Jump to content
IGNORED

Netflix produkcija

Lezilebovich

Recommended Posts

Posted

Nemacka serija"Dobro dete", odlicna psiholosko-krimi drama, veoma teska za gledanje.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
3 hours ago, Milosh76 said:

Nemacka serija"Dobro dete", odlicna psiholosko-krimi drama, veoma teska za gledanje.

Odlična serija, izbindžovao sam je još onomad. Ona mala je pokidala kako glumi. Vredi pogledati.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

srecom nisam gledala black mirror poslednju sezonu inace se mucim vec danima da nadjem nesto sto nije osrednje otaljavanje djubreta

Posted

Sto godina samoće odlično izgleda i zvuči. Ne znam španski, ali mi zvuči dovoljno pogano i seljački što bih i očekivao od komumbijske pripizdine, a moja gđa, veliki hispanofil, se gadi njihovog akcenta, tako da mora da valja. Dobro prati radnju knjige, čiji sam veliki fan inače, pa sam počeo opet da čitam. Mnogo godina kasnije, pred streljačkim vodom, puk. Aurelijano Buendija morao se setiti onoga dana kada ga je otac vodio da vidi led... U to vreme svet je bio mlad i mnoge stvare nisu imale ime pa se na njih moralo pokazivati prstom...

• +1 3
  • Hvala 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Originalno ime knjige je bilo Kuca, ko je procitao zna zasto. Meni je kraj bas nekako mucno, tesko legao, kao kad se slika puna boja razlije i nestane medju prstima.

Posted (edited)
On 24. 12. 2024. at 11:30, dunja said:

Odgledala i ja iako Kiru Najtli ne mogu da smislim*, molim da mi se prizna žrtva :hihi:

Kao lagana zabava može da prodje, ko ima vremena za bacanje, ali vrlo neubedljivo. The Diplomat, koja je negde zanrovski tu negde, je za dve klase iznad, em ima smešno.

* jel ima još neko utisak da kako vreme odmiče njoj su sve uloge nekako iste? Nema tu mnogo nijansi, bland & boring.

I nas prevarise Black Doves.... jezivo lose, medju nagorim sljamom koji sam ikada gledao... ne umem da objasnim koliko je ovo lose....

Netflix zaista jeziv... jedino One Day da je nesto valjalo.... ova glacvna glumica tu je fenomenalna

Edited by mozzer
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
22 hours ago, Shan Jan said:

Originalno ime knjige je bilo Kuca, ko je procitao zna zasto. Meni je kraj bas nekako mucno, tesko legao, kao kad se slika puna boja razlije i nestane medju prstima.

Kako da ne bude jezivo... 

Spoiler

Prvi Buendija vezan je za drvo, a poslednjega jedu mravi"

• Tužno 1
Posted
Spoiler

Imam uzasno lose pamcenje tako da se ne secam svih detalja, samo tog tupavog osecaja kako kuca nestaje pod velom vremena, svi kraci porodice zatrti, ceo taj zivi svet i njegova istorija, svi likovi, sve avanture kao da su se cinile nekako uzaludnim. Mozda je to stil pisanja, jednostavno nisam navikao na takve zavrsetke.

Ali secam se puno random detalja, poput onoga kad se vraca bludni sin sa proputovanja i vadi istetovirani ponos a narator prica kako su tada prvi put zene placale muskarca da provedu noc sa njim :D 

Posted
On 28. 12. 2024. at 11:55, kipo said:

The Revenant za sirotinju

Dosta nelose, neke scene brutalno iskrene (planina, snijeg npr) nisam uocio previse gluposti ali ipak nesto mnogo fali. Ne mogu reci da je losa gluma, iako glumci ne briljiraju njuske vecine likova su savrsene, glavni glumac najslabija karika. Mozda muzika (nikako da razumijem zasto neko stavlja zvuk el. gitara u 19. vijek zaboga), bas fali lokalnog melosa, duvackih instrumenata, francuskih violina, narodnih pjesama da upotpuni ugodjaj. Poslednja epizoda nepotrebno glupa i glupav kraj, no jbg. Ako vam se svidja The Revenant, mozete ovo komotno gledati.

• +1 1
Posted (edited)

JU-ON Origins,

reditelj ocigledno voli Lincha :D pokupio gomilu efekata iz Twin Piksa 2017, ponegde cak i sound dizajn

Svidja mi se ali moram da odgledam ponovo zbog skakanja u vremenu, zbrkano je

Preporuka

Ju-On-Origins-Ending-Explained.jpg

Edited by Caligula
Posted (edited)
On 9. 1. 2025. at 11:18, Zabalujev said:

Sto godina samoće odlično izgleda i zvuči. Ne znam španski, ali mi zvuči dovoljno pogano i seljački što bih i očekivao od komumbijske pripizdine, a moja gđa, veliki hispanofil, se gadi njihovog akcenta, tako da mora da valja. Dobro prati radnju knjige, čiji sam veliki fan inače, pa sam počeo opet da čitam. Mnogo godina kasnije, pred streljačkim vodom, puk. Aurelijano Buendija morao se setiti onoga dana kada ga je otac vodio da vidi led... U to vreme svet je bio mlad i mnoge stvare nisu imale ime pa se na njih moralo pokazivati prstom...

Odgledao prvi serijal, lepo su ga upakovali, dreamy atmosfera i fotografija, naravno nisam tako zamisljao Makondo (citao knjigu mislim cetiri ili pet puta do sada), u mojoj glavi Makondo je mnogo senovitiji i vise lici na lavirint ... ovo je jako tesko pretociti u igranu formu tako da nisu razocarali - ma koliko da je knjiga jaca i bolja od ovoga.

Kast je odlican, Aurelijano i Rebeka :heart:  izuvaju, jedino mislim da bi Arkadio Buendija junior/moreplovac morao da bude mnogo veci, krupniji i siroviji a ne ovaj latino picopevac.

Cekam drugu sezonu

Edited by Caligula
  • +1 1
Posted

The Breakthrough odgledao bez pauze sinoć. Sve preporuke.

• +1 3
  • Hvala 2
Posted (edited)

Spičio sam Missing You. Simpatična Roseline Eleazar u glavnoj ulozi, znate je iz Slow Horses. 

Nisam nešto oduševljen, priča je na momente provaljiva, očigledna /bukvalno u prvim kadrovima nekih likova sam skontao šta se sa njima dešava i da imaju veze sa rešenjima/, gluma je manje više ok i razvoj nekih likova, ali može to bolje...

Sad sam počeo American Primeval, negde ga nahvališe, od tresenja kamere u prvoj epizodi dobiću epilepsiju. Fotografija malo čudna, skoro crno bela, ali posle "pilota" može se reći da je ok, sirovo i brutalno kako volim, videćemo dalje...

Edited by Mil@n
  • +1 2
Posted

American Primeval je ok, ali ništa više od toga. I mene nervira drmusanje kamere, što se ostalog tiče, serija nije ponudila neku naročito originalnu priču (bar za nas gejmere, navikle na priču: otprati na drugi kraj zemlje misteriozne putnike), a prikaz brutalnosti američke kolonizacije je odavno razrađen. S jedne strane realan prikaz odnosa mormona, drugih naseljenika i Indijanaca, ali previše kreativnosti oko konflikta mormona i US vlade radi akcije i razvoja priče. Bridžer je skoro pa savremen lik, služi da pojašnjava današnjoj publici i prosto namešten da ga današnji gledalac simpatiše. 

Sve u svemu, akcije ne fali, ako volite ove naturalističke vesterne, dedvude, Red Fead Redemption i sl samo napred.

Posted (edited)
1 hour ago, Zabalujev said:

American Primeval je ok, ali ništa više od toga. I mene nervira drmusanje kamere, što se ostalog tiče, serija nije ponudila neku naročito originalnu priču (bar za nas gejmere, navikle na priču: otprati na drugi kraj zemlje misteriozne putnike), a prikaz brutalnosti američke kolonizacije je odavno razrađen. S jedne strane realan prikaz odnosa mormona, drugih naseljenika i Indijanaca, ali previše kreativnosti oko konflikta mormona i US vlade radi akcije i razvoja priče. Bridžer je skoro pa savremen lik, služi da pojašnjava današnjoj publici i prosto namešten da ga današnji gledalac simpatiše. 

Sve u svemu, akcije ne fali, ako volite ove naturalističke vesterne, dedvude, Red Fead Redemption i sl samo napred.

ne bih baš rekao

meadows massacre

i šire pogledaj pod utah wars

Edited by kud u maglu Simoviću