Rumpelstiltskin Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 http://www.zurnal.rs/fudbal/super-liga/50321/peter-pakult-novi-trener-nislija-bice-radnicki-najmanje-cetvrti Lepe ove suske coravi, sta mislis, a ?
Rumpelstiltskin Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 "Екипа није лоша, али су нам неопходна два штопера, два средња и шпиц." I ovaj nas Hans cita temu. Ovo smo konstatovali pre mesec dana.
Constantin Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Čita se, čita se....eto, krenulo je sa mrtve tačke. Akvirao se neko u PR službi, trenr je dao intervju, sporCki direktor takođe....
MaErAkLoIJA Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Čita se, čita se....eto, krenulo je sa mrtve tačke. Akvirao se neko u PR službi, trenr je dao intervju, sporCki direktor takođe.... Izgleda pojacanja nisu poverovala predsedniku da svi cekaju na naplatnu rampu pa moramo na drugaciji nacin da ih pecamo !?!?!?!
Captain_Darling Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Ја и даље не знам који су ови што их набројаше. За голмана знам једино јер му је онај буздован из Звезде растурио вилицу...
Rumpelstiltskin Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Trenadore, hvala za čaršaf, sačuvao si obraz familije ;) De, leba ti, moz da sledimo primer Čuke i Voždovca kad smo u dubiozi ko i svi preostali klubovi koje nisi naveo. Ajde, kaži mi, da si ti na Ivicinom mestu, sta bi to uradio ? Koji bi to potezi bili koji bi nas priblizili načinu funkcionisanja kluba aka dva navedena koja su private property ? Kako sine nebojša, kako, objasni deder ...
Матрикс Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Захваљујући тексту РСН мислим да сам одгонетнуо који је ово играч.
MaErAkLoIJA Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 (edited) Trenadore, hvala za čaršaf, sačuvao si obraz familije ;) De, leba ti, moz da sledimo primer Čuke i Voždovca kad smo u dubiozi ko i svi preostali klubovi koje nisi naveo. Ajde, kaži mi, da si ti na Ivicinom mestu, sta bi to uradio ? Koji bi to potezi bili koji bi nas priblizili načinu funkcionisanja kluba aka dva navedena koja su private property ? Kako sine nebojša, kako, objasni deder ... Ajde ja da ti odgovorim na to pitanje :D Prvo sta ne bih. Ne bih ostavio navijace bez informacija. Ne bih pravio selski klub vec bih tezio da sacuvam neki renome i to ime. To bih uradio upravo kako rade veliki klubovi. Ako ne izadjes sa informacijom pre nego se napravi neka pometnja a znas da hoce kao npr. skola fudbala, onda reagujes iste sekunde i napises demant. Ne cekas da se udvostruci steta. Jer kao sto svi znamo, lose se daleko cuje! Kako su sada mogli da daju intervju i sportski i trener? Zasto to nisu mogli pre tri nedelje? Ako hoces da pravis redove na naplatnu rampu onda se potrudis da se pise o tebi. Da privuces nove navijace i zadrzis stare. Obicno se sete navijaca kada vide prazan stadion. Napraviti veliku navijacku grupu, privuci ostale navijace je proces. To se radi planski i strpljivo. Ako nemas neko veliko ime da privuce navijace sigurno neces cutnjom i ovakvom neprijatnom tisinom bez demanta tamo gde je potrebno. Svi mi pozdravljamo planove, ambicije, ciljeve i kada se objasni i obrazlozi onda sve ovo sto je bilo negativno nestaje. Kazite hocemo mlade da stvaramo nove vrednosti, da vidimo gde cemo dogurati na polusezonu i tada cemo videti da li i koliko zvucnih pojacanja treba da bi usli u plejof ili za cetvrto, prvo mesto. Ili drugaciji plan i cilj. Pre svega ne bih se razbacivao nerealnim ciljevima jer to steti klubu i zdravoj logici. Mozemo mi da dovedemo neko zvucno ime pa sta? Zvezda, Partizan, Vojvodina, Napredak, Cuka su vec doveli i uveliko se uigrava tim. Ako vec nismo finansijski stabilni i ne mozemo da se merimo ni sa Vozdovcem onda je jasno da bilo kakav uspeh moze biti samo incidentan tj. uz veliku srecu. Ni Lucanci nisu incidentno otisli u evropu. I oni su cuvali kljucne igrace i gradili tim godinama. Njih sam zaboravio da napomenem gore. Mi smo promenili i trenera i vise od pola tima, i za laika dovoljno! Ako se obeca transparentnost to mora i da se vidi. Ne pravi se klub na laznim informacijama i obecanjima. Ako treba da se prave krupni rezovi onda treba svaki da se obrazlozi i da se ugasi pozar pre nego sto i nastane. I najvaznije, ako dolazim kao neko ko ce da spasi klub, kao neko kome je dato poverenje 7 godina, onda ja treba nesto i da ulozim. To nisam cuo! Koliko planira minimalno na godisnjem nivou i do kraja mandata? Ako sam tu da se klub ne ugasi je jedno a ako obecavam evropu, jak Radnicki je nesto sasvim drugo. Za prvo se ne razbacujes izjavama koje mogu da uspeju i Macvi i Backoj ako ih potera sreca kao Lesteru prosle godine, za drugo pocnes da sredjujes teren, okrecis stadion i ponasas se bar kao sto su se raniji predsednici ponasali. Svi do jednog su postovali navijace vise nego Toncev. Ranije je bilo gresaka ali mnoge su mogle da se opravdaju i shvate. Kada se nesto ne shvata i ne moze opravdati onda se valjda i vise kritikuje. I nece niko da dodje na tvoje jer se svi nadaju da ce situacija da se ispegla i sto pa da ne i incidentno napravimo neki rezultat? Kroz tvoje komentare sticem utisak da se mi takmicimo, ti na jednu stranu tezis da klubu bude bolje a mi sa druge tezimo da se urusi. Skroz si promasio poentu, verovatno zato sto i kad citas carsave ti vidis samo ono sto se tebi "svidja". I da, klub moze da se priblizi Cuki tako sto proda igrace i pokrije minus plus nesto i prelije i drugo da se usprica finansijska inekcija. Ovo drugo nisam cuo a ovo prvo moze ako si u prva tri, cetiri kluba u zemlji i imas dobru proizvodnju igraca i odlican skauting. Edited July 6, 2017 by MaErAkLoIJA
Entrenador Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Trenadore, hvala za čaršaf, sačuvao si obraz familije ;) De, leba ti, moz da sledimo primer Čuke i Voždovca kad smo u dubiozi ko i svi preostali klubovi koje nisi naveo. Ajde, kaži mi, da si ti na Ivicinom mestu, sta bi to uradio ? Koji bi to potezi bili koji bi nas priblizili načinu funkcionisanja kluba aka dva navedena koja su private property ? Kako sine nebojša, kako, objasni deder ... Odgovor na tvoje pitanje je preobiman. Pokušaću u kratkim crtama, a ostatak narednog (ne ovog prvog nadolazećeg) vikenda face to face :) Pre svega, klub mora da ima plan funkcionisanja i jasne ciljeve. Radnički to nema, izlazak u novine i izjava idemo u Evropu ne znači ništa... Treba krenuti u ozbiljnu reorganizaciju od škole do prvog tima ( sa jasnim ciljem i planom ). Ajde da krenem od temelja i možda dela koji je meni najbliži i najpoznatiji - škola. Treba postaviti koordinatora škole, koji će sa sportskim sektorom kreirati plan rada škole, tako da prvi tim dobije ono što mu treba. Pored toga uvek imati osnovne ciljeve poput igranja u najvišim rangovima. Za tako nešto je potrebno novac koji škola prihoduje, trošiti isključivo na školu. ( Trenutno se ne radi tako ) Da bi rad u školi bio bolji treba postaviti kvalitetne trenere. Da bi se oni postavili u klubu, u sportskom sektoru treba biti neko kome ti budući treneri veruju ( nema takvog trenutno u klubu ). U saradnji sa FSFV u svakoj generaciji postaviti dva studenta sa smera fudbal koji će pomagati glavnom treneru (bilo je pokušaja, Radnički ispao neozbiljan ) Uspostaviti tehničko-poslovnu saradnju sa fudbalskim školama u gradu i regionu. ( Hteo Radnički istina, ali po sistemu daj mi najbolje, ne dam ti ništa) Predstaviti kodeks ponašanja trenerima ( Da shvate da su ''profesionalci'', a ne da idu po kafanama sa roditeljima dece koju treniraju ) Pobojšati marketing škole i pronaći sponzore ( Da moguće je, lično iskustvo ) Da ne dužim više oko škole, kao što rekoh, to ću uz pivo. Za sve navedeno gore je neophodan rad i trud i iskrena želja da se nešto uradi. Škola prihoduje bez bilo kakvih sponzora, dovoljno novca za sve gore navedeno, a ima još puno toga. Radnički broji oko 300 dečaka u školi, a članarina je ako se ne varam 3500 dinara. Sa 200 naplaćenih se rešava sve bez problema. Što se tiče ostalih segmenata, pre svega Čukarički i Voždovac sam naveo kao pozitivan primer i rekao da bi Radnički trebalo da se ugleda na njih, a ne na Crvenu zvezdu i Partizan. Tu je stvar u odnosu prema zaposlenima ( Tačno je, imaju para, ali ne znači da rukovodstvo Radničkog treba zato što nema, da pored toga bude i maksimalno nekorektna prema zaposlenima ), odnosu u sportskom sektoru i fudbalskoj školi. Šta je glavna razlika između privatnika i državne firme ? Privatnik grize za svaki dinar i hoće da zna gde ide. Ovo je državna para, pa ih zabole, a odgovornost ne postoji. Niko nije odgovarao počevši od Bg klubova, pa svih ostalih za napravljene dugove. Meni najviše smeta taj njihov odnos i ponašanje. Dovođenje ''sumnjivog'' trenera mi se isto ne sviđa. Ne sviđa mi se ni ovo što čitam da ih ''ubija''. U savremenom fudbalu su te metode daavnooo pravaziđene....ali ok, čovek je prvi put u Srbiji, novo lice, neću ništa oko toga da pričam, jer niti sam video delić njegovog rada, niti sam video kako tim igra i stvarno tu ne mogu da kažem ništa ni pozitivno niti negativno, mogu samo da mu poželim sreću. Mislim da nije baš ni jeftin trener, a i da nije bio baš neophodan, ali daj Bože da napravi rezultate. Vezano za prvi tim i igrače, ne treba dovoditi igrače i trenere za koje Radnički nema para. Znači ambicije kreirati po realnom stanju, angažovati se i pojačati marketing sektor i postepeno formirati budžet za nadolazeće sezone. Mislim da bi svi imali strpljenja da je bilo ko izneo plan izlazka iz loše finansijske situacije i rekao da treba malo vremena, da će Radnički kao prioritet imati opstanak u ligi, kako bi se finansije sredile i kasnije postao stabilan tim koji će se boriti za izlazak u Evropu. Ako se potroši previše para, a ne ispuni cilj (kao prošle sezone), Radnički ode u niži rang, a svi ti ljudi će da se razbeže. E sad, kao što rekoh, tema je opširna i o njoj možemo dugo....dugo. Sumirano oko segmenata van škole, promena transfer politike i korišćenje realnih sredstava, bolja saradnja na relaciji škola - prvi tim. Bolji odnos unutar kluba prema ljudima koji zapravo rade za klub. Bolji odnos prema sadašnjim i odlazećim igračima (jako bitna stvar prilikom dovođenja novih). Bolji odnos prema medijima itd. Nešto su počeli da rade za pojedine stvari, videćemo da li će izaći na dobro ili loše. Za sve sada napisano, može da ide isto pitanje....kako......za sve ima rešenja, za neke stvari samo malo kulture, za neke malo znanja i organizacionih sposobnosti. Kako ja sve to vidim, da ne dužim ovde, će pričamo... Nisu ni prethodnici bili sjajni po ovom pitanju, što ne opravdava ove sada.
MaErAkLoIJA Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Otprilike Enternadore to je to. Svi isto pisemo i iste stvari zapazamo. Neko produbi neku temu vise neku manje ali poenta i sustina su iste.
Entrenador Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Otprilike Enternadore to je to. Svi isto pisemo i iste stvari zapazamo. Neko produbi neku temu vise neku manje ali poenta i sustina su iste. Pa da, nego izašao ti post dok sam kucao, pa sam neke stvari duplirao.. :)
MaErAkLoIJA Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Od odbranbenih najinteresantniji slobodni su ova trojica: https://www.transfermarkt.com/milos-ostojic/profil/spieler/126201 https://www.transfermarkt.com/milan-mitrovic/profil/spieler/49800 https://www.transfermarkt.com/marko-jovanovic/profil/spieler/57104 Sredina mozda su interesantni Sinisa Babic i Filip Knezevic iz Vojvodine, istekao im je ugovor. Napad: Izgleda da ce Stojanovic da bude i odlicno pojacanje kakva je ponuda napadaca bar iz Srbije i koji su bez ugovora. Realno tesko da mozemo nekog da platimo. Mozda dodje stranac a ako ne dodje osim matorih tipa Ranko Despotovic (najbolji) i slicni, jedina opcija i mozda cak i realna je Fejsal Mulic. Bio je blizu Vojvodine a obzirom da otimamo jedno drugom igrace mozda na kraju zavrsi kod nas. https://www.transfermarkt.com/fejsal-mulic/profil/spieler/226194
Rumpelstiltskin Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Volkov otisao u Rad Turim ga na cvetka bas njega
Recommended Posts