Jump to content
IGNORED

USA Izbori

Miralem

Tko?  

121 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Super si ovo napisao/napisala. Trump je simbol, ali je pitanje ko je najvise doprineo survavanju drustva i sto niko ne upire prstom u njih.

slazem se s tim.

ali onda opet dolazimo do dileme: tadic vs nikolic, odnosno, hilari vs tramp.

biramo manje zlo? ili, ono, kad je bal nek je bal: idemo do dna.

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

276

• Prospero

185

• Budja

162

• Toni Sumaher

151

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

hilari je bila b.tadic varijanta. al eto.

Tadić nije bio zlo kao ona, da je bio nesposoban i da su oni oko njega bili do grla korumpirani (za njega ne znam) to stoji.

A to da je Tramp = AV može da izjavi samo neko ko nema pojma sa životom, poredite nekoga ko je postao milijarder u američkoj močvari punoj krokodila sa štreberskom budaletinom koja u životu nije upravljala ni trafikom i koja izjavljuje stvari tipa donesite papirče sa brojkom i mi ćemo vam dati bolju ponudu od toga.

Posted

izbor trampare je vapaj umiruće srednje klase u usa...

- pričao je i berni o tome na cnn-u pre neki dan, kako se i on slaže da je najveći problem amerike odlazak miliona dobro plaćenih poslova u kinu i mexiko

- tako su ljudi koji su radili za 20-30$ na sat, odjednom ostali bez poslova i bez stila života koji su uživali do pre 10-15 godina

[2] - ali po dedi nije jedinin problem odlivanje miliona poslova već sada gazde na sastanak sa radnicima/sindikatom dolaze sa ponudom da isti ili prihvate prepolovljene dnevnice ili se oni sele u kinu, tamo će kinezi da pevaju za 2$ po satu

[3] - ameri nisu baš toliko glupi da avide kuda vodi čitava priča o globalizaciji i da će oni bez faxa živeti gore nego njihovi očevi i dedovi ako neko ne povuče ručnu i npr povećanim porezima/carinama ne primora američke kompanije da se vrate kući...

[2] najtragicnije sto su tu jedino pogodjeni radnici - firmama je skoro identicna cena onoga sto se pravi u MEX i onoga sto se jos uvek pravi u USofA. isti materijal (65% troska), ista energija (30% troska), isti QA/QS (3-4%), radnici dobijaju pola plate  - znaci nije vise 1% na plate nego 0.5% - fajdica, fajdica™... Naravno, treba to jos posle transportovati nazad u Amerike...

[3] "američke kompanije da se vrate kući"?? sve pristojnije velike/ozbiljne kompanije su nadnacionalne odavno a povlačenje ručne i npr povećanje poreza/carina je arhaicna mera koja danas vise nista ne moze da promeni (na duze staze). Mogu jos neko vreme da zamazuju oci sirotinji™ i to je to...

Posted

slazem se s tim.

ali onda opet dolazimo do dileme: tadic vs nikolic, odnosno, hilari vs tramp.

biramo manje zlo? ili, ono, kad je bal nek je bal: idemo do dna.

E pa da. To je dilema ili pitanje dokle da idemo... Kada je konačno trenutak za preseći i može li se preseći a da ne boli?

Fakat je da ovi prvi neće učiniti ama baš ništa jer su to pravila igre koja njima odgovara i ne znaju/neće igrati drugačije... Ko zna...

Posted

Tadić nije bio zlo kao ona, da je bio nesposoban i da su oni oko njega bili do grla korumpirani (za njega ne znam) to stoji.

A to da je Tramp = AV može da izjavi samo neko ko nema pojma sa životom, poredite nekoga ko je postao milijarder u američkoj močvari punoj krokodila sa štreberskom budaletinom koja u životu nije upravljala ni trafikom i koja izjavljuje stvari tipa donesite papirče sa brojkom i mi ćemo vam dati bolju ponudu od toga.

mala ispravka apropo trampa: nije postao. on se rodio milijarder (ili milioner, kako li je vec kotiralo u vreme njegovog detinjstva). mega-privilegovan, u svakom slucaju.

a izrastao je u narcisoidno opterecenog wannabe diktatora. super. sad ima i priliku. 

mada nista novo. od antike pa do danas. al reko', prevazidjosmo... no ipak. tu smo di smo.

Posted

E pa da. To je dilema ili pitanje dokle da idemo... Kada je konačno trenutak za preseći i može li se preseći a da ne boli?

Fakat je da ovi prvi neće učiniti ama baš ništa jer su to pravila igre koja njima odgovara i ne znaju/neće igrati drugačije... Ko zna...

al ako je tramp alternativa da li je to bas presek na bolje? meni je to ekvivalentno sa ko da nam je u ponoru spas pa hrlimo trceci;))

(samoubistvo takoreci.) istina da treba presek ali ovo vise misire na povratak u 'n' stoljeca unazad.

ne znam. kako god. ja pripremam kokice (and extras) i od 3 ujutro u subotu spremna sam za novi rialiti tivi. 

Posted

sanders je bio pravi izbor nakon obame. ali bankarima se to nije svidjalo.

tramp je biznismen kome je bankrotirao kazino, gde ljudi udju i daju pare za nista, laznu nadu.

Posted

interesantna teorija iz 1998.

Members of labor unions, and unorganized and unskilled workers, will sooner or later realize that their government is not even trying to prevent wages from sinking or to prevent jobs from being exported. Around the same time, they will realize that suburban white-collar workers—themselves desperately afraid of being downsized—are not going to let themselves be taxed to provide social benefits for anyone else.

At that point, something will crack. The nonsuburban electorate will decide that the system has failed and start looking around for a strongman to vote for—someone willing to assure them that, once he is elected, the smug bureaucrats, tricky lawyers, overpaid bond salesmen, and postmodernist professors will no longer be calling the shots. . . . Once the strongman takes office, no one can predict what will happen.

http://www.newyorker.com/culture/cultural-comment/richard-rortys-philosophical-argument-for-national-pride

Posted (edited)

mala ispravka apropo trampa: nije postao. on se rodio milijarder (ili milioner, kako li je vec kotiralo u vreme njegovog detinjstva). mega-privilegovan, u svakom slucaju.

a izrastao je u narcisoidno opterecenog wannabe diktatora. super. sad ima i priliku. 

mada nista novo. od antike pa do danas. al reko', prevazidjosmo... no ipak. tu smo di smo.

To što je rođen sa zlatnom kašikom u ruci može da bude njegova prednost u politici koja se zasniva na otvorenom i nemilosrdnom lobiranju. On je i rekao da mu novac lobističkih grupa ne treba jer ga ionako ima previše. Za razliku od njega Klintonovi su kupovani za šaku dolara, i to od strane najgorih diktatora i lobističkih grupa. 

Edited by slow
Posted

al ako je tramp alternativa da li je to bas presek na bolje? meni je to ekvivalentno sa ko da nam je u ponoru spas pa hrlimo trceci;))

(samoubistvo takoreci.) istina da treba presek ali ovo vise misire na povratak u 'n' stoljeca unazad.

ne znam. kako god. ja pripremam kokice (and extras) i od 3 ujutro u subotu spremna sam za novi rialiti tivi.

Nema sečenja a da bude nabolje, izgleda, mora da boli i da bude rusvaj, rialiti, cirkus... Možda je i opcija pustiti ove dok ne ne ukaže podobni™ ali kako stoje stvari ovi prvi ih samelju još u razvoju.
Posted

To što je rođen sa zlatnom kašikom u ruci može da bude njegova prednost u politici koja se zasniva na otvorenom i nemilosrdnom lobiranju. On je i rekao da mu novac lobističkih grupa ne treba jer ga ionako ima previše. Za razliku od njega Klintonovi su kupovani za šaku dolara, i to od strane najgorih diktatora i lobističkih grupa. 

aha. zato on vodi trivijalne emisije po televizijama (i zivi u kuli od zlata) jer mu lova nije bitna. i ne mozes ga kupiti. bas me zanima koliko njega u biti interesuje kako je amerikancima kojima je pomoc zaista potrebna. a ne baljezgarije oko zastite granica, et al.

jos ako ukine obama care, onda tu nema price. njemu dobrobit amerike uopste nije imperativ u koji se kune.

Nema sečenja a da bude nabolje, izgleda, mora da boli i da bude rusvaj, rialiti, cirkus... Možda je i opcija pustiti ove dok ne ne ukaže podobni™ ali kako stoje stvari ovi prvi ih samelju još u razvoju.

ne znam. mozda. verovatno:)) ne moze da ne boli. to svakako.

ali ako je opcija izmedju trampa i hilari... uvek mi nanovo iskace scenario tadic/nikolic. e sad, ja znam sta bih radije. al eto.

Posted

ogromna je razlika između milionera i milijardera, recimo sa ljudima koji imaju milion (ili više) sam redovno u kontaktu dok sa milijarderom nikad nisam imao priliku da sjednem na kafu

postoji hiljade onih u USA kojima je otac ostavio milion ili više pa su sve to upropastili, zaboravite na to da vam u USA ide para na paru a da ne radite ništa i ne vodite brigu ni o čemu, usput još i da trošite povelike sume na žene provode luksuz itd.

narcisoidan jeste, hoće da mu ime piše u istorijskim udžbenicima i potrudiće se da to bude pozitivno, što je dobro jer bar ima motivaciju a da li će znati kako to je već drugi par opanaka

Posted

U izboru Hilari -Tramp, nekako se previđa činjenica da se Hilari i cela ekipa,

na čelu sa Obamom, mnogo potrudila da eliminiše Bernija,

i da su se, svojim insistiranjem na tome da Hilari bude kontra Trampa,

računajući na to da Tramp nema nikakve šanse, preigrali, žestoko.

I cenu te igrarije neće platiti oni, naravno, platiće je, prvo, građani USA, a potom i celog sveta,

ali se stiče utisak da se radi na tome da se to zaboravi.

Posted

Svaka normalna osoba je frustrirana dolaskom psiha na vlast. To je vrlo ljudsko osecanje kada se susreces sa zlom.

eh.. aj vako, kad si vec navalio na to "zlo" i slican bullshit, evo nesto cisto za razonodu. recimo da ja tvrdim da vecina "normalnih" osoba povezuje navedene pojmove vs. slike na sledeci nacin:

psiho / zlo / ljudskost

Hillary_Clinton_by_Gage_Skidmore_5.jpg?h

psiho / zlo / ljudskost

Donald-Trump.jpg

ok, ljudskost se u potonjem ogleda u tupavosti, ali eto to je jedna ljudska osobina koju "normalni" ljudi lakse vare od onoga na sta hillary lici kad se osmehne za kamere. krv da ti se sledi. da ih prvi put vidim u zivotu, i da mi neko pokaze njihove fotke i pita da pogodim ko je zli psiho, 10/10 puta bi to bila baba.

ja sam eto samo na osnovu tog utiska iz njihovih slika i nastupa uveren da je baba privatno zlo i 5 puta veci psiho (pa i rasista) od drumpfa. to je onako jedan cisto ljudski utisak koji je naravno samo mali deo razloga zasto je baba izduvala. najveci razlog je sve ono sto baba predstavlja, i uopste nije bitno da li drumpf stvarno predstavlja nesto drugo ili bolje, jednostavno nije baba. bilo je dovoljno. 

tako da generalno ne razumem taj frust i ocaj rezultatom. da je drumpf dobio dedu pa ok, ali zaliti za babom je van svake pameti. sta ste kuvali to i kusajte. niste dali dedi, igrali ste prljavo.. eto vam drumpf. ko vas jebe.

nacin na koji j edosao na vlast, uprkos vecinskom politickom i medijskom establismentu, govori vise o glasacima i trenutnim procesima.

cek, znaci glasaci su krivi  :)  samo da ne dodje toma drumpf? izgleda demokrate generalno pate od iste boljke.

Posted

Svaka normalna osoba je frustrirana dolaskom psiha na vlast. To je vrlo ljudsko osecanje kada se susreces sa zlom.

Kako mozes da zivis u zemlji sa 48% nenormalne populacije?

Pa to gore nego u Srbiji.

• Create New...