June 1Jun 1 Finalna sezona biće u tri dela. Prvi 26. novembra. Drugi na Božić. Veliko finale je za Novu godinu.
June 2Jun 2 13 hours ago, Gavran said:Finalna sezona biće u tri dela. Prvi 26. novembra. Drugi na Božić. Veliko finale je za Novu godinu.Ovo je smislio neki MBA pacov.
June 2Jun 2 Bio je izgleda dobre volje. Znajući kako rade, dobro je da nisu prvu polovinu planirali za ovu jesen a drugu za leto 2027.
June 2Jun 2 Imam jedno pitanje vezano za Dept Q, pa ako neko ko je gledao može/hoće da pomogne, unapred hvala.Mislim, imam minimum 10 pitanja ali trenutno me ovo baš muči, evidentno ili ne razumem ili nisam pažljivo pratila. Vrv ću u nekom trenutku morati opet da pogledam.DakleSpoilerSem Hejg je malo jače od dva meseca pre nestanka Merit potpuno rendom obnovio kontakt sa Lajlom Dženingsom, u sklopu istraživanja za knjigu koju je Sem pisao o svom boravku u popravnom domu, bla bla bla. Lajl tada, iz razgovora sa Semom dobije ideju (i maltene savete kako) da počne da se lažno predstavlja kao Sem ne bi li zaveo devojku svog preminulog brata, sa kojom u tom trenutku nema nikakav kontakt već 15-16 godina?Je l sam ja ovo dobro razumela, ili mi nešto preočigledno izmiče???Ispada kako nije samo kidnapovanje na trajektu bilo čist crime of opportunity, nego je i cela stvar sa pretvaranjem/zavođenjem krenula… takođe potpuno random?!?!One dve paljevine, majka i sin, s jedne strane deluju kao da ih maltene samo mržnja prema Merit održava u životu, s druge strane, prstom nisu mrdnuli deceniju i po, apsolutno ništa pametno nisu smislili sve te godine da joj doakaju? Onda se pojavi Sem i Lajlu TADA (?!?!) sine ideja kako da se približi Merit? Ok, but why???Lajlu, koji je nekako taman dovoljno inteligentan da uspe da se kredibilno predstavi kao istraživački novinar javnoj tužiteljki, ali nije dovoljno inteligentan da punih 16 godina sam dođe na ideju da… da bi nekoga zatvorio u barokomoru moraš prvo da ga kidnapuješ???Ili je i to sa zatvaranjem u barokomoru bilo random?Ja sam dugo mislila da je katalizator za sve bila ona izjava o pravu&pravdi koju je Merit dala za medije nakon izgubljenog slučaja Finč, a koja je razjarila ludu babu? I koju su joj posle preko razglasa puštali na ripit. Tada im je opet upala na radar posle mnogo godina, ok, makes sense!Ali istovremeno… nemoguće je da je to bila inicijalna kapisla…. jer Lajl se u vreme kada je izjava data već uveliko pretvarao da je Sem Hejg, dolazio je na suđenja da je posmatra, minglovao se sa njenim šefom, “prodao” informacije o svedoku Finčovom braniocu…Ozbiljno, šta mi promiče???Help, please.U principu treba da se gleda samo zato što je Metju Gud uznemirujuće lep muškarac. Edited June 2Jun 2 by Patty Lee
June 4Jun 4 On 2. 6. 2025. at 19:56, Patty Lee said:Imam jedno pitanje vezano za Dept Q, pa ako neko ko je gledao može/hoće da pomogne, unapred hvala.Mislim, imam minimum 10 pitanja ali trenutno me ovo baš muči, evidentno ili ne razumem ili nisam pažljivo pratila. Vrv ću u nekom trenutku morati opet da pogledam.DakleSpoilerOzbiljno, šta mi promiče???Netflix produkcija Spoilerpitanja, odnosno zapazanja su ti potpuno na mestubojim se da smislenog odgovora (osim da se radi o netflixu) nema
June 8Jun 8 Author Gledam Mercy for none - korejski John Wick - ubiju mu nekog bliskog i on u crnom odelu i beloj kosulji jebe kevu negativcima. Nije lose, ja volim WickaE sad, moj najveci problem je, sto meni svi ti Korejci jako lice i imena nije bas lako zapamtiti, pa mi je bas tesko da ispratim ko koga i zbog cega bije i u kakvim su odnosima
June 8Jun 8 On 1. 6. 2025. at 20:41, Gavran said:Finalna sezona biće u tri dela. Prvi 26. novembra. Drugi na Božić. Veliko finale je za Novu godinu.Jel je tu još MBB,bilo bi šteta ako nije jer sada je Eleven na kvadrat
June 8Jun 8 Kao ajd da odgledamo nešto lagano, pa izbor pade na Nonnas. Šablonska limunada sa nešto kadrova iz Sopranosa, ovog puta u drugačijem miljeu. Sve nekako, al Suzan Sarandon nikako ne pasuje u ostatak ekipe.
June 9Jun 9 A Widow’s GameNiko, ali NIKO ne treba da gleda ovaj davež.Glumci su svi dosta dobri I must say, i to je vrv jedino što ovde valja i malkice vadi stvar. Kamen Maći je vrh glumica i samo potvrđuje moju, inače neviđeno originalnu, teoriju da se najbolje vidi ko je surovi talenat tek kad nemaš sa čim da radiš pa opet od tog ništa nekom magijom napraviš nešto, a bog mi je svedok da ovde stvarno nema sa čim da se radi. Film izgleda dosta upeglano, tj. vidi se da je ipak uložen neki trud i neki keš u ovo. A opet, gledam i mislim se žali bože i vremena i para ali ok, makar (???) glumce dobro plaćaju. Glavna glumica je ono dete iz Panovog Lavirinta, ali evo, poraslo, osamostalilo se i sad snima shit filmove za Netflix.Btw, ovo je stvarno rađeno po istinitoj priči, nije gimmick. Ukratko: neka totalna, mada solidno izgledajuća, tupadžijka upozna nekog everyman tupadžiju i venčaju se; tupadžiju ubiju, ostatak filma je trapavi tupadžijski whodunit.SpoilerOdmah saznamo da tupadžijka sve vreme vara supruga tupadžiju sa tri random tupadžije (mislim, tri tupadžije odvojeno, ne odjednom) i ubedljivo najvećeg tupadžiju među njima nagovori da ubije njenog supruga, everyman tupadžiju.E da, i plan koji za tu priliku osmisle je dosta onako tupadžijski moram da dodam, i bude provaljen u, tipa, prvih 15-20 minuta filma (a toliko vremena su mu realno posvetili i ovo dvoje tupadžija). Ono, regular monday u policiji, kad se sapletu o ovakav slučaj odmah izađu na produženu pauzu do Skroz dobre pekare jer ovde misterije nema.Kad se čita sinopsis (pravi sinopsis, ne ova moju slobodna interpretacija gore) ovo se čini jedno 10x zanimljivije, još kad pročitaš koji je full epilog ove priče stvarno deluje “filmično”, da tu definitivno ima mesa, da sigurno može da se izvuče… nešto? A zapravo ovde nema ničega, samo banalna i zla, mada solidno izgledajuća, tupadžijka koja ne zna šta će sa sobom.Ovo je valjda kao neki pokušaj 80s/90s erotskih trilera po ugledu na Body Heat ili The Last Seduction, al’ samo kad bi bilo manje erotic, manje thrill i generalno dosta glupo (da ne kažem tupadžijski).You’re welcome.
June 9Jun 9 Eh, da je makar whodunit, odmah je jasno ko je kriv. Najbukvalnije moguće nikakve misterije nema, kao što nema ničeg drugog. Motivacija banalna da banalnije ne može, nikakav plot twist, ništa da zaintrigira, totalna ravna linija do kraja. Prosto da se zapitaš zašto je uopšte snimano.Makar su imali dovoljno milosti da strpaju sve u film umesto da prave seriju, kao što su pre godinu-dve radili na osnovu vrlo sličnog i jednako neintrigantnog RL slučaja. Koju sam ja naravno gledao. Edited June 9Jun 9 by Halvard
June 9Jun 9 14 minutes ago, Halvard said:…kao što su pre godinu-dve radili na osnovu vrlo sličnog i jednako neintrigantnog RL slučaja. Koju sam ja naravno gledao. Ček ček, na šta misliš tačno?Čisto da utvrdimo ko je veći pacijent ovde.
June 9Jun 9 29 minutes ago, Patty Lee said:Ček ček, na šta misliš tačno?Čisto da utvrdimo ko je veći pacijent ovde.Hvala ti ko sestri što si me naterala da pola sata kopam po Netflixu jer šanse nije bilo da se setim kako se to sranje zvalo Elem, Burning Body. Ne gledati ako već niste.