Jump to content

New Zealand

Featured Replies

Nikad se ovog ne bi setio! :Hail:

Kako se ulazi u Čile, a kako u Urugvaj?

+1

Jos malo o potresima, jedna od nadrealnih scena je i ova fotka dve krave i teleta zarobljenih na "ostrvu".

1479152823446.jpg

A cekaj malo, ti nisi objasnio zasto si se preselio iz Francuske za NZ?

Jos malo o potresima, jedna od nadrealnih scena je i ova fotka dve krave i teleta zarobljenih na "ostrvu".

1479152823446.jpg

da, pokazivali su i ovde te fotke i snimke. strasno... cuvajte se tamo. valjda je proslo najgore.

Kravicama je ovo avantura zivota, pre nego dopadnu klanice.

:(

Kravicama je ovo avantura zivota, pre nego dopadnu klanice.

:(

Jadne kravice.

onaj 'film' sa dve slavine je užasno iskustvo. 

onaj 'film' sa dve slavine je užasno iskustvo. 

Al' je zato plasticna (tzv benzinska) flasha zakon. 

Bio sam i u Samoi, Tongi, Fidziju - šta da vam kažem, beda samo takva. Tonga je možda i najgora.

Verovatno zavisi i od tacke gledista, ja doduse nisam bio kao turista, ti pretpostavljam jesi, izvinjenje na slobodi da pretpostavljam, naravno :)

Ne bih ono sto sam video nazvao bas bedom u evropskom™ shvatanju te reci.

Sva pomenuta ostrva su dobro mesto za zivot, s tim sto ne dolaze ili vrlo tesko dolaze u obzir za takizvano radno sposobno stanovnistvo: tesko bi bilo za posao uz sve pratece probleme kao sto su skolovanje dece, perspektive, taj rad...

Ali za penzionerisanje sa umerenim resursima i/ili nezahtevno dzabalebarenje... :D

+1

Urugvaj u top 3 mesta na Planeti.

Ali: skup ne samo za juznoamericke pojmove, nego bogami i sire, posao skoro iskljcivo ako si u posedu neke egzoticnije kvalifikacije, ne racunam IT, taj deo ne znam, ili ako si potencijalni investitor, ovo tek da pomenem.

Procedure odobravanja zacudo prilicno jednostavne, relativno nezahtevne, mogucnosti motanja okolo u trazenju posla poprilicno siroke, sto bojim se, iskljucuje porodice bez materijalnog suporta na dugorocnijoj bazi.

Ali - vredi ga razmatrati u svakom zamislivom pogledu.

Edit: 1 zajeb: obala, plaze, fenomenalne, ali voda 'ladna skoro tokom cele godine i to 'ladna u 3 plm...

Edited by namenski

Jel to opet treslo noćas-danas?

Edit: 1 zajeb: obala, plaze, fenomenalne, ali voda 'ladna skoro tokom cele godine i to 'ladna u 3 plm...

Zajebano kad se covek nauci na nase™ more pa onda krene da se moČa po nekim drugim koja ni u najbolje doba godine ne izlaze preko 23C.

Uzeo sam taj faktor u obzir, ali nije pomoglo, opet 'ladno  -_-

Jel to opet treslo noćas-danas?

Ma trese svaki dan više puta (manjeg intenziteta), što je sasvim normalno nakon velikog potresa. Smiriće se za par meseci.