Jump to content
IGNORED

USA Izbori

Miralem

Tko?  

121 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

berni sanders je lijepo rekao juce i danas dosta nepopularnu stvar: da pobjedu trampu nisu doneli samo kkk, krezubi redneci sto zvacu duvan i bahati bogatasi sto ne placaju porez.

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

276

• Prospero

185

• Budja

162

• Toni Sumaher

151

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Obama je skupio ogromnu količinu love od malih donacija. Ali ljudi su bili spremni da mu to daju jer je bio vidljiv preko nacionalne platforme - DP.

Teško da bi neko ko polazi od nule, ili skoro od nule mogao tako,nešto da uradi. Odnosno mogao bi, ali bi mu verovatno trebale godine ili čak decenije, čak i u vreme interneta. Zato ljudima sa idejom, energijom i voljom bude na kraju racionalnije da se priključe nekome i tamo bore za nešto. I tako će biti dok se pravila o donacijama i način izbora drastično ne promene. A opet taj sistem im daje već 150 godina predvidljivosti i stabilnosti i napretka, uopšteno gledano.

Pa ako izuzmemo političke elite koje su se u njemu ušančile, pitanje je i da li bi običan čovek izabrao da u potpunosti menja taj sistem ili da pravi inkrementalne promene i povremeno prodrma establišment.

Sent from my iPad using Tapatalk

Posted

Uglavnom, kucnuo je pravi čas... FREE CASCADIA!

380832.jpg

Posted

Na kraju svih krajeva sve uvek zavisi od elite. Sistem je napravljen da joj omoguci stabilnost i on funkcionise, a sta ce ona s tim uraditi zavisi iskljucivo od nje. Kao sto je bilo od kad je sveta i veka.

Nije mi samo jasno zasto ti nisi pre za feudalizam, ocigledno ti podela na plavu krv i obican puk lezi srcu.

Posted

I tako će biti dok se pravila o donacijama i način izbora drastično ne promene. A opet taj sistem im daje već 150 godina predvidljivosti i stabilnosti i napretka, uopšteno gledano.

Pa nasi stavovi su onda istovetni. (I bold i italik.)

Posted

@hamlet:

Ja sam vise imao na umu cepanje velikih stranaka, posto je to cepanje u ovom trenutku meni veoma zamisliva stvar. Leve Demokrate i Tea Party Republikanci recimo. Odjednom ode gomila njih i onda nema problema sa vidljivoscu, bili bi vest godine. Recimo svi oni kojima je Bernijeva prica bila bliska srcu bi to teoretski mogli uraditi i verovatno bi dobili vise nego sto imaju u ovoj situaciji.

Posted

Nije mi samo jasno zasto ti nisi pre za feudalizam, ocigledno ti podela na plavu krv i obican puk lezi srcu.

Nije uopste bitno sta meni lezi srcu, niti si na bilo koji nacin blizu u svojoj proceni. Mislim, ko mene uopste pita da li ogromne imperije treba ili ne treba da postoje? Ja sam samo napisao da ako zele da odrze taj status, onda je logicno da ne zele sistem koji je potencijalno turbulentan, kao i da sudbina svake imperije zavisi od njene elite.

Posted

Pa nasi stavovi su onda istovetni. (I bold i italik.)

Slažemo se oko uslova promene. Ja nisam siguran da li bi, na kraju krajeva, imajući u vidu energiju koju je potrebno uložiti i krajnje rezultate i dužinu perioda nestabilnosti benefit preovladao nad kostom, da se tako seljački izrazim...

@hamlet:

Ja sam vise imao na umu cepanje velikih stranaka, posto je to cepanje u ovom trenutku meni veoma zamisliva stvar. Leve Demokrate i Tea Party Republikanci recimo. Odjednom ode gomila njih i onda nema problema sa vidljivoscu, bili bi vest godine. Recimo svi oni kojima je Bernijeva prica bila bliska srcu bi to teoretski mogli uraditi i verovatno bi dobili vise nego sto imaju u ovoj situaciji.

Praviti novu organizaciju od nule je paklen posao. Pa još kada se skupe individualci koji bi svako na svoju stranu. Pa je jedan za, pa je drugi protiv, a treći je karijerista. Pri tome, jebi ga, ljudi osećaju pripadnost toj organizaciji, tamo su decenijama, nije to na ljudskom nivou baš lako. Pa kažeš sebi, ovo je i moje neće me oterati. A kad odeš, ostani neki super ljudi a sa tobom krenu i neki idioti. Ili obrnuto. Berniju je i ovako malo falilo da nadjebe establišment iznutra.

Posted

Slažemo se oko uslova promene. Ja nisam siguran da li bi, na kraju krajeva, imajući u vidu energiju koju je potrebno uložiti i krajnje rezultate i dužinu perioda nestabilnosti benefit preovladao nad kostom, da se tako seljački izrazim...

Pa nisam ni ja siguran, slazemo se i tu.

Posted

A da, nisam video itali :)

Posted

Uglavnom, kucnuo je pravi čas... FREE CASCADIA!

380832.jpg

postoji i jednostavnije rešenje  ^_^

us-of-evangelicals-3001.gif

Posted

postoji i jednostavnije rešenje  ^_^

us-of-evangelicals-3001.gif

Dobar sajt na ovoj mapi...

Hella likes this... 

Posted

Meni je do jaja kako na trzistu, slobodi i demokratiji nikome ne pada na pamet da mozda moze da se napravi treca partija. 300 miliona ljudi i svi se opteretili popravkom ovog zlog smeca od Demokratske stranke. Kad realno pogledas, tu ima mesta bar za dve koje bi nastale iz Republikanaca i dve iz Demokrata i da se ne otimaju previse oko birackog tela.

https://www.youtube.com/watch?v=4v7XXSt9XRM

Posted

Meni je do jaja kako na trzistu, slobodi i demokratiji nikome ne pada na pamet da mozda moze da se napravi treca partija. 300 miliona ljudi i svi se opteretili popravkom ovog zlog smeca od Demokratske stranke. Kad realno pogledas, tu ima mesta bar za dve koje bi nastale iz Republikanaca i dve iz Demokrata i da se ne otimaju previse oko birackog tela.

• Create New...