Jump to content
IGNORED

USA Izbori

Miralem

Tko?  

121 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Не.  Да би могао неко да ради и тако плаћа школарину мора да буде легално у земљи.  То је услов свих услова. Е, сад што су им неки дозвољавали да закон крше без икакве опасности сасвим је друго питање. 

U pravu si sto se tice teorije i legaliteta™ - taj deo ionako ne znam. Sto se tice kako to funkcionise - znam dovoljan broj ljudi (neki sa vise od 15 godina zivota i rada u Amerikama) kojima je u praksi to 'dozvoljeno' da rade, placaju porez, imaju™ nekretnine (pola oni, pola banka) i tako...

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

276

• Prospero

185

• Budja

162

• Toni Sumaher

151

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

pa za rad u americi ti treba ssn, znam bar 10 ljudi koji su tamo po više godina ilegalno i nemaju nikakav problem da rade, da polažu za kola i hiljadu drugih stvari

kao što iz njihovih priča znam i za gomilu ljudi sa kojima su oni radili da su bili pritvarani (uglavnom hispano) po više puta i koje država jednostavno ne želi da deportuje

Edited by theanswer
Posted

Русија има огромне економске, политичке, геостратешке разлоге да буде на Балкану.  Сад што она није подједнако била снажна 1991 или 2005 као сада други је падеж. Но ако директива из Брисела каже другачије ко сам ја да сумњам. :fantom:

Koja direktiva? Koje to Rusija ima ogromne ekonomske, geostrateske i politicke interese na Balkanu, posebno dok joj visi veliki deo Zagranicja?

Posted

cak i da nema racionalne interese, rusija uvek ima na balkanu spremnu kartu slovenstva i pravoslavlja. sto dosta dobro prolazi kad nema ocekivanih dzakova para sa zapada.

Posted

slovenstvo & pravoslavlje su sredstvo a ne cilj/interes.

čemu služe oni danas, kom cilju?

Posted (edited)

^^Tom kartom se mase samo u slucajevima kada su odnosi sa Zapadom prenapregnuti. U situaciji u kojoj bi NATO resetovao svoje pozicije tamo gde Rusiji to najvise smeta, prestace i sa mahanjem kartama.

Inace, Rusija je daleko prisutnija u Bugarskoj nego u Srbiji iako je Bugarska u EU i NATO. Sem u nekim granama biznisa, pre svega energetike, rusko prisustvo u Srbiji je nedovoljno za bilo kakvu promenu njene pozicije.

Edited by Toni Sumaher
Posted

...

Мукице уплашене код мене на школи. Не би ме зачудило да затраже да их не оцењујемо на крају семестра. :cry:

kako izdržavate navalu aliena? treba li vam kakva pomoć?

Posted

slovenstvo & pravoslavlje su sredstvo a ne cilj/interes.

čemu služe oni danas, kom cilju?

cilju da se drzi noga u vratima balkana da se ne zatvore skroz.

Posted (edited)

ne postoji "zatvaranje vrata skroz", na ovaj ili onaj način velike zemlje su prisutne gde misle da treba, u većoj ili manjoj meri u zavisnosti od interesa.

stoga je pitanje šta je poželjni scenario na balkanu za rusiju, danas i u predvidljivoj budućnosti? da joj Srbija ne uvede sankcije, da joj ostale zemlje ukinu sankcije, da najveće ruske firme zadrže prisutnost (nis, vtb, sber...) i posluju u redovnim okolnostima... ili nešto više od toga, neka politička/ekonomska integracija...?

Edited by Prospero
Posted

ne postoji "zatvaranje vrata skroz", na ovaj ili onaj način velike zemlje su prisutne gde misle da treba, u većoj ili manjoj meri.

to i kazem, rusi ne mogu da pariraju zapadu ni vojno ni ekonomski na balkanu, pa udaraju na emocije. a realno im samo treba da se ne zature argumenti kosova i bombardovanja kad njima neko uputi kritiku.

Posted

sigurno, jedva izbegosmo ww3 a tu je čekao iza ćoška samo da je killary pobedila

naravno da je čekao, to ne vidi samo onaj ko neće da vidi (ili je neupućen)

Posted

Posted

au pa ja sam tek sad naleteo na SNL cold open. eto u 3min što je tramp pobedio.

Posted

želju da vidim imam, stoga mora biti da sam neupućen u tematiku. jbg :(

• Create New...