajd...

Danas je bilo na dve utakmice (da su ljudi na forumu gledali), dve takve situacije i niko se od igrača nije bunio što je ofsajd, igrač pokuša da ispuca loptu, zakači je (jednom glavom, jednom nogom) i sudije sviraju ofsajd... Ja ovakvu odluku, kakva je doneta na LII-TOT niejdnom u ligam petice nisam video do sad, niti u CL niti bilo gde...

PGMOL brani svog sudiju, a šta ovi sa tvog linka tumače, to nema veze sa situacijom... Nova situcija bi bila da je Lovren imao kontrolu nad loptom u bilo kom trenutku pa dodao negde... Lovren ni ujednom trenutku ne kontroliše loptu, on samo pokušava da spreči pas ka igraču iza sebe... To tmačenje kako je on namerno igrao, pa je zato ofsajd, je toliko podložno tumačenju, da sudija treba da zaviruje u glavu i čita misli... Čovek instinktivno pokušava da seče pas, da li pokušajem izbijanja lopte ili kako već, i to nemože biti namerno igranje u smislu pravila... Mislim, može kad se razvuku pravila... Ne mora biti ni ofsajd, pre drugog gola, jer, jbg pomoćni nije video, pa nije ofsajd... Ali, onda se ne može reći da suđenje nije bilo navlačenje za tote i navlačenje pravila za njih...

Ja ću se opet vratiti na par situacija kako sudije navlače pravila, kad sude za nekog... Setimo se ono švedske pizde, koja je progurala Barcu protiv Čelzija... Sve je bilo sudijsko uverenje... Ili čuven crveni, isto protv Barce za VanPericu, zbog šuta pola sekunde posle zvižduka, dok 2 minuta kasnije, Messi posle zvižduka dribla, pa opet posle par minuta, posle zvižduka šutira, a sudija ćuti... Pa crveni za golmana borusije jer je išao na loptu i uhvatio je u svom petercu, protiv Reala, pošto je odgurnuo igrača koji mu je smetao da dođe do lopte i gurao ga... To su tipičen situacije kad je sve po pravilima, i navlači se...

Ja se povodom ovog ofsajad na ovoj temi neću više javljati, jer, nema smisla... Ovo će se uvek svirati kao ofsajd, osim kad sudije budu želele da navuku za nekog... Živi bili pa videli...

Posted

Razumem, samo kazem da je to sjebavanje poente ofsajda. (Kako se na srpskom kaze "undermining offside rule"?) Jednostavno je smisao ofsajda da je lose uopste se naci u toj poziciji, ako si off side ti se ne racunas, van igre si, lopta upucena tebi znaci prekrsaj i prekid akcije. Zasto? Zato sto je to suvise jeftina fora, to su skontali jos u jebenom devetnaestom veku.

Posted

@radisa

Razlikuju se situacije po vremenu koje je defanzivac imao za reakciju, ali mogu da shvatim zašto ovo zvuči kao natezanje za vas navijače liverpula. Zato odavno pričam da je ok da se ne slažemo da li je lovrenovo namerno ili nije, ali ajde da se složimo makar da čuvena nova pravila postoje i da ih ja zaista ne predstavljam pogrešno.

A ovo oko kontrole lopte je bukvalno vinijevo logično tumačenje na koje ja nisam naleteo apsolutno nigde, samo ovde na forumu.

Posted

Ako stvarno važi ono da u španiji još uvek nisu naučili pravila definitivno će da nam zafali smartova na tom sp :fantom:

Posted

Apsolutno sam ozbiljan. Vrlo cesto daje svoje ocene desavanja na terenu, poput toga da li je neko napravio dobar potez ili imao dobru ideju, i neretko su takve ocene nelogicne ili otvoreno pogresne. Obrati paznju na takve komentare kad sledeci put budes gledao utakmicu koju prenosi.
Bukvalno mislim sve suprotno od tebe [emoji38]
Posted

Pa ja kažem da sam ja bio sudija, da bi mi onda bio ofsajd. Imaš samo delić sekunde da reagujes i to je to. Posle su išli da pregledaju video i zaključili da nije bio ofsajd. Jebi ga, teško mi je da poverujem da bi navlacili za jednu ekipu namerno.

Biti sudija je (skoro) gore nego biti golman.

Posted
2 minutes ago, dragance said:

Pa ja kažem da sam ja bio sudija, da bi mi onda bio ofsajd. Imaš samo delić sekunde da reagujes i to je to. Posle su išli da pregledaju video i zaključili da nije bio ofsajd. Jebi ga, teško mi je da poverujem da bi navlacili za jednu ekipu namerno.

Imaš video, gde pomoćni proslavlja odluku glavnog, kod drugog penala... Meni nije uopšte nemoguće da su navlačili...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...