Dimitrije Posted August 11, 2017 Author Posted August 11, 2017 Stipe je Stepanovic? Mislim da je OFK solidno igrao i u Evropi pocetkom sedamdesetih. Djujica, Petka se secam i ja, a posebno Borote i Santraca, bez njih dvojice Partizan nikada ne bi uzeo titulu 1978. godine. Borota je to prvenstvo branio kao lud, mislim da je primio samo 17 golova u skoro nikad jacoj ligi. O toj utakmici mi je pricao otac koji je takodje gledao, bilo je mnogo ljudi, navijaca CZ i P koji su podrzali OFK. Jeste, izbacili su Duklu i Fejenord (sa van Hanegemom i Rajsbergenom) u Kupu UEFA. Ispali su u 1/4 finalu od Tventea.
Dimitrije Posted August 11, 2017 Author Posted August 11, 2017 Secam ga se sa cuvenog videa kada je Zvezda zgazila Partizan 4:1, mozda je cak i dao neki gol tada ili namestio. Partizan prvak, a pored Zvezde dobije ga i Hajduk 6:1, mada je igracki Zvezdina pobeda bila jos ubedljivija. Mislim da je Stepanovic pricao da je sa Kunovcem posle utakmice isao negde, valjda je ovaj placao veceru, tako nesto... Posle je napravio finu trenersku karijeru, vodio je dobar tim Ajntrahta i umalo nije uzeo titulu. Umeo je da se proda Nemcima, posto se u manirima prilicno germanizovao. Inace u toj generaaciji OFK bilo je puno krajinskih Srba - Petkovic, Gugleta, Djujic, mozda jos neko... Petko i Djuja su bili iz Knina a Gugleta je rodjen u Kragujevcu. Medjutim, Gugletini su poreklom iz Obrovca (kod Zadra) odakle su morali da beze jer su braca zapocela jednu od "Oluja".
Toni Sumaher Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 (edited) Jeste, izbacili su Duklu i Fejenord (sa van Hanegemom i Rajsbergenom) u Kupu UEFA. Ispali su u 1/4 finalu od Tventea. Opasni su bili romanticari, Fejenord je bio mnogo jak tih godina. 1/4 Kupa UEFA Partizan nikada nije uspeo da igra. Meni je zanimljiva ta veza OFK sa Kninom, obicno su Zvezdu zbog navijaca dovodili u vezu sa tim krajem... Edited August 11, 2017 by Toni Sumaher
Dimitrije Posted August 11, 2017 Author Posted August 11, 2017 Kninski i dalmatinski Srbi su imali podeljenu lojalnost kada su u pitanju fudbalski klubovi: Zvezda i Hajduk. U mom kraju je bilo dosta Srba iz Dalmacije, i vecina su bili Hajdukovci. (Postali su automatski Zvezdasi posle otcepljenja Hrvatske.) Medjutim, jedan Srbin iz Dalmacije (mislim poreklom iz Knina) ostavio je trag u Partizanu - Milos Radakovic - prosecan igrac ali streptomicin za Dzaju.
Toni Sumaher Posted August 11, 2017 Posted August 11, 2017 Da, i Mirko Marjanovic, kasniji predsednik Partizana je iz tog kraja i bio je navijac Hajduka.
Dimitrije Posted August 11, 2017 Author Posted August 11, 2017 (edited) U mojoj ulici bilo je dvojca Kninjana i jedan Sibencanin, svi Hajdukovci. Ulica ispod moje, drugarica iz gimnazije Sibencanka i njeni otac i brat isto tako Hajdukovci. Kolega moje majke, prezime Djujic, rodjak OFKinog Nikse i jos jednog bivseg popa i vojvode - Kninjanin, isto Hajdukovac. Svi pomenuti su bili Srbi. Zaboravih da pomenem da je golman Hajduka, Radomir Vukcevic isto tako bio Srbin iz Knina. Edited August 11, 2017 by Dimitrije
Ros Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 Da, i Mirko Marjanovic, kasniji predsednik Partizana je iz tog kraja i bio je navijac Hajduka. e, bas vas hoce sa tim predsednicima. sve neki bivsi domobrani i hajdukovci :)
Hamlet Strašni Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 Moja žena je živela u okolini knina do 91, tj 95. Ona ne poznaje od srba, rodjaka, prijatelja, komšija, ima ih mnogo nijednog ko ne navija za zvezdu. U stvari, pričala je o jednom koji je bio glavni inadžija i svi su ga smatrali za čudaka. O srbima govorim. Sent from my iPhone using Tapatalk
Milosh76 Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 Хановер дреши кесу за Боаћија Два бундеслигаша желе нападача Црвене звезде, шпиц (још) нема дозволу за трансфер Вест о интересовању два немачка клуба за Боаћија, „Журнал“ је јуче проверавао код менаџера који води бригу о Боаћијевој каријери. Ивица Павловић је одговорио на позив, остао делимично тајанствен... - Једино што о заинтересованим клубовима за Боаћија могу да кажем је да их је из дана у дан све више, што је и логично јер постиже голове у серији. Ричмонд је срећан у Црвеној звезди, труди се максимално да реализује клупске амбиције и фокусиран је на мечеве са Краснодаром. У случају да се оствари пласман у групну фазу Лиге Европе, сигурно је да ће да остане на Маракани и игра то такмичење. У супротном ће се размотрити одређене варијанте, али је за сада све неизвесно. Најбитније је да игра како се очекује – истакао је Ивица Павловић. http://www.zurnal.rs/fudbal/zvezda/51956/hanover-dresi-kesu-za-boacija Znaci moramo u LE, nema nam druge :D
MiddleClass Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 Moze li da predje idje prije januara jer je u ovom prelazbom potpisao za Zvezdu?
Bright Billy Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 Moze jer nije menjao klub nego samo formu ugovora.
Toni Sumaher Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 e, bas vas hoce sa tim predsednicima. sve neki bivsi domobrani i hajdukovci :) I igračima ustasama, klub stvoren u Zagrebu....zbog ovakvog polupismenog maderasenja ste devedesetih brzinom svetlosti sa vrha otišli na fudbalsko dno iz kojeg s vremena na vreme provirite.
gervasius twinkleminkleson Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 zbog ovakvog polupismenog maderasenja ste devedesetih brzinom svetlosti sa vrha otišli na fudbalsko dno iz kojeg s vremena na vreme provirite. #analysis
porucnik vasic Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 I igračima ustasama, klub stvoren u Zagrebu....zbog ovakvog polupismenog maderasenja ste devedesetih brzinom svetlosti sa vrha otišli na fudbalsko dno iz kojeg s vremena na vreme provirite. Јашта, а то дно је пробијено чувеним хитом Курва гаси се, који су властумно измислили Мадераши.
Recommended Posts