Ravanelli Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 (edited) inače kada ste već kod medija - biće divota koliko ćemo gledati kukanja po medijima i napadanja trampa na svakom koraku sledeće 4 godine Edited November 10, 2016 by Ravanelli
Meazza Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Zavisi. U USofA tokom ovih izbora uglavnom ne, ali za vreme Brexit kampanje su bili prilično slobodni i šaroliki. Britanija je odavno velika imperija samo po imenu. :)
MancMellow Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Britanija je odavno velika imperija samo po imenu. :) Prvo, nije ni po imenu. Drugo, kakve pa to ima veze, ko da ne znamo neimperije sa katastrofalnom štampom.
Hamlet Strašni Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Verovatno nije idealna situacija sa medjima u usa, ali ja bih ipak rekao da je medijsak situacija takva da nema cenzure, zastrašivanja novinara, blokiranja sajtova, da ima mogućnosti da se čuje i suprotno mišljenje, da postoji odredjen nivo profesionalizma generalno kod novinara, itd
theanswer Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 ima mogućnosti da se čuje svašta ali da ima profesionalizma ima sigurno samo koliko, ne mnogo, rekao bih kao kada vašington post traži robiju za snoudena koji im je bio izvor
hazard Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Verovatno nije idealna situacija sa medjima u usa, ali ja bih ipak rekao da je medijsak situacija takva da nema cenzure, zastrašivanja novinara, blokiranja sajtova, da ima mogućnosti da se čuje i suprotno mišljenje, da postoji odredjen nivo profesionalizma generalno kod novinara, itd Naravno. No u SAD su problem polarizovani mediji u poslednjih 15-20 godina, imas Fox News vs. MSNBC i malo toga izmedju da je kao neutralno i objektivno. Mislim uvek su neki mediji bili levi a neki desni ali meni se sa strane cini kao da je ta podela pojacana u poslednje vreme
Hamlet Strašni Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Jasno. Sigurno je da se i mediji menjaju i prilagodjavaju promenama u društvu, naročito zbog interneta. Ali sam ja ubedjen da prosečni džo, i dalje može, ez previše muke da dobije tačne činjenice, da političari, pogotovo oni na vlasti,ne mogu da lažu bez straha i da postoje institucije (sudovi prevashodno) koji mogu da zaštite pojedinca od samovolje medija
adam Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 @hamlet: Ja pricam da je Veserman Sulc jednako daleko od uticaja obicnog coveka kao i Stipe Suvar. Sad to sto ona ima svoje ogledalo u drugoj stranci je tom coveku prilicno nebitno u praksi. One vazne stvari se ne menjaju smenom te dve partije, barem nikad radikalno, tako da imamo milion pretpostavki koje su sveto pismo bez obzira na to koga izaberes. To je valjda svakome jasno nakon sto "Change" i "Hope" kandidat odlazi iz ofisa tako da se niko ni ne seca bilo cega sto je on promenio. I to malo sto se moze reci da je uradio (Obamacare) ce najverovatnije vec Tramp resetovati na fabricka podesavanja. Deo sa slobodnim medijima necu da komentarisem, meni je vera u slobodne medije nakon onoga sto se moglo videti na ovim izborima jednostavno komicna. Ne zelim ni da se prepirem oko toga uopste, uzmem da se covek sali kad kaze da su mediji slobodni jer mi je tako lakse. I na kraju - najveci sistem na svetu je jednopartijski i deluje cvrsce nego i jedan koga ja mogu da se setim. Stabilnost sistema je pozitivna samo ukoliko je ljudima u njemu dobro, inace je mana. pazi, kad imas jednu partiju, vlast je prakticno nesmenjiva dok ne dodje do tacke pucanja i krvi do kolena. visepartijski (odnosno u praksi uglavnom dvopartijski) sistemi su korak napred jer je vlast postala smenjiva bez krvi. za nas kao vrstu (kvarljiva smo roba) ovo je i te kako bitan korak napred. ja ne moram da verujem ni u slobodne medije ni u slobodan izbor ni u narodnu volju al sam opet srecan sto postoji ta (koliko god kljakava) demokratija bas zato sto i jedan ludak poput trampa i te kako dobro zna da mora da se povuce bez borbe kad izgubi izbore. sistem ima dosta mana al bolji nemamo i na nama je da ga unapredjujemo kako, koliko i kad god mozemo a ne da gledamo unazad i rizikujemo da ga pustimo niz vodu. jer alternativa je, kao sto vec rekoh, krvava.
Prokleto Djubre Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Uopste ideja kako je objektivno nesto sto se nadje izmedju Foxa i CNNa je besmislena. Imaju dve strane, jedna je Hilari, druga je Tramp i to je to profesionalno novinarstvo. Mogu da se vide dve ideje a ne jedna kao u primitivnim drustvima :D Pomene se da postoje i malo razlicitija gledista, ali vise u smislu nekih cudnih ljudi u rangu onih sto zive u kucama od slame. Dobro je Bernisa, igrali smo se malo i slatko je to a sad se skloni da ozbiljne cike i tete pricaju o sudbini zemlje. Nema cenzure jer nije potrebna cenzura, ko kad daju dve teme za pismeni iz srpskog i onda ti pises o cemu god hoces. Dok se odnosi na te dve teme, jel... političari, pogotovo oni na vlasti,ne mogu da lažu bez straha Ostalo ne mogu jer sam se spremio da krenem ali podseti me muka kroz koje su prosli Bushovi zbog onih lazi oko razloga za napad na Irak. Ma u stvari jebo proslost, procitaj obecanja koja je Tramp dao u kampanji, pola njih ne moze ni teoretski ostvariti. Njegov zid je kao Tomin kanal do mora, laz tolike velicine da izlazi iz konvencija laganja i postaje besmislica posle koje je ljudima lakse da se prave da se covek sali.
Hamlet Strašni Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Ne mogu da lažu bez straha. Mogu da lažu. Može se i ubijati ako te ne uhvate. Moraju da paze šta govore jer znaju da ima ko da ih drži za reč i gde to da objavi bez straha da će ga progutati mrak. Ti misliš da je to sve bez veze, ja mislim da nije. Svaka dalja diskusija bi bila nadmudrivanje, a to je obostrano gubljenje vremena.
Prokleto Djubre Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Nije to misljenje, ja ti kazem da oni potpuno otvoreno lazu i da ne postoji nikakav strah tu. Tramp je pobedio besomucnim laganjem i ti mi sad pricas kako ne moze da se laze. Nije stvar ni u kakvom razlicitom misljenju ili nadmudrivanju, nego jedna tvrdnja opisuje realnost a druga opisuje neki izmastani svet. Evo ti jedan spisak: https://www.washingtonpost.com/news/post-politics/wp/2016/01/22/here-are-76-of-donald-trumps-many-campaign-promises/ i sad ti na njega odgovori kako ne moze da se laze bez straha i onda smo stvarno u gubljenju vremena.
wall Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Ne mogu da lažu bez straha. Mogu da lažu. Može se i ubijati ako te ne uhvate. Moraju da paze šta govore jer znaju da ima ko da ih drži za reč i gde to da objavi bez straha da će ga progutati mrak. Ti misliš da je to sve bez veze, ja mislim da nije. Svaka dalja diskusija bi bila nadmudrivanje, a to je obostrano gubljenje vremena. E zato lepi ti imaš temp a bitange milione. <_<
MancMellow Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Nije fora da se konkretno izgradi zid, nije politika samo konkretan spisak fizičkih mera i namera. Stvar je percepcije i narativa. Verovatno 10% njegovih glasača veruje u taj zid. Fora je u tome da je predsednik neko ko ozbiljno priča o zidu. Ili čak neozbiljno priča o zidu. Poenta je porati posluku. Poenta je da je predsednik neko ko kaže - problem je to, to i to. A oni isto misle da je problem bar dva od ta tri. Ta pitanja se više ne postavljaju po birtijama ili po uglađenim mestima, samo šapatom, nego su ta pitanja sad na zastavi koja na velika vrata ulazi u Belu Kuću.
Hamlet Strašni Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Nije to misljenje, ja ti kazem da oni potpuno otvoreno lazu i da ne postoji nikakav strah tu. Tramp je pobedio besomucnim laganjem i ti mi sad pricas kako ne moze da se laze. Nije stvar ni u kakvom razlicitom misljenju ili nadmudrivanju, nego jedna tvrdnja opisuje realnost a druga opisuje neki izmastani svet. Evo ti jedan spisak: https://www.washingtonpost.com/news/post-politics/wp/2016/01/22/here-are-76-of-donald-trumps-many-campaign-promises/ i sad ti na njega odgovori kako ne moze da se laze bez straha i onda smo stvarno u gubljenju vremena. Mediji i politički protivnici preko medija će ga tokom mandata propitivati za obećanja i suočavati ga sa razlikom u obećanom i onim što radi. To će javnost moći da vidi i na osnovu toga da gradi dvoje političke stavove. To je realno. Zbog toga neće nikoga progutati mrak - ni novinare, ni opoziciju i to će moći da se vidi i čuje bez problema - neće morati da se štampaju leci i tajno ubacuju ili da se gasi tv na kojoj je kanadska stanica koaj to emituje kada policija udje u kuću
Eraserhead Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Paradoksalno postoji sansa da Trampova administracija krene da rusi net neutrality pravila koje ce iticati na "alternativne" medije koji su mu pomogli da pobedi.
Recommended Posts