gagilija Posted December 13, 2024 Posted December 13, 2024 kupila na kiosku 100 godina samoce...veceras krecem u bindzovanje fotografija obecava, scenografija odlicna....koliko god da strepim i nemam neka ocekivanja jer knjigu sam procitala puno puta i znam da nece biti isto kao slike u mojoj glavi, strasno me zanima ekranizacija 2
gagilija Posted December 14, 2024 Posted December 14, 2024 koga zanima 100 godina samoce, moj skromni doprinos. ko god je citao knjigu, kapira da je tesko skupiti sve likove, detalje i situacije i spakovati u 8 epizoda, ali sasvim je pristojno. meni fale neki detalji koji su mi bili interesantni u knjizi, ali ok. neki likovi mi se uopste ne uklapaju kao npr ostarela ursula. i mnogo sam sirotinjskije to zamisljala da izgleda kad su postali gradjani. ali...preporuka. 2 2
adam Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 @gagilija hvala za ovo, mozda se osmelim da vidim i to cudo. moram priznati da sam bio jako skeptican na prvu, nekako mi je nemoguce da moze biti i blizu toliko dobro kao moje slike u glavi al mozda s nekim otklonom moze da se pogleda. inace, nekoliko klinaca (kasne dvadesete, rane tridesete) mi na poslu hvalilo seriju. odusevljeni. sto je ok al me malo zacudilo to sto su svi kad su pricali o seriji nasli za shodno da dodaju da ima i knjiga i da je serija pravljena po knjizi. pri tom, ovo su odlicno obrazovani oxbridge klinci koji citaju ko ludi tako da se ne radi o mladigovna-tiktok-svi-ce-propadnemo prici, nego vise o tome da je markesa, izgleda, bar ovde u uk, vreme pretrcalo. kapiram ja da se citalacki ukus menja al mi nekako prerano. bice da sam pogubio kompas kad je protok vremena u pitanju. 2
gagilija Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 i ja sam imala te sumnje, ali rekoh hajde da pogledam. citalacko iskustvo i percepcija su vazda razliciti, i kao sto sam napisala vec, meni su falili neki detalji....ali zaista je tesko sve spakovati u 8 epizoda i docarati pricu. ali se nisam razocarala. prosto sam to shvatila kao rediteljev nacin da nam predstavi svoj dozivljaj i to je to. kad budem opet citala, javice se one moje slike i nema veze. tako je bilo i kad jaganjci utihnu....ja sam prvo procitala knjigu, a posle gledala film i nisam razumela sto su svi toliko odusevljeni. ali da je dobar i film, dobar je. a neke ekranizacije su mi bile pun pogodak...npr od hoseinija lovac na zmajeve...apsolutno mi se poklopilo s mojim slikama. a i nekako s godinama sam smanjivala ocekivanja po svim pitanjima 1
Lezilebovich Posted December 24, 2024 Author Posted December 24, 2024 On 8. 12. 2024. at 14:13, Nebojsa said: black doves - bas razocaravajuce obzirom na povisena ocekivanja zbog sjajne postave - kira najtli, ben visou, sara lankiser. los storytelling s cestim skokovima izmedju proslosti i sadasnjosti, isprepletanim pricama i dozivljajima glavnih junaka, koji ide na sve strane i to svakako sem glatko, na momente postaje cak i dosadnjikav - a rec je o spijunskom trileru/akciji?! povrh svega, na silu ubaceni, romance segmenti (uglavnom izmedju gej karaktera), nimalo ne doprinose, dapace - samo stete sveukupnom utisku. slobodno zaobidjite ako imate nesto drugo za gledanje. odgledao black doves i samo da dodam da je i razresenje zapleta previse trivijalno i glupo, a rupe u istom ogromne ... 3
dunja Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 1 hour ago, Lezilebovich said: odgledao black doves i samo da dodam da je i razresenje zapleta previse trivijalno i glupo, a rupe u istom ogromne ... Odgledala i ja iako Kiru Najtli ne mogu da smislim*, molim da mi se prizna žrtva Kao lagana zabava može da prodje, ko ima vremena za bacanje, ali vrlo neubedljivo. The Diplomat, koja je negde zanrovski tu negde, je za dve klase iznad, em ima smešno. * jel ima još neko utisak da kako vreme odmiče njoj su sve uloge nekako iste? Nema tu mnogo nijansi, bland & boring.
Guuundogan Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 1 hour ago, dunja said: Kiru Najtli ne mogu da smislim* Thank you... ne umem ni sam da objasnim zasto jedino ovo ne treba da propuste svi koji mrze doticnu - Atonement 2007 1
Lo Zingaro Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 Al zato woke insert uradise hiruski precizno em gejevi em crnac i belac sve u istom trosku. 1
Hamlet Strašni Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 13 minutes ago, Guuundogan said: Thank you... ne umem ni sam da objasnim zasto jedino ovo ne treba da propuste svi koji mrze doticnu - Atonement 2007 Mislim da sam citao knjigu. Jel se to dešava pre i za vreme II sv rata? 1
Shan Jan Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 7 hours ago, Guuundogan said: Thank you... ne umem ni sam da objasnim zasto jedino ovo ne treba da propuste svi koji mrze doticnu - Atonement 2007 Khm, khm
Ayatollah Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 Odgledao sam drugu sezonu Arcane-a, i utisci su mi pomešani. Tehnički, muzički i artistički je ovo sigurno najbolja serija koju sam ja video u poslednjih 10 godina, pogotovo animirana, svaki sekund gledanja je sekund uživanja. Sa druge strane, mislim da je scenaristički druga sezona dosta slabija od prve. Radnju je prilično teško pratiti, ima gomilu ezoteričnih i metafizičkih elemenata, paralelnih svetova i dimenzija, deus ex momenata i patetičnih obrta. Likovi strahovito karakterno osciliraju, u jednoj epizodi se biju na život i smrt, da bi već u sledećoj bili best buddies i obrnuto (Vi i Jinx, Vi i Caitlyn), sa često potpuno nejasnim motivima (npr. Jayce ili Maddie) koji rezultuju u sumanutim događajima, a opet sve ide u predvidivom pravcu i znaš kakav će kraj biti. E sada, moram da priznam da je ovaj moj utisak baziran samo na gledanju druge sezone, bez da sam opet odgledao prvu, pri čemu mi lore LoL-a nije tako dobro poznat. Svakako planiram da za koju nedelju zbindžujem obe sezone, jer je moguće da su teškoće pri gledanju uzrokovane time što mi je prva sezona dosta izvetrela, pa ću tek onda da dam konačan sud. Preporuka svakako. 2
Halvard Posted December 27, 2024 Posted December 27, 2024 Poljski krimi triler Go Ahead, Brother je dosta gledljiv, meni recimo mnogo više od Black Doves. Poljaci generalno imaju dosta jaku produkciju.
Mil@n Posted December 27, 2024 Posted December 27, 2024 On 25. 12. 2024. at 19:59, Ayatollah said: Odgledao sam drugu sezonu Arcane-a, i utisci su mi pomešani. Tehnički, muzički i artistički je ovo sigurno najbolja serija koju sam ja video u poslednjih 10 godina, pogotovo animirana, svaki sekund gledanja je sekund uživanja. Sa druge strane, mislim da je scenaristički druga sezona dosta slabija od prve. Radnju je prilično teško pratiti, ima gomilu ezoteričnih i metafizičkih elemenata, paralelnih svetova i dimenzija, deus ex momenata i patetičnih obrta. Bold apsolutno, i ne, nema veze sa prvom sezonom, prosto su raskupusali drugu i nabacali dosta toga bez bilo kakvih objašnjenja. Iskreno sam se mučio da pohvatam ko šta kako i zašto radi, motivacija i poreklo likova, prva mi je mnogo bolja. Tehnički je savršena, odatle žal što priča nije malo koherentnija i prosto razumljivija. 2
goofs Posted December 28, 2024 Posted December 28, 2024 ^^ Delim utisak za Arkanu, tehnički sam vrh vrhova, likovi šarenoliki i živopisni, uglavnom u nekoj nijansi sive, nit čisto dobri nit čisto zli. I svet je zanimljiv, malo neke ozbiljnije priče, politike, zapleti, jedino… …što osećam da mi fali jedno 20% saznanja koje bih dobio da sam igrao igru i poznavao lore od ranije. Ja sam završio seriju i morao da guglam da saznam šta je Piltover, jel to grad/država, ostrvo, gde su ostali narodi, kakvi su oni itd. Pri tom sam gledao sve sa velikom pažnjom i nisam siguran da bih išta više saznao na drugo gledanje. 1
Recommended Posts