Toni Sumaher Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 U ovom Zvezdinom timu, najveci hendikep bilo bi odsustvo Kange. (Slicno je bilo i u Bozovicevo veme.) Njegova kreativnost je tesko nadoknadiva. Njega jedino moze da odmeni Milijas ali, Milijas nije vise igrac za 90 min, a mozda ni za 45 min. Gubitak Jovicica je hendikep, ali danasnja i nedeljna utakmice su prilika da se pronadje neko ko moze da koliko-toliko zameni Jovicica. Ja sam se nadao da je Racic taj tip, ali poslednjih nekoliko utakmica pokazuju da on nije u formi (a mozda i nema kvalitet). Racic mi lici na igraca koji je se obreo izmedju pozicije stopera i zadnjeg veznog, pa nije mogao da odluci koju ce od te dve pozicije da igra i zato ostao neuspeli hibrid. Kazu (Adasevic) da Luka Ilic ima veliki kvalitet za poziciju zadnjeg veznog, ali veliki je rizik gurnuti omladinca u ozbilnu medjunarodnu utakmicu. S druge strane, Milajnic je to uradio uvevsi 3 debitanta (Filipovic, Bogicevic, Novkovic) protiv mocne Ujpest Doze u revansu KES u Beogradu, kada je Zvezda poraz iz Budimpeste od 0-2 pretvorila u trijumf od 4-0 u revansu. (Po meni najbolja utakmica koju je Zvezda odigrala od kada ih partim i najbolja Dzajina utakmica u klubu.) Pored poznih fudbalskih godina, Milijas ume kao i Kanga da posalje finu loptu u prostor, ali nema lucidnost ovog drugog koji ume da zastane i u trenutku promeni odluku, posalje loptu na drugu stranu...meni je potpuno nejasno zasto npr protiv Sparte Stramaconi nije igrao sa striktnijom markacijom na njemu, posebno u Beogradu. Kada se Kanga razigra, svi igraju bolje i onda Zvezda deluje vrlo nezgodno. Secam se kada je krajem osamdesetih Moca Vukotic stavljao flastera (Djordjevic) na Piksiju Stojkovicu, neutralisao ga i dobijao utakmice. Ili, Muslin sa Ilicem i Kovacevicem na Partizanovim kreativcima. Na derbiju bih mozda pored Evertona ubacio i Radina da pre svega juri Kangu, jer nam se u suprotnom lose pise. Kazu da je Zvezda pregazila vrlo mocni Ujpest tih godina u revansu, da je trebalo da bude i vise golova, ali i da je u prvoj mogla da popije petardu. Kako god, nekada su treneri uspevali da nepoznatim igracima potpuno poremete koncepciju protivniku. Ipak, Milojevic je trener koji ne voli mnogo rizika, ici ce u tom trenutku na najmanje rizicnu varijantu.
Milosh76 Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 dobro obavesteni tviter izvor kaze da le talek veceras igra u sredini, ako tako bude, to je to, nece biti dileme ni za krasnodar. plus boaci i pesic pocinju zajedno. bas da vidimo kako ce to izgledati. Bez Kange u prvih 11? Nadam se da ce biti bar na klupi, jer vezni red Donald-LeTalek nije kreativan uopste
Nikodije Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 bez kangace. donald, le talek, srnic, radonjic.
levi Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 (edited) Ne vidim razlog sad za ovo ekperimentisanje, osim da se odmori Kanga. Sigruno ne isprobava ovu formaciju za Krasnodar <_< Mada ako je do Kange, mogao je da isrproba malo Rikardinja na njegovom mestu i gotovo Edited August 10, 2017 by levi
Dimitrije Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 (edited) Pored poznih fudbalskih godina, Milijas ume kao i Kanga da posalje finu loptu u prostor, ali nema lucidnost ovog drugog koji ume da zastane i u trenutku promeni odluku, posalje loptu na drugu stranu...meni je potpuno nejasno zasto npr protiv Sparte Stramaconi nije igrao sa striktnijom markacijom na njemu, posebno u Beogradu. Kada se Kanga razigra, svi igraju bolje i onda Zvezda deluje vrlo nezgodno. Secam se kada je krajem osamdesetih Moca Vukotic stavljao flastera (Djordjevic) na Piksiju Stojkovicu, neutralisao ga i dobijao utakmice. Ili, Muslin sa Ilicem i Kovacevicem na Partizanovim kreativcima. Na derbiju bih mozda pored Evertona ubacio i Radina da pre svega juri Kangu, jer nam se u suprotnom lose pise. Kazu da je Zvezda pregazila vrlo mocni Ujpest tih godina u revansu, da je trebalo da bude i vise golova, ali i da je u prvoj mogla da popije petardu. Kako god, nekada su treneri uspevali da nepoznatim igracima potpuno poremete koncepciju protivniku. Ipak, Milojevic je trener koji ne voli mnogo rizika, ici ce u tom trenutku na najmanje rizicnu varijantu. Tu prvu utakmicu u Budimpesti nije tada prenosio RTB. Nije ni drugu, ali sam ja isao da je gledam (morao sam da iskamcim od skolskog lekara opravdanje da bih mogao da mogao da idem na utakmicu umesto na casove). Ujpest je bio mocan. A kako ne bi kad aje u timu imao ubitacn trojku Ferenc Bene, Antal Dunai i Laslo Fazekas, plus Sojmosi, Nadj, Juhas, Nosko. Samo u Beogradu Dzaja je odigrao utakmicu zivota (sve novine su ga ocenile sa brojem na dresu koji je nosio), a zatim Filipovic, Kule i cini mi se Pera Krivokuca. Miki Novkovic je bukvalno shvatio da treba da igra flastera na Nadju. Ovaj ga je lomio, uvrtao, mucio (kao svojevremeno Zavisic) ali ga ni jednom nije izbacio iz igre. Evo i kratkog filma sa utakmice i portpuri Dzajinih magija https://www.youtube.com/watch?v=LTx8s5TfG0E. Edited August 10, 2017 by Dimitrije
Toni Sumaher Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 (edited) Tu prvu utakmicu u Budimpesti nije tada prenosio RTB. Nije ni drugu, ali sam ja isao da je gledam (morao sam da iskamcim od skolskog lekara opravdanje da bih mogao da mogao da idem na utakmicu umesto na casove). Ujpest je bio mocan. A kako ne bi kad aje u timu imao ubitacn trojku Ferenc Bene, Antal Dunai i Laslo Fazekas, plus Sojmosi, Nadj, Juhas, Nosko. Samo u Beogradu Dzaja je odigrao utakmicu zivota (sve novine su ga ocenile sa brojem na dresu koji je nosio), a zatim Filipovic, Kule i cini mi se Pera Krivokuca. Miki Novkovic je bukvalno shvatio da treba da igra flastera na Nadju. Ovaj ga je lomio, uvrtao, mucio (kao svojevremeno Zavisic) ali ga ni jednom nije izbacio iz igre. Evo i kratkog filma sa utakmice i portpuri Dzajinih magija https://www.youtube.com/watch?v=LTx8s5TfG0E. Ovo za utakmicu u Budimpesti pricali su Prvi srpski bek, Acimovic i Karasi u nekom dokumentarcu o toj Zvezdinoj sezoni, navodno su ih Madjari pregazili, ali onda su oni njih jos boljom igrom u revansu. Ujpest je tih godina bio vrlo jaka ekipa, igrali su kasnije 1/4 i 1/2 KES, gde su ih je zaustavljali Juventus (jedva) i Bajern. Edited August 10, 2017 by Toni Sumaher
Dimitrije Posted August 10, 2017 Author Posted August 10, 2017 (edited) Madjarski klubovi i reprezentacija su do 1970-ih bili streptomicin za nase. Ako nam sovjetski, cehoslovacki i nemacki klubovi nisu lezali zbog discipline i snage, Madjari nam nisu lezali zbog talenta. Ubijali su nas u pojam i navlacili komplekse. Mi smo imali Bobeka, Sekija i Dzaju kao virtuoze a oni su ih imali na buljuk. Mi smo imali Bearu a oni Djulu Grosica koji bio bolji od Beare. Kada sam ja poceo da pratim fudbal, igrao se jos uvek Srednjeevropski kup (inace najstarije klupsko takmicenje u Evropi), pa sam imao prilike da gledam pogibije nasih protiv Madjara. Kada nam dodju u goste buimestanskih 5 (Fardi, Ujpest, MTK, Honved i Vasas), nasima noge klecaju jos dok su ovi na aerodromu/zeleznickoj stanici. Tu se moglo da uziva u dobrom tehnickom fudbalu: dribleri, suteri, brza krila, golmani paraderi. Dekadencija madjarskog fudbala je za Evropu je ono sto bi Putin rekao za propast SSSR. Edited August 10, 2017 by Dimitrije
levi Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Ne sviđa mi se ova formacija i ovaj sastav ali uopšte
gervasius twinkleminkleson Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Bah, ovo ce biti mucenje za gledati. Ali ce vjerovatno morati da nadje nacin da uglavi Pesica i Boakyea zajedno u ekipu u nekom trenutku... Samo sto mi 3-5-2 zvuci daleko logicnije i potencijalno efikasnije.
Nikodije Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 (edited) Ne sviđa mi se ova formacija i ovaj sastav ali uopšte svaki nas sastav u dosadasnjim prvenstvenim utakmicama je bio eksperimentalnog karaktera, ja nesto imam utisak da ce boakye biti prodat nakon krasnodara, posebno ako ispadnemo, tako da ovaj problem sa uklapanjem njega i pesica tada necemo imati. Edited August 10, 2017 by Nikodije
Bright Billy Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Dobrodosli na toncev arenu, dom fudbalera radnika...
kralj Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 (edited) koja bomba. šteta za ovu petu. le tallec je u formi. Edited August 10, 2017 by kralj
levi Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 (edited) Le tallec pukom srećom izbegao povredu. Kako mu je crni radnik svukao čarapu od kolena kramponima Edited August 10, 2017 by levi
MiddleClass Posted August 10, 2017 Posted August 10, 2017 Sta promasise Boaci i posle valjda Srnic u istoj akciji. Jel bio penal? @Dimtirije Za ovakve vase svadje plus svadje familije oko djedovone mi u CG kazemo - srbijanska posla.
Recommended Posts