Jump to content
IGNORED

USA Izbori

Miralem

Tko?  

121 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

276

• Prospero

185

• Budja

162

• Toni Sumaher

151

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kada su umesto fašizma na transparentima pisali "facizam", nisam rekao ništa da se ne bih hvatao za nebitne gluposti.

Kada su pozivali na silovanje supruge silovatelja, nisam rekao ništa jer imam istančan osećaj za ironuju :nobles:

...

Posted

ne znas da objasnis kako je to Asad brana IS-u kad je pola IS militanata namerno pustio iz zatvora i kada ih godinama nije napadao vec pustao sa lanca da uniste bilo kakvu umereniju opciju u Siriji.

Ocekujes od mene da poverujem da je Asad licno pustio u borbu pola IS militanata?

Za ISIS je ubedljivo najvise kriva Amerika i njeno izazivanje kontrolisanog haosa u Iraku, kao i budale koje su huskale na rat ubedjujuci svet da je Irak Zla imperija koja ima oruzje za masovno unistenje. Sad budale opet huskaju na rat ali retko ko je toliko glup da padne na istu foru dvaput.

Posted

Ali Trump tower jbt... Gotham city.

Mene hvata jeza i od jednih i od drugih

Posted

Ali Trump tower jbt... Gotham city.

Mene hvata jeza i od jednih i od drugih

empire.jpg

:fantom:

Razmišljam da pazarim, dobro je ocenjen na Amazonu a prilično je povoljan.

Posted

slušaj pametne ljude šta gledaš te morone :fantom:

Jako, jako...  :s_c:

Posted

ovo cekam mesecima, finalni monolog frenki bojla u bbc specijalu o americkim izborima.

Posted (edited)

Neće biti podela sfera u Evropi ako dođe do otopljavanja odnosa na relaciji USA-Russia. Podela je posledica zatezanja odnosa a ne njihovog relaksiranja. Evropa će biti prepuštena uglavnom sama sebi, tako da će američki pritisak na Balkan smanjiti u okviru šireg povlačenja iz evropskih poslova. Balkan je efemerna tačka američke politike, i u njen fokus teško će ga vratiti bilo šta. Politika prema Balkanu je deo šire politike prema Evropi, tu neće biti većeg odstupanja od globalne slike celog kontinenta. Balkan je bio zgodno bure baruta, ali kad nema interesa za potpaljivanjem sukoba njegova geostrateška vrednost opada. Rapidno. Totalno nebitno područje. Što se tiče Rusije ona Balkan neće prepustiti ekonomski nekom drugome u potpunosti, iskoristiće priliku za svoje jače ekonomsko prisustvo. Više od toga joj ne treba. Mislim da polako izlazimo iz faze u kojoj bi se desilo nešto spektakularno negativno. Treba biti umereni optimista.

SAD ce mozda uci u redefiniciju svoje pozicije u Evropi, ali "sireg povlacenja iz evropskih poslova" nece biti, svakako ne za nekoliko godina. Takodje, ne bih lako odbacio blize delovanje americke i britanske politike na Balkanu posebno nakon Bregzita i posebno u svim delovima Evrope gde je uticaj EU slabiji ili u opadanju, a tu je Balkan svakako na prvom mestu.

Rusija ne moze da prepusta ekonomski uticaj, jer isti ne kontrolise, posebno na Balkanu. Ne postoji mogucnost da se ruski energetski interes dalje sprovodi preko Balkana bez dogovora sa SAD, a to mi deluje na malo duzem stapu.

Nas veliki problem jeste drugi i treci esalon administracije koji se bavi nama, pa i Balkanom i bez nekih promena u dubini se za nas nista posebno nece menjati.

Oko drzavnog sekretara izgleda Bolton ili Djulijani.....

Giuliani favorite for Trump's secretary of state, says 'I won't be attorney general'

http://www.foxnews.com/politics/2016/11/15/giuliani-favorite-for-trumps-secretary-state-says-wont-be-attorney-general.html

Edited by Toni Sumaher
Posted

Sešns kao prvi senator koji je podržao Trampa ima pravo da bira izgleda šta želi da bude. Rudi na drugoj strani kad su ga pitali kakav bi Bolton bio sec of state rekao odličan ali ja bih bio još bolji :D

Posted

Postoji određeni otpor prema Boltonu zbog njegove neokonzervativne prošlosti

Posted (edited)

nije samo db, ima nesto i u machine learning softveru koji su isprogramirali

mislim da pričaš o alamu, koji je vlasništvo trampa. njega su nakalemili na ovu GOP-ovu DB koju je rence stvorio. to je bio značajan momenat u kampanji, kada su postogli dogovor da DB otvore trampu. dogovor je bio da onlajn tim koristi trampovo ime kod fundraisinga, zadrži 80% donacija, a tramp dobije 20% i pristup podacima.

inače tramparini su imali su gomile firmi u digital hq u san antoniju koje su im pisali algoritme za to. princip rada je bio taj da bi ona čiji algoritam ima najmanji domet među publikom bila otpuštena. i tako na nedeljnom nivou... apprentice like.

Edited by Ravanelli
  • Create New...