Jump to content
IGNORED

FK Crvena zvezda u sezoni 2017/ 2018

Dimitrije

Recommended Posts

• Replies 12.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

970

• MiddleClass

923

• levi

915

• Apollo Creed

650

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ovaj, rus je navikao da se bori u blatu. Русская дорога

Posted (edited)

To je važilo dok nisu ušli u milione. :fantom:

Edited by Apollo Creed
Posted

1 Grof:

"Šanse bi ocenio kao 50:50, s tim da je Krasnodar oslabljen zbog situacije oko Smolova. Bez njega Krasnodar ne može da bude favorit. Krasnodar ima snažan tim, ali mnogo toga zavisiće od postavke trenera Šalimova", rekao je Božović uoči meča u Krasnodaru.

:D

Da je on trener, Zvezda bi primila 3-5 komada veceras. Krasnodar je i bez Smolova (mozda bude na klupi) favorit i uglavnom od njih zavisi.

Posted

Da je on trener Zvezda ne bi igrala utakmicu večeras

Posted

Da je on trener Zvezda ne bi igrala utakmicu večeras

+1000.

Ma +1000000.

Posted (edited)

Evo intervju sa Stevanom Dikom Stojanovićem, urađen prije neki dan http://www.czbgtv.com/2017/08/16/czbg-intervju-stevan-dika-stojanovic-znali-smo-da-imamo-kvalitet-da-budemo-prvaci-evrope/

A večeras da odigramo kako najbolje umijemo i znamo, pa šta nam Bog da na Marakani tj. Mitiću.

Sedam dana se tada pisalo o derbiju, veliki je to pritisak, pa kako će se mlad golman pokazati itd. Međutim, na moju sreću bio sam igrač utakmice, iako smo izgubili 2:0. Tadašnji generalni sekretar Zvezde, Vladimir Cvetković, je izjavio da jesmo izgubili utakmicu, ali smo dobili golmana.

Mali™ Dika je branio fenomenalno taj derbi gde je Zvezda bila bukvalno sabijena u misju rupu, odbranio penal Vokriju i jos gomilu sansi za gol. Vasovic je resio da igra na kontre i kod 0:0 imala je Zvezda veliku sansu, mahao je pomocni ofsajd, a Vaske je digao posle frku u medijima kako je Zvezda pokradena navodeci (s pravom) prvi penal za Partizan kada je pao Milko. Onda je Bjeka uklizao Vasketu u svom stilu i napravila se ogromna tenzija medju vecitima. Prolecni derbi Zvezda je docekala spremna da se osveti i pregazila je Partizan u prvih pola sata 3:0. Posle neke sudijske odluke Vasovic je bacio mantil, opsovao sudiju i bio izbacen sa klupe. Onda se jug naelektrisao i do kraja utakmice pevao Vasovicu prigodne™ pesme.

Pocetak sledece sezone na JNA veliki derbi, Partizan vodi Jusufi, Vasketov odlican drugar i clan cuvenih  "beba". Partizan je igrao mnogo lep fudbal u to vreme, navijaci su obozavali Julku. Zvezda dobije 3:2 golom Piksija iz kornera i preko dve kontre gde je cuveni Djukanovic bukvalno poklonio golove. Dika je i na tom derbiju odbranio par velikih sansi i bio najzasluzniji covek za tu pobedu u jos jednom derbiju gde bolji nije pobedio. Tada sam prvi put gledao Prosineckog uzivo, odmah se video ogroman talenat, secam se da je kod jednog gola loptom sa preko pola terena pogodio Boru Cvetkovica. Posle utakmice svi su mu aplaudirali. 

Edited by Toni Sumaher
Posted

Тони, какав је тада био однос гробара према Васовићу? Јел доживљаван као Милко код нас или не баш?

Posted

Ma gde bre, Vaske je bio gospodin čovek.

Posted (edited)

^^Bilo je grobara i grobara. Jug ga nije toliko prozivao jer je postao trener Zvezde, vec zbog izjava posle tog derbija kada je Partizan dobio 2:0 koje je vesto podgrevao Bjeka sa citavom upravom Partizana. Sve to se nadovezalo na sukob iz prethodnog prvenstva i cuvenog Sajberovog kola, pa slucaj Zjajo...Stvari su po potrebi hladili Zeka i Cvele. Kod mene je Vaske preko prica caleta i njegove  ekipe obelezen kao konvertit (igrao jednu sezonu u Zvezdi pa se vratio) i bio tragicar finala iz 1966, uopste, cela moja generacija je malo znala da je bio veliki igrac, kapiten Ajaksa koji je podigao peha u Kup sampiona, pa mladi trener u Partizanu...Vasketa smo tek otkrivali preko medija, njegovih intervjua. Bio nam je interesantan, potpuno drugaciji od gomile drugih trenera, onako nadobudan i iskljuciv, ali igraci Zvezde su ga jako voleli, niko nije ugrozavao njegov autoritet, Dzaja i Cvele su znali kako sa Vasketom. Umeo je da pretera u insistiranju da fudbaleri treba da budu "kompletne licnosti", da je "Piksi sjajan fudbaler, ali i student", sto je izazivalo podmeh u javnosti.

Verovatno je Vasovic najvazniji Zvezdin trener posle Stankovica u stvaranju evropskog mentaliteta u Zvezdi, uvek je verovao da njegov tim moze svakoga da pobedi i to je uticalo na igrace. Secam se kada je Zvezda izgubila Kup od drugoligasa Borca 1988. godine da je sam izneo tu titulu (dobro, malo je pomogao Selja Jovanovic, predsednik Rada ;)), bio je strasan motivator, tu je Dika u pravu.

Iz ove perspektive, Vasovic je i kao igrac i kao trener, pa i u onim nesrecnim pokusajima da se ocisti FSJ bio daleko iznad mulja naseg fudbala, ali svaka njegova bitka imala je teske, a poslednja i tragicne trenutke za njegov zivot. Mozda mu se jednom ovi nasi nesrecni klubovi i oduze na nacin kakav zasluzuje.

Edited by Toni Sumaher
Posted

Васовић је кључан тренер за Бари. Без њега ништа ту се не би десило. Више га цене у Ајаксу него ми у Звезди.

Posted

Meni se čini da je neko, npr Najdoski, rekao da im je Stanković postavio osnove odbrambene igre za onih 6 meseci krajem 88. I da im je to bilo i Bariju korisno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted (edited)

Васовић је кључан тренер за Бари. Без њега ништа ту се  не би десило. Више га цене у Ајаксу него ми у Звезди.

Vrlo bitna stvar, Vasovic je bio jedan od retkih fudbalera koji je zavrsio fakultet. Mislim da ima na netu film o cuvenim bebama, negde iz 1962-63, gde novinar pita Vasketa kako uspeva i da studira pored tolikih obaveza. Vaske mrtav hladan kaze kako covek sve moze da postigne ako zeli i ako je dobro organizovan. Secam se da nas je kao klince fascinirao svojom elokvencijom i samouverenoscu, prosto je odudarao od sredine, a i dopadale su nam se njegove price o cuvenom Ajaksu, o ljudskim kvalitetima Mihelsa, Krojfa i drugih velicina Ajaksa.

Ne secam se najbolje zasto je Vasovic otisao iz Zvezde, znam da je dosao Branko Stankovic i da je Zvezda dozivela fijasko (stare metode Ambasadora vise nisu palile kod klinaca poput Prosineckog i ostalih, bilo je tu sukoba sa jos nekim igracima). Takodje, Vaske je uvek bio tezak za saradnju, vrlo prek i sa Partizanom je imao citavu melodramu i kao igrac i kao trener. Zanimljivo je da je sa "bebama" uzeo sve titule izmedju 1960-63, pa onda sa Zvezdom 1963-64, pa opet sa Partizanom 1964/65. I onda gol u finalu za 1:0, ali je Amansio bio zla kob. Pricao je Soskic kasnije da mu je vikao "Vaske, rusi ga", ali Vasovic to nije hteo. Kasnije je pricao da je hteo "viteski" da mu uzme tu loptu. I koliko god mi tada delovalo pateticno i da se vadi, sada mu verujem.

@Hamlet: Najdovski lupeta, Zvezda je bila krs tu polusezonu. Evo jos necega se setih, njega su pojeli Vladislav Djukic i Vokri u tri derbija te polusezone (prvenstvo 1:0 za Partizan, kup 2:1 i 1:1), on ni blizu nije bio igrac iz 1990/91.

Edited by Toni Sumaher
Posted

Svaka čast Toni za ovo o Vasketu. Zaista vrijedno za pročitati. Sjećam se da mi je ostao jedan od najomiljenijih trenera onog vremena jer je forsirao taj totalitarni fudbal - copy/paste Holandija/Jugoslavija (Zvezda).

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...