Pokojni Ruxin Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 (edited) Glupa pitanja. Jasno je da cijena ne određuje igrača, već kako se uklopi u šemu i zamisli trenera. Analogno kvotiranom, Mangala + Bravo vrijede li koliko već Bajia? Isti ti sutra mogu procvjetati negdje. Ali stoje tvoje otrovne strelice, ja ću za sve kriviti Murinja jer on bira tim. Nije poenta u cenama, pričam o tome koliko je pep bolje kupovao. Pošto se sad sve ovo uglavnom racionalizuje kroz "pep je nasledio duplo kvalitetniji tim" ili "pep ima neograničen budžet". Jok, nasledio je matore raspade na zalasku karijere, nešto malo sirovina od kojih se ima šta napraviti i kdb-a (kojim je pep promenio poziciju) i kuna. Ali je kupovao fantastično (nolita i brava na stranu) za slične pare koje je murinjo utrošio, plus 3x unapredio ono što je zatekao a što je unapređivanju bilo podložno. Edit - i d.silva je bio tu, ali činilo se da je polako u padu već neko vreme pre dolaska pepa Edited November 6, 2017 by Ruxin Link to comment
kipo Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Sve stoji, slično bi uradio bilo ko sa arapskim parama, manje više. Ali nije ni MU nešto inferiorniji kadrom, samo treba iskoristiti mogućnosti (da ne trošimo vrijeme kako Šo ne igra, ko šta igra i koliko..). Na sreću, pamtim dobar dio Fergusonove ere, to je poezija bila kako je koristio te kršine i goli prosjek. Jeste to Fergi, ali rade i drugi nešto sl. a kamoli sa toliim budžetom. Murinjo je ispušen qrac, zlo za fudbalsku igru, ovde je doveden da uzme titulu samo, ali ne baš kako su planirali. Link to comment
Pokojni Ruxin Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Aman razlika u potrošenim arapskim i američkim parama je oko 20m koliko se sećam. A došli su u isto vreme + je murinjo preuzeo dosta mlađi tim. Link to comment
ArleKino Posted November 6, 2017 Author Share Posted November 6, 2017 Rano je u tom poslu 54 godine za "zamor materijala". Nije nemoguce, ali licno bih sacekao jos malo Postoji teza da reaktivni defanzivni treneri traju krace od proaktivnih. Ako uzmemo Porto kao prvu stanicu, Mourinho je u menadzerluku 15-ak godina, ali se cini da je toliko proveo samo u Engleskoj. Cak i fizicki se urusio, na momente izgleda kao isfrustrirani vanbracni sin Petera Falka. United je Moua doveo kao trenera koji je cheque-book menadzer sa rezultatima jer United ima status velikog kluba kojem fale rezultati. City je doveo Pepa jer zeli i rezultate, i brend, i dinastiju (mada, statisticki, a i igracki, meni je Mancinijev sampionski City u ovo doba sezone izgledao kao puno zajebaniji tim sa onim petardama na WHL-u i sestardama na OT-u). U prvoj sezoni Mou je uzeo Ligu Evrope i Liga-kup sto je jos uvijek vise nego sto je Pep dosad osvojio sa Cityjem, ali Cityjev plafon izgleda neuporedivo visi - bolja selekcija igraca, bolje iskoristavanje potencijala, ali i bolje cijedjenje suhe drenovine. E sad, koliko ce Mourinhu karijeru produziti ili skratiti ocigledna (pre)bliska saradnja sa Raiolom i Mendesom, ostaje da se vidi. Link to comment
kipo Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 (edited) Aman razlika u potrošenim arapskim i američkim parama je oko 20m koliko se sećam. A došli su u isto vreme + je murinjo preuzeo dosta mlađi tim. Aman, jasno, to i ja kažem :) Edited November 6, 2017 by kipo Link to comment
Pokojni Ruxin Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 (edited) Aman, jasno, to i ja kažem :) Pa ovo da bi svako uradio slično sa arapskim parama me zbunilo. Murinjo očigledno nije uradio slično iako je potrošio je sličnu cifru, ali oke mislim da smo se sporazumeli. :) Edited November 6, 2017 by Ruxin Link to comment
MancMellow Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Postoji teza da reaktivni defanzivni treneri traju krace od proaktivnih. Ako uzmemo Porto kao prvu stanicu, Mourinho je u menadzerluku 15-ak godina, ali se cini da je toliko proveo samo u Engleskoj. Cak i fizicki se urusio, na momente izgleda kao isfrustrirani vanbracni sin Petera Falka. United je Moua doveo kao trenera koji je cheque-book menadzer sa rezultatima jer United ima status velikog kluba kojem fale rezultati. City je doveo Pepa jer zeli i rezultate, i brend, i dinastiju (mada, statisticki, a i igracki, meni je Mancinijev sampionski City u ovo doba sezone izgledao kao puno zajebaniji tim sa onim petardama na WHL-u i sestardama na OT-u). U prvoj sezoni Mou je uzeo Ligu Evrope i Liga-kup sto je jos uvijek vise nego sto je Pep dosad osvojio sa Cityjem, ali Cityjev plafon izgleda neuporedivo visi - bolja selekcija igraca, bolje iskoristavanje potencijala, ali i bolje cijedjenje suhe drenovine. E sad, koliko ce Mourinhu karijeru produziti ili skratiti ocigledna (pre)bliska saradnja sa Raiolom i Mendesom, ostaje da se vidi. E ok, ovo jeste argument Link to comment
Meazza Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Rano je u tom poslu 54 godine za "zamor materijala". Nije nemoguce, ali licno bih sacekao jos malo Godine su samo broj. On cak i izgleda umorno, nema vise tu energiju po svemu sudeci. A da, jos jedan njegov trejdmark oduvek je bila motivacija igraca koji su se kleli u njega kao coveka. Posle Reala vise to nije to. Link to comment
kipo Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Pa ovo da bi svako uradio slično sa arapskim parama me zbunilo. Murinjo očigledno nije uradio slično iako je potrošio je sličnu cifru, ali oke mislim da smo se sporazumeli. :) Pa dovoljno je samo da Lukakua zamijeniš korisnijim (koga nije bilo na pijaci, do Čiče) ili lijepo staviš Marsijala i riješiš jednog beka i imaš ako ne jači, onda svakako izbalansiraniji tim od pepovog, vjerovatno i mlađi. Link to comment
ArleKino Posted November 6, 2017 Author Share Posted November 6, 2017 Arbeloa na Bilicevu smjenu tvitovao: "Better late than never." Link to comment
Meazza Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Pre Pepa se o Sterlingu pisalo kao o nemacu pojma (me included), a KDB je popularno bio "kesa" (cini se da ga ni isti taj Murinjo nije puno cenio). Pogba je najskuplji igrac u istoriji, sto dovoljno govori, a Marsijal odlican mladi igrac koji ce biti samo jos bolji. Ne bih ja bas rekao da je Pep imao bolji tim, pre bih rekao da je on unapredio tim, ali nikako ne samo kupovinama. A sta su danas Pogba i Marsijal kod Murinja? Koliko su veci nego sto su bili, ako uopste? Link to comment
Lancia Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Arbeloa na Bilicevu smjenu tvitovao: "Better late than never." Zesci mentol. Mislim da niko nije veca meta sprdnje u Spaniji. Link to comment
radnik Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 (edited) Martiala je upropastio. Secam se one sezone sa LvG da sam pisao kako su sa njim uboli. Ali ne, hoce Mou titulu, daj Ibru, daj kurca palca i propada decko. I ono sto Ruxin napisa, on je nasledio tim na 5. mestu, dodao 150-200 mil i bio sesti. Mada sam malo zbunjen ovom pricom o Utd-u, oni su drugi na tabeli, prosli grupu CL vec, cak i u onom kupu su jos. Edited November 6, 2017 by radnik Link to comment
Weenie Pooh Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Pre Pepa se o Sterlingu pisalo kao o nemacu pojma (me included), a KDB je popularno bio "kesa" (cini se da ga ni isti taj Murinjo nije puno cenio). Sterling jeste nemač pojma, baš kao i svako ko je ikad mislio da je KDB kesa. Ali bojim se da nasedaš na konceptualno pisanije koncept-forumaša kao što su Middle i Ruxin. Oni se više čitaju kao zabava nego kao neka razmena mišljenja. Link to comment
Recommended Posts