Meazza Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 (edited) Izolacionizam potencijalno otvara vrata drugoj strani i vodi ka sukobu. Opcija Hillary je nudila cvrstu ruku prema zloj imperiji ali da cvrsta ruka bi bila garant da niko nece napraviti glup potez. Ovako mozemo doci u situaciju da sutra Tramp krene da urla "Ja prijateljski a oni mani tako! Nece mene niko praviti budalom!" Koji si ti prokleti ratnohuskacki zlikovac. Kako bre sme ovako da se pise??? Zla imperija. Ovo je cisti govor mrznje. Edited November 14, 2016 by IndridCold
Eraserhead Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Koji si ti prokleti ratnohuskacki zlikovac. Kako bre sme ovako da se pise??? Zla imperija. Ovo je cisti govor mrznje. Bas te pogodilo. Medjutim taj sistem promocije autoritarnosti, unistavanja pluralistickog drustva, pozivanja na "porodicne" vrednosti, negaciju ljudskih prava jeste "evil empire" 21. veka.
Weenie Pooh Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Koji si ti prokleti ratnohuskacki zlikovac. Kako bre sme ovako da se pise??? Zla imperija. Ovo je cisti govor mrznje. Opusti se, čovek citira Regana iz 1983. A svaka Reganova reč na temu CCCP je u izvesnim krajevima ostala sveto pismo vo vjeki vjekov. A imaš i skoro upola svežije ovo:
frn1782 Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Ja sam veciti optimista pa mozda postoji sansa da je nekom od idiota za geostrateska plainiranja konacno usla u fokus cinjenica ko je Americi globalna pretnja. Putler zvuci lepo i retro ali Kina sa najvecom ekonomijom ako ovlada u 2 basena-centralna azija (gde ima kako tako kulturno istorijske veze) i sibir s dalekim istokom imace neogranicene resurse i ljudski potencijal od priblizno trecine covecanstva.Tu onda ceo zapadni svet na gomilu moze da se slika.
dillinger Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 (edited) Izolacionizam potencijalno otvara vrata drugoj strani i vodi ka sukobu. Opcija Hillary je nudila cvrstu ruku prema zloj imperiji ali da cvrsta ruka bi bila garant da niko nece napraviti glup potez. Ovako mozemo doci u situaciju da sutra Tramp krene da urla "Ja prijateljski a oni mani tako! Nece mene niko praviti budalom!" Sigurno sigurno, nakon Iraka, Libije....jasno je da su garanti stabilnosti i odvraćanja od glupih poteza Iznenadio bi se kako autokrate znaju čuvati mir & stabilnost ako ti je već stalo do istih. Edited November 14, 2016 by dillinger
Dagmar Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Bas te pogodilo. Medjutim taj sistem promocije autoritarnosti, unistavanja pluralistickog drustva, pozivanja na "porodicne" vrednosti, negaciju ljudskih prava jeste "evil empire" 21. veka. Pa sad, ne možeš tako crno da gledaš, bila sam tamo na moru pre par meseci, dosta se izgradilo, lepo more, lepo vreme, ljubazni domaćini, opet teče taj svakodnevni život i pored cara vladara.
mlatko Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Pa sto onda ne bombarduju Beograd? oh, wait... Preformulisano: Znaci onda su zato bombardovali Bagdad? ...poslato sa prinudnog...
Eraserhead Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Pa sad, ne možeš tako crno da gledaš, bila sam tamo na moru pre par meseci, dosta se izgradilo, lepo more, lepo vreme, ljubazni domaćini, opet teče taj svakodnevni život i pored cara vladara. U CG?
MancMellow Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Tom najgorem scenariju okidač je valjda Trumpov ego i sujeta i ništa više. Ipak cenim da je čvršća ideja koja stoji iza svih njegovih trabunjanja - ideja izolacionizma koja ga neće uvesti u tako krupan sukob ma šta nam Klintonovi glasači servirali već mesecima Ja mislim da to znači sledeće: prvi instinkt Trumpove administracije bi eventualno mogao da bude nešto tipa: aj da sednemo da se dogovorimo "ko ljudi" ne opterećujući se sitnicama kao što su ljudska prava, demokratija u nekim "levim" zemljama, međunarodno pravo i tako to. Međutim, čak i ako se dogodi da ova administracija bude voljna da prizna poneki "legitiman" interes Rusije, ova nikako ne bi smela da se zanosi idejom da će u ovom i ovakvom Washingtonu na te (kažem, eventualne) dogovore i pregovore biti gledano kao na pregovore dve potpuno ravnopravne strane ili da će iz takvih dilova Rusija moći da izađe kao neko ko se široko percepira da je "bolje prošao". Druga stvar, iako stvarno ne verujem da ova ekipa vidi Rusiju kao glavu pretnju Americi u 21. veku, neka ne pomišljaju da će moći da ih vozaju kao Obamu. Drugim rečima - hteli ste kauboje, dobili ste ih, sa njima se može možda malo lakše pregovarati, ali sa kaubojima nema zajebavanja.
Eraserhead Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Očigledno. Sta ja znam mozda si isla u Rusiju na more. Inace i USA ima odlican potencijal da bude evil empire. Latentni rasizam, militarizacija drustva, samo fali neka budala da urusi institucije... Oh wait.
frn1782 Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Ja mislim da to znači sledeće: prvi instinkt Trumpove administracije bi eventualno mogao da bude nešto tipa: aj da sednemo da se dogovorimo "ko ljudi" ne opterećujući se sitnicama kao što su ljudska prava, demokratija u nekim "levim" zemljama, međunarodno pravo i tako to. Međutim, čak i ako se dogodi da ova administracija bude voljna da prizna poneki "legitiman" interes Rusije, ova nikako ne bi smela da se zanosi idejom da će u ovom i ovakvom Washingtonu na te (kažem, eventualne) dogovore i pregovore biti gledano kao na pregovore dve potpuno ravnopravne strane ili da će iz takvih dilova Rusija moći da izađe kao neko ko se široko percepira da je "bolje prošao". Druga stvar, iako stvarno ne verujem da ova ekipa vidi Rusiju kao glavu pretnju Americi u 21. veku, neka ne pomišljaju da će moći da ih vozaju kao Obamu. Drugim rečima - hteli ste kauboje, dobili ste ih, sa njima se može možda malo lakše pregovarati, ali sa kaubojima nema zajebavanja. Ja mislim da to znači sledeće: prvi instinkt Trumpove administracije bi eventualno mogao da bude nešto tipa: aj da sednemo da se dogovorimo "ko ljudi" ne opterećujući se sitnicama kao što su ljudska prava, demokratija u nekim "levim" zemljama, međunarodno pravo i tako to. Međutim, čak i ako se dogodi da ova administracija bude voljna da prizna poneki "legitiman" interes Rusije, ova nikako ne bi smela da se zanosi idejom da će u ovom i ovakvom Washingtonu na te (kažem, eventualne) dogovore i pregovore biti gledano kao na pregovore dve potpuno ravnopravne strane ili da će iz takvih dilova Rusija moći da izađe kao neko ko se široko percepira da je "bolje prošao". Druga stvar, iako stvarno ne verujem da ova ekipa vidi Rusiju kao glavu pretnju Americi u 21. veku, neka ne pomišljaju da će moći da ih vozaju kao Obamu. Drugim rečima - hteli ste kauboje, dobili ste ih, sa njima se može možda malo lakše pregovarati, ali sa kaubojima nema zajebavanja. Bus i Putin su se super slagali. Kolacici i protivraketni stit su pokvarili idilu a to je sve doslo za vreme ovog progresivnog posle fasiste. I trilijarda ili koliko ono bese buduceg u laganja u modernizaciju i povecanje nuklearnih kapaciteta Nobela mi.
Meazza Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Bas te pogodilo. Medjutim taj sistem promocije autoritarnosti, unistavanja pluralistickog drustva, pozivanja na "porodicne" vrednosti, negaciju ljudskih prava jeste "evil empire" 21. veka. To je kao kad bih na osnovu toga ko je izabran za predsednika drzave u kojoj zivis zakljucio da je Amerika jedna svinjska drzava morona.
MancMellow Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Bus i Putin su se super slagali. Kolacici i protivraketni stit su pokvarili idilu a to je sve doslo za vreme ovog progresivnog posle fasiste. I trilijarda ili koliko ono bese buduceg u laganja u modernizaciju i povecanje nuklearnih kapaciteta Nobela mi. Ok, videćemo. Ne znam zaista kako će izgledati.
Eraserhead Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 To je kao kad bih na osnovu toga ko je izabran za predsednika drzave u kojoj zivis zakljucio da je Amerika jedna svinjska drzava morona. Je l ti neko dirao Rusiju pa si tako popizdeo? :D
Recommended Posts