burekdzija Posted January 24, 2018 Posted January 24, 2018 Uh, prva njena knjiga koju sam procitao kao klinac (nisam ni znao ko je ona): :(
Filozof manijak Posted January 24, 2018 Posted January 24, 2018 Jedna od onih vesti koje mi skenjavaju sećanje na detinjstvo.... Počivaj u miru, Ursula. i hvala ti za sve predivne svetove iz mašte
Arkadija Posted January 24, 2018 Posted January 24, 2018 Jao, Ursula Donela si u moje davne godine čudesne svetove, neizmerno hvala. Ovo je jednao od onih vesti koja upropasti dan. Ovo mi je i dalje jedna od najlepših SF knjiga
Miljenko Posted January 24, 2018 Posted January 24, 2018 Uzivao sam citajuci njena dela. Naklon sa moje strane. RIP
klimt Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 RIP Ursula K. Le Guin "Uputstvo za upotrebu" http://pescanik.net/uputstvo-za-upotrebu-2/
Sludge Factory Posted January 28, 2018 Posted January 28, 2018 Kad smo vec tu Predrag Lucić: Antigona
Hippie Posted January 29, 2018 Posted January 29, 2018 On 1/24/2018 at 3:18 AM, Filozof manijak said: Jedna od onih vesti koje mi skenjavaju sećanje na detinjstvo.... Počivaj u miru, Ursula. i hvala ti za sve predivne svetove iz mašte ehh, da... do poslednjeg razgovora/intrevjua za javnost bila je ostra, duhovita, mudra..... obozavala sam da je slusam
Ras Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 On 29.01.2018 at 2:54 AM, Hippie said: ehh, da... do poslednjeg razgovora/intrevjua za javnost bila je ostra, duhovita, mudra..... obozavala sam da je slusam Evo jednog takvog momenta: Nil Gejmen o Ursuli K. Legvin
slepa živana Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 prošle nedelje u 103. godini umro je čileanski pesnik koji se deklarisao kao antipesnik nikanor para. brat penikinje, kantautorke i slikarke violete para koja je ostatku sveta bila poznata po pesmi gracias a la vida. država čile proglasila je dva dana žalosti povodom njegove smrti. država čile dala je dva nobelovca za književnost i oba za poeziju. ja sam se nadala da će nikanor para biti treći violeta i nikanor
klimt Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 Upravo sa uživanjem čitam "Ples stvarnosti" Alehandra Hodorovskog, u kome se pominje Nikanor Para.
Hippie Posted January 30, 2018 Posted January 30, 2018 11 hours ago, Ras said: Evo jednog takvog momenta: Nil Gejmen o Ursuli K. Legvin da.. bas sam pre neki dan naletela na taj artikal na engleskom.... i njihova dopisivanja..... i kako su mi par reci ostavile utisak, kad ona za njega kaze "true library lion"
I*m with the pilots Posted February 14, 2018 Posted February 14, 2018 Sta biste mi preporucili od Ursule Legvin kao sledece? Procitala sam samo "Levu ruku tame" ali moram priznati da nisam "pala na guzu" kao vecina covecanstva. (Mozda je i do prevoda) Iz teksta na sajtu Emitor, i intervjua koji je vodjen sa njom, naleteh na ovo: Quote Šta mislite o nekim mlađim autorima, kao što su Čajna Mjevil, Džef Vandermer, Pol di Filipo? UKL: Čitala sam Čajnu Mjevila, ali ne i ostale autore koje pominješ. U skorije vreme sam pročitala Džef Rajmanov Vazduh, po mnogo čemu zapanjujući roman. Zna li neko kako se zovu autor i knjiga u originalu? Nesto ne guglam dobro.
Recommended Posts