hoffnung Posted January 5 Posted January 5 11 minutes ago, Klara said: Ne pronalazim informacije, jel to sigurno? :( jeste, meni je sada javila sveca da ima na n1 objava. bas bedak :( 1
Klara Posted January 5 Posted January 5 E, bezveze, ponadah se da je greška...baš mi je žao, ona je bila neopisivo blago. To će i ostati. 2
hoffnung Posted January 5 Posted January 5 1 minute ago, Klara said: E, bezveze, ponadah se da je greška...baš mi je žao, ona je bila neopisivo blago. To će i ostati. jeste, ja nekako ne mogu da verujem. ovo koliko je imala godina i kakav je duh imala su dve potpuno razlicite stvari. kao neka devojcica, ali isto tako je imala nevidjeni autoritet, onako vrlo disciplinovana, fokusirana. ne znam kakva je bila sa bliskim prijateljima. mi smo se upoznali i nekoliko puta pricali, a ja sam imao milion pitanja vezano za fotografiju 80-ih. bas bedak :( 7
Sludge Factory Posted January 5 Posted January 5 Sad videh na n1, bas mi je zao, obelezila je i zabelezila bitan period i bitne stvari kod nas. 4
Frank Pembleton Posted January 5 Posted January 5 Nek počiva u miru. Izuzetan svedok vrlo burnih vremena... 3
Kampokei Posted January 5 Posted January 5 Uh, dosta sokantno. Nesto je starija nego sto sam mislio (49. godiste), ali svejedno je izgledala vitalno i cinilo se da je aktivna. Zena koja je svojim crno belim slikama obojila dozivljaj celog jednog perioda (ili bar nama koji se tih godina secamo slabo ili nikako). 3 1
Popular Post April Posted January 5 Popular Post Posted January 5 Bila je više novi talas od 85% beogradskih bendova tog vremena. Nikad se nismo upoznali, ali i da jesmo, blokirao bih se i ne bih mogao da progovorim 12
Sludge Factory Posted January 5 Posted January 5 Obisao sam onu zajednicku izlozbu sto je imala sa onim holandskim fotografom u dots galeriji prosle godine. Sto kaze april bukvalno je zena bila jugoslovenski novi talas. 3
Popular Post klimt Posted January 5 Popular Post Posted January 5 Nekoliko puta sam je fotografisao dok je vršila vođenje na izložbi "Poslednja pobuna" u Galeriji šabačkog Kulturnog centra (od 17. do 27. aprila 2008). Za divno čudo, na svakoj fotografiji je dobro izgledala. Fotografkinja je očigledno bila vrlo fotogenična. Jednu od tih fotografija ubacio sam na kraj donjeg klipa. Sad sam, u obrnutom procesu, uradio skrinšot da "izvadim" fotku, jer ne znam gde je originalan snimak. Rezolucija je loša, ali vidi se taj osmeh i toplina. Poznavao sam organizatora izložbe, nažalost i on je pokojni, razmenio par rečenica sa Gorankom, mogao i više, ali se nisam usudio. Goranka nije samo novi talas, što se najbolje videlo na izložbi "Iskustvo u gužvi" u MSU, nažalost u vreme korone. Dobar je katalog. 2 1 12 1
April Posted January 5 Posted January 5 12 minutes ago, klimt said: Nekoliko puta sam je fotografisao dok je vršila vođenje na izložbi "Poslednja pobuna" u Galeriji šabačkog Kulturnog centra (od 17. do 27. aprila 2008). Za divno čudo, na svakoj fotografiji je dobro izgledala. Fotografkinja je očigledno bila vrlo fotogenična. Jednu od tih fotografija ubacio sam na kraj donjeg klipa. Sad sam, u obrnutom procesu, uradio skrinšot da "izvadim" fotku, jer ne znam gde je originalan snimak. Rezolucija je loša, ali vidi se taj osmeh i toplina. Poznavao sam organizatora izložbe, nažalost i on je pokojni, razmenio par rečenica sa Gorankom, mogao i više, ali se nisam usudio. Goranka nije samo novi talas, što se najbolje videlo na izložbi "Iskustvo u gužvi" u MSU, nažalost u vreme korone. Dobar je katalog. Mnogo ti hvala na ovome, a Odelo je baš leglo na klip. 1
klimt Posted January 5 Posted January 5 Just now, April said: Mnogo ti hvala na ovome, a Odelo je baš leglo na klip. Dugo sam razmišljao koja pesma je najpogodnija. Ona im jeste dala "odelo"! 3
gsb Posted January 5 Posted January 5 https://radar.nova.rs/kultura-radar/in-memoriam-goranka-matic-1949-2025/ 3 5 1
Recommended Posts