Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Bicu Juna 4 dana u Portu. Nije mnogo, pa rekoh da pitam sta je za ne propustiti?

Meni jedan od omiljenih gradova. Ono sto ne trebas propustiti je obilazak jednog od raznih podruma proizvodjaca vina Porta. Ja obisao Sandeman i degustirao sa zadovoljstvom.

• 1 month later...
  • Author

Nema veze, Sun Kil Moon mu je posvetio pesmu :)

http://www.sunkilmoon.com/iloveportugal/

I'm gonna buy me a home looking over the river in Oporto (river in Oporto)

Gonna get me a plate of melon and prosciutto and grilled sardines, a cup of coffee, and a bowl of gazpacho (bowl of gazpacho)

• 6 years later...

@beyoncé Sto se tice Porta, pored ovog sto su drugi forumasi vec pisali da dodam:

- Parque da Quinta da Macieirinha sa jako lepim vidikovcem i pogledom na reku

- ceo kraj oko te biblioteke Livraria Lello je lep za obilazak, par trgova, kafica, restorana i crkva sa kulom

- sto se tice klope, mi smo dobili preporuku da probamo restoran "O Rápido" ali nismo uspeli da bukiramo, secam se da smo slucajno nabasali na "Cozinha dos Lóios" u centru, rupa u zidu, ima i stolove napolju, bio nam je ok

- ako ostajes u Portu duze od par dana, obavezna preporuka da se ode u grad Bragu na severu vozom (sat i nesto udaljen) i poseti Bom Jesus do Monte koji je na UNESCO-voj listi svetske bastine.

• 4 weeks later...

Air Serbia ubacila i Porto kao destinaciju.

Od novembra.

2 minutes ago, Nevernik said:

Od novembra.

opa, idemo na škembiće u porto, onda rentiramo kola i krećemo putem španske galicije - santjago de kompostela, korunja i vigo na najbolje hobotnice u espanji

mnogo dobra ruta, mogao bi ponovo - prošlo više od 25 godina od prošlog puta

elle-hughes_unsplash-1.jpg

42 minutes ago, Nevernik said:

Od novembra.

Promo do 10. oktobra 59 eura po smeru za polaske od 10. novembra 2023. do 29. marta. 2024. Ponedeljak i petak letovi

2 hours ago, Eleniko said:

opa, idemo na škembiće u porto, onda rentiramo kola i krećemo putem španske galicije - santjago de kompostela, korunja i vigo na najbolje hobotnice u espanji

Ufff bas ta ruta mi je na to-do listi. Zvacu te za detalje kad dodje na red.

2 hours ago, Eleniko said:

Ja sam prošlog novembra obišao rutu Madrid-Porto-Bilbao-San Sebastijan tj. Donostiju kako je baskijci zovu...bilo je fenomenalno ali ispostavilo se da je 10 dana bilo isuviše malo za tu akciju

Edited by ubibobi

Malo sličica iz živopisnog Porta, prelep je :)

Screenshot_20230928_142000_Gallery.jpg

Screenshot_20230928_141747_Gallery.jpg

Screenshot_20230928_141846_Gallery.jpg

• 2 years later...

Porto je neverovatno lep, mada i sredinom Jula hladan, neka punjena jakna je obavezna za popodne i veče. Malo naporan za hodanje, sve je uzbrdo. Mnogi meštani nisu imali pojma, a ni ja, da uopšte postoji let Air Serbie do Porta. Do duše, obavlja se iznajmljenim avionom. Na žalost, umesto predviđenih 7 dana, morala sam zbog smrtnog slučaja da se vratim nakon dva dana provedenih tamo i ostao mi je nedovršen. Metroom smo skoknuli do plaže, ali je okean neupotrebljiv za kupanje, led ledeni je.

Edited by Enaaa
pogrešni napisana reč

Duplo je jeftiniji od Lisabona (mislim na restorane). Oko mosta su neka naselja koja podsećaju na ciganmalu ili Favele.

Ispod mosta je vikendom opšte đuskanje uz brazilsku muziku, jeftino vino, zvučnici i masa naroda, meštana. Jeftina zabava za sirotinju, ali ipak fascinantno izgleda, jer je kontakt među ljudima vrlo opušten.

Horde marokanaca građevinaca i Glovo i Wolt dostavljača.

Prvi put sam probala Porto, koji se služi u količini nekog žestokog pića, vrlo je lep i specifičan.

Edited by Enaaa