hazard Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 + milion ja ipak zelim da bude Secretary of Education :D to bi bio najbolji vic ikada
MancMellow Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 (edited) ono što jeste je da je 2014-16 završena post-hladnoratovska epoha. Granice su jasne: Krim, Brexit, Trump, Kinesko južno more, etc Edited November 10, 2016 by MancMellow
Prospero Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 ovo je kraj 1989. a i počelo je praktično istog datuma
koksy Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 (edited) Ajde ovo ostalo, ali kako bi trebalo da izbor Trampa dovede do ekspanzije terorizma? ma pusti, to eraser ima u tefteru teze koje je u obavezi da svaki put turi: psiho, naci, terorizam... 1 realnost su prihvatili i Barak, i Hilari, i DeNiro, jedino još eraseri guslaju predizborne deseterce prepune praznih fraza. što se mene tiče, bio bih sasvim zadovoljan nagoveštenima zaokretom u američkom odnosu prema Rusiji jer je trenutno stanje po tom pitanju dosta šizifreno i na duže staze globalno zabrinjavajuće. Edited November 10, 2016 by koksy
iDemo Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 In a note to clients, Stefan Kreuzkamp, chief investment officer of Deutsche Asset Management, recalls a statement from Trump last May: “Anything I say right now — look, I’m not the president, everything is a suggestion … I’m totally flexible on very, very many issues.” http://www.politico.eu/article/europe-fears-end-of-liberal-western-economic-order/ "Dobro jutro, kuma Milovane" sort of thing, ne? Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
morgana Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Erasere, kad vec pominjes rat na Twitteru u 3 ujutru, pade mi na pamet koliko je Trampovo ludilo ili 'ludilo' u stvari upregnuto u kampanju.
hazard Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Erasere, kad vec pominjes rat na Twitteru u 3 ujutru, pade mi na pamet koliko je Trampovo ludilo ili 'ludilo' u stvari upregnuto u kampanju. Tramp je narcisoidni osvetoljubivi autoritarni retard i to je jasno, i to ce biti jako veliki problem, svakako. No ipak treba imati u vidu da je on - prodavac, covek koji ceo zivot manje-vise prodaje maglu (i to dobrim delom uspesno), i mislim da ga u tom kljucu treba i tumaciti, tj. imati u vidu da nije bas ozbiljan u svim svojim izjavama. On je shvatio da mozes da laprdas, i da sto glasnije laprdas, imas vise glasova. Ne znaci da ce gledati da svako svoje laprdanje sprovede u delo. Problem je sto ima 70 godina, verovatno bi sa 40-50 bio racionalniji i smireniji, ovako je vec u godinama u kojima moze postati labilan.
iDemo Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Ja mislim da postoji 5% sanse da Tramp ne nastavi jastrepskutm spoljnu politiku. Sa Hilari je taj procenat 0.0%, ergo Trampara je preferabilniji in my book, pa makar uveo policijski cas u svom dvoristu.Puno je 5% - ono realno. Osim, naravno, ako ne dobije ovih dana i on Nobela za mir, fiziku ili makar onog lažnog za ekonomiju - bar je više para."zaradio" od svih dosadašnjih 'laureata' - zajedno... Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
iDemo Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Erasere, kad vec pominjes rat na Twitteru u 3 ujutru, pade mi na pamet koliko je Trampovo ludilo ili 'ludilo' u stvari upregnuto u kampanju.Ima smisla.Pročitaj Scott Adamsov interview 2016/03/21 -neko je linkovo juče - lepo piše "da će da bude gadno". Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
Tribun_Populi Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 ono što jeste je da je 2014-16 završena post-hladnoratovska epoha. Granice su jasne: Krim, Brexit, Trump, Kinesko južno more, etc ovo je kraj 1989. a i počelo je praktično istog datumaPa i nije im baš dugo potrajalo, ako ćemo realno. Ono, 25-6 godina je za istoriju bukvalno juče. via CZ-M53 TT
theanswer Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 kada se priča o tome da više meksikanaca napusti ameriku nego što uđe u nju to je jako nategnuto, ja ne bih ništa verovao tim podacima. druga stvar najveća imigracija sada dolazi iz centralne amerike i čak u poslednjih 15ak godina dolazi iz azije i ubedljivo najveći broj imigranata je onih koji jednostavno prekorače vizu. treća stvar je da trenutno na floridi najveći broj migranata je trenutno iz američkog portorika, jer od kad je tamo bankrot gomila ljudi je došla na floridu. klinton kampanja je čak čekala ljude na aerodromu da ih vozi i prijavi za glasanje. tako da ima argumenata za obe strane.
MancMellow Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Pa i nije im baš dugo potrajalo, ako ćemo realno. Ono, 25-6 godina je za istoriju bukvalno juče. via CZ-M53 TT pa i nije baš tako. nije to malo za epohu. recimo da je ušla u krizu 2008.
Dagmar Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Pa i nije im baš dugo potrajalo, ako ćemo realno. Ono, 25-6 godina je za istoriju bukvalno juče. via CZ-M53 TT Istorija je u današnje vreme brža.
Tribun_Populi Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 (edited) pa i nije baš tako. nije to malo za epohu. recimo da je ušla u krizu 2008.Nzm, u mom univerzumu je to druga inkarnacija britanske imperijalne dominacije tj. škole mišljenja, dakle u tom smislu fenomen koji traje poduže. Mislio sam na sole imperium status više, to je relativno kratko. No, mora se u jednačinu ubaciti i nova dinamika procesa, epohe se danas jednostavno brže smenjuju. edit: Dagmar brža :) via CZ-M53 TT Edited November 10, 2016 by Tribun_Populi
MancMellow Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 (edited) Nzm, u mom univerzumu je to druga inkarnacija britanske imperijalne dominacije tj. škole mišljenja, dakle u tom smislu fenomen koji traje poduže. Mislio sam na sole imperium status više, to je relativno kratko. No, mora se u jednačinu ubaciti i nova dinamika procesa, epohe se danas jednostavno brže smenjuju. edit: Dagmar brža :) via CZ-M53 TT A, to, to je drugo. To se nije završilo. Ne može to da se završi sve dok jedna zemlja gosodari svim svetskim morima. Rusija čak nije ni zainteresovana da to prekida niti ima snage, samo hoće da joj se prizna status regionalne sile (ono jes "region" malo poveći, ali svejedno). Najozbiljniji challenger je naravno Kina sa svojim petljanjima i širenjem uticaja od Irana do Brazila, ali to će još da se otpetljava. Edited November 10, 2016 by MancMellow
Recommended Posts