Jump to content
IGNORED

USA Izbori

Miralem

Tko?  

121 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Smarate sa Eraserhadom, ono što je bio napisao je:

i to je bio napisao prvi od svih.

Hvala. Eraser se seli pa ne stize. Najgori aspekt Trampove vlasti ce biti to sto ce mere koje on hoce da sprovede dovesti do jos vece nesigurnosti i raslojavanja. Plus sto ce neke stvari kao sto je ulaganje u obnovljivu energiju biti trajno narusene.

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

276

• Prospero

185

• Budja

162

• Toni Sumaher

151

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hej tu si, da ne mislis da sam te nesto zajebavo, samo sam se prisetio da si opiso Trampovu vladavinu, između ostalog obeleženu rasnim nemirima i nesigurnošču. Evo vidim sad strah kod ovih zasad mirnih protestanata. Verovatno bi bili i protesti i nezadovoljstvo i da je Hilari pobdila. Zajebana situacija.

Razumem reakciju ljudii ali moram primetiti da cnn, to mi je jedino sto gledam, posvecenije i sa vise empatije prati ove proteste nego nke ranije  ukljucuujuci i one BLM

Posted

Rasni nemiri ce po meni eskalirati kada se bude ponovo desilo neko ubistvo crnca. Tada ce se crnacka zajednica osetiti jos vise zapostavljenom nego sada i stvari ce eskalirati.

Posted

Rasni nemiri ce po meni eskalirati kada se bude ponovo desilo neko ubistvo crnca. Tada ce se crnacka zajednica osetiti jos vise zapostavljenom nego sada i stvari ce eskalirati.

Koliko god se ja radujem Trampu jer zadovoljava moje geopolitičke aspiacije lol, mada se više zajebavam, oduvek sam na strani crnaca, da ne spominjem indijance pa i na strani muslimana kad su u sukobu sa zapadom..

Rzmišljo sam i ja šta će biti kod sledeće policijjske fatalne akcije. Ne mislim da je Tramp lično nešto rasista ali defiinitinvno robuje i koristi se rasnim sterotipima. Sa druge strane mislim da on, ili neko iz njegovog okruženja ima veći manevarski prostor da tu reaguje pozitivno nego Obama, mada ne mora da znači.

U svakm slučaju rasni i etnički rizici su pojačani kad imamo ovako veliki spektar statusno nezadovoljnih svih boja, i tu definitivno nije Tramp jedini krivac. Ima i sa druge strane, mislim na dosad vladajuću finansijsku elitu, zloupotrebe manjinskih i idetitenskih problema bez neke inicijative da se on reši u korenu tj, socialno klasnom nivou.

Posted

Trumpov prvi potez koji bi ličio na državnički je da se već sutra ogradi od podrške KKKa koja mu je danas upućena. Mislim jebote 2016. a o tome razgovaramo.

Posted

+1

Posted

Inače

In addition, graphic and offensive comments made by Trump about women during the campaign threatened to derail his campaign last month after footage emerged of him discussing touching women inappropriately. In light of these aspects, many anticipated female voters would flock to Clinton, however this does not appear to have materialised among white women who supported Trump by a significant margin.

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-elections/5-charts-which-explain-how-the-most-incredible-election-in-us-history-was-won-a7406491.html

Posted

Trumpov prvi potez koji bi ličio na državnički je da se već sutra ogradi od podrške KKKa koja mu je danas upućena. Mislim jebote 2016. a o tome razgovaramo.

Hahah, pa KKK je endorsovao Trampa ima već 10 dana.

Zanimljivi trendovi. Tramp bi ladno dobio izbore bez FL. Ohajo je glasao u rangu Teksasa, Ajova je glasala desnije™ od Teksasa. Svi oni dosta desnije od Arizone i Džordžije. Midwest uključujući Minesotu najliberalniju državu middle Amerike desnije od Nevade i Kolorada

Posted

On se od njih vec ogradio, ima tome vec x dana.

Posted (edited)

On se od njih vec ogradio, ima tome vec x dana.

Tada je bilo pitanje podrške Dejvida Duka. Tokom leta. Sada je bilo ovo novije. Ogradio se oba puta, prvi put ne tako vešto, drugi put se kampanja ogradila, ne on lično.

Edited by theanswer
Posted

Hahah, pa KKK je endorsovao Trampa ima već 10 dana.

Zanimljivi trendovi. Tramp bi ladno dobio izbore bez FL. Ohajo je glasao u rangu Teksasa, Ajova je glasala desnije™ od Teksasa. Svi oni dosta desnije od Arizone i Džordžije. Midwest uključujući Minesotu najliberalniju državu middle Amerike desnije od Nevade i Kolorada

Najveci takeaway tu je da ta tradicionalna podela levo-desno vise ne funkcionise. Texas je usled snaznog ekonomskog rasta poceo da privlaci sve vise obrazovanih koji su prirodno i liberalniji. Iowa, MI itd su gubitnici globalizma i glasaju protiv sistema koji krive (ne obavezno "desno"). Paradoks je da glasaju za onog ko bi safety net ucinio slabijim.

Posted

Najveci takeaway tu je da ta tradicionalna podela levo-desno vise ne funkcionise. Texas je usled snaznog ekonomskog rasta poceo da privlaci sve vise obrazovanih koji su prirodno i liberalniji. Iowa, MI itd su gubitnici globalizacije i glasaju protiv sistema koji krive (ne obavezno "desno"). Paradoks je da glasaju za onog ko bi safety net ucinio slabijim.

Posted

4349297179b4b6590967fd92c5b3a3e1.jpg

Tramp je dobio manje glasova i od McCaina i od Romneya samo je Hillary dobila mnogo manje od Obame. Ne postoji "silent majority" izgleda.

Posted

4349297179b4b6590967fd92c5b3a3e1.jpg

Tramp je dobio manje glasova i od McCaina i od Romneya samo je Hillary dobila mnogo manje od Obame. Ne postoji "silent majority" izgleda.

+1

Posted

Ali je recimo Mičigen interesantan zato što je tamo flipnuo nekih 12 okruga i to ne zato što je manje ljudi glasalo za Hillary, nego zato što su neki iz ruralnih krajeva koji ranije nisu glasali sada glasali za Trampa.

• Create New...