Jump to content
IGNORED

Premier League 2017-18

ArleKino

Recommended Posts

Posted (edited)

Kao prvo "novo" pravilo nije uopšte toliko novo, imam osećaj da sam pola života proveo na ppp-u objašnjavajući kad je "nova situacija".

Kao drugo, izvod iz pravila:

A player in an offside position at the moment the ball is played or touched by a team-mate is only penalised on becoming involved in active play by:

• interfering with play by playing or touching a ball passed or touched by a team-mate or
  • interfering with an opponent by:
    • preventing an opponent from playing or being able to play the ball by clearly obstructing the opponent’s line of vision or
    • challenging an opponent for the ball or
    • clearly attempting to play a ball which is close to him when this action impacts on an opponent or
    • making an obvious action which clearly impacts on the ability of an opponent to play the ball

or

• gaining an advantage by playing the ball or interfering with an opponent when it has:
    • rebounded or been deflected off the goalpost, crossbar, match official or an opponent
    • been deliberately saved by any opponent

A player in an offside position receiving the ball from an opponent who deliberately plays the ball (except from a deliberate save by any opponent) is not considered to have gained an advantage.

A ‘save’ is when a player stops, or attempts to stop, a ball which is going into or very close to the goal with any part of the body except the hands/arms(unless the goalkeeper within the penalty area).

I na kraju treće, da ponovim kako ide tumačenje: Kejn nije stekao prednost nad lovrom (očigledno), a onda je nastala nova situacija koja nije mogla da bude ofsajd jer je Lovro poslednji odigrao loptom očigledno (i to odigrao deliberate kako piše u pravilima, a ne odbica ili save)

Edited by Ruxin
  • Replies 15.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Pokojni Ruxin

1570

• Weenie Pooh

1317

• copkillah

874

• Прслин

827

Posted

Mislim na nismo ni ovo imali, a zanimljivo je videti koliko su uglovi varljivi (i kakav je zmaj pomoćni :hail:)

Posted
1 hour ago, radisa said:

To pravilo će da postoji do neke sledeće utakmica kada će naprasno biti zaboravljeno...

Ja sam juče okačio sa FIFA sajta, tumačenje pravila ofsajda u slučaju odbitka od odbrambenog igrača... Jasno piše, ko neće da pravda sudije...

I tamo ti pise rebound. 

Posted

Jebem ga, jel' lovro imao posed nad loptom?

Hajde, da li bi bio indirekt da je posle ovoga došla lopta do Kariesa™ i da ju je uzeo rukom?

Posted (edited)

Lamela jeste bio u ofsajdu, ali je bio baš-baš minimalan. Stvarno je teško zameriti, video sam juče sliku mislim da je u vrh glave pola koraka.

Takođe kontakt kod kejnovog penala jeste minimalan, i to je diskutabilno. Ja sam škole mišljenja da napadači imaju pravo da zaštite sebe od povreda tako što neće čekati da budu baš odvaljeni pre nego što padnu, ali prihvatam i ko misli drugačije.

Van toga dosta dobro suđenje, veću su frku napravile kamere koje su snimale razgovor sudija, pa sad ljudi histerišu jer ovi "ne znaju pravila" i kao sude ofrlje.

Edited by Ruxin
Posted
1 minute ago, radisa said:

Jebem ga, jel' lovro imao posed nad loptom?

Hajde, da li bi bio indirekt da je posle ovoga došla lopta do Kariesa™ i da ju je uzeo rukom?

Za indirekt mora da ima namjeru da je vrati golmanu. Imao je namjeru da igra loptom, a ne i da je vrati golmanu. 

Da ga je slucajno pogodila bio bi ofdajd.

Posted

ne hranite ove trolove, bio ofsajd i dajv, posle bio ofsajd, to je to, kao da nismo navikli da ovakve sramotne sudijske greške gledamo svake nedelje onoliko

Posted
38 minutes ago, Weenie Pooh said:

Pa da, ali pomoćnik je bio siguran da je Kejn u ofsajdu. Nije bio siguran samo da li je Lovro dirao loptu.

Na to glavni kaže "To be honest, I have no idea if Lovren played it or not. I'm giving the penalty." Znači, jebeš činjenicu da je napadač stajao u ofsajdu, oslanjam se na mogućnost da mu je loptu eventualno dodao branič. 

36 minutes ago, ArleKino said:

Ruku na srce, kod opsajda™ je instrukcija da u slučaju sumnje daju prednost napadaču.

Druga je stvar što je Kane napravio lastu kod prvog penala (čisti dajv).

I, da, @Mercuzzio: još od prošle godine ne važi pravilo trostruke kazne osim za namjerno igranje rukom i guranje suparnika.

3 minutes ago, Ruxin said:

anigif_enhanced-26267-1463759143-4.gif

Баш тако Руксо. Издржи.

Posted (edited)
46 minutes ago, ArleKino said:

I, da, @Mercuzzio: još od prošle godine ne važi pravilo trostruke kazne osim za namjerno igranje rukom i guranje suparnika.

A da... to sam zaboravio... hvala na podsećanju :)

edit: evo i jedan lep snimak koliko je kontakt bio minimalan

https://streamable.com/pcd64

Edited by Mercuzzio
Posted
9 minutes ago, Mercuzzio said:

A da... to sam zaboravio... hvala na podsećanju :)

edit: evo i jedan lep snimak koliko je kontakt bio minimalan

https://streamable.com/pcd64

hvala na snimku, lepo se vidi da ni u jednom momentu nije ni imao nameru da se dočeka na noge :lol:

Posted
5 minutes ago, copkillah said:

hvala na snimku, lepo se vidi da ni u jednom momentu nije ni imao nameru da se dočeka na noge :lol:

vidi se da Karius ne može da stigne do lopte i da laktom kači Kane-a po nozi. Umetnički dojam padanja je druga stvar.

Posted

jebemliga...ne znam da li negde postoji formalna definicija "dajva" ali ako postoji siguran sam da ne uključuje uslov da ne sme biti kontakta...ako igrač tetralno pada posle minimalnog kontakta, a pri tom je mogao nastaviti akciju, to mora biti dajv. 

Posted

Jednostavno mora biti stroziji kriterijum za sviranje penala jer ovo se pretvara u farsu. Samo love trenutak da padnu. Ako zbog toga bude bilo i nepravednih odluka, so be it, bar ce biti gledljivije.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...