Jump to content
IGNORED

Brother Dege & The Brotherhood (Lafayette, LA, U.S.A.)


bad music for bad people

Recommended Posts

Sreda, 30. novembar - Beograd @ Elektropionir | 21:00!!

 

29774787004_1f067e6d71_z.jpg

 

 

Brother Dege (poznat kao i Dege Legg) jedan je od najzanimljivijih predstavnika južnjačkog roka u SAD danas, a njegova muzička karijera bila je skoro nevidljiva do trenutka kada je Tarantino uvrstio njegovu pesmu u jedan od svojih filmova.

Prvi ozbiljniji bend u kome se pojavio bio je Santeria, psihodelični južnjački rok, psyoutern rock kako su sami krstili žanr. Santeria su objavili tri albuma, imali su brojne turneje po SAD, a na jugu nije bilo mesta sa barom u kome nisu svirali za 10 godina postojanja. Bend je raspušten 2004, posle niza godina loše sreće i bezbroj neobjašnjivih pehova. Dege Legg se potom posvećuje pisanju novih pesama, usput radeći svaki mogući posao ne bi li preživeo. Dege je bio perač sudova, taksista, radnik u skloništu za beskućnike, novinar... Iako je ozbiljno razmišljao o solo karijeri 2005. formira Black Bayou Construkt koji neće dugo potrajati i imaće samo jedan album.

Do 2009. akumulira pregršt pesama i pod imenom Brother Dege 2010. izdaje „Folk Songs Of The American Longhair“, ploču na kojoj je i njegov najpoznatiji hit Too Old To Die Young, ali i druge sjajne pesme koje su ga izdvojile iz proseka žanrovske ponude SAD. Blues, southern rock, alt country, swamp boogie i stalno prisutni voodoo ritam u kombinaciji sa reskim zvukom Degeovog dobroa i njegovim južnjačkim pričama ovaj put doprli su do većeg broja ljudi, a jedan od njih je i Quentin Tarantino koji je iskoristio Too Old To Die Young u filmu Django Unchained 2012. godine.

Istovremeno, Brother Dege nastupa i kao solo umetnik, sam sa gitarom i dobrom, ali svira koncerte i sa poznatim južnjačkim blues rock bendom Brethren.

2013. izlazi „How to Kill a Horse“, još jedan minimalistički album, a prošle „Scorched Earth Policy“, ploča raskošnije produkcije.

Brother Dege & The Brotherhood su od oktobra do decembra na drugoj evropskoj turneji ove godine. Vagabund koji važi za najbolje čuvanu tajnu srca juga SAD nastupiće prvi put u Beogradu u sredu, 30. novembra u Elektropioniru.

Karte po pretprodajnoj ceni od 800 din mogu da se kupe na sledećim prodajnim mestima:

Pab Brod

Zaokret

Chillton

Žila Shop

Na dan koncerta karta će biti 1000 dinara.

 

http://BrotherDege.com

https://www.facebook.com/brotherdegelegg

http://bmansblueslibrary.blogspot.rs/2012/12/quentin-tarantino-hand-picks-brother.html

https://badmusicforbadpeople.com/2016/10/brother-dege-the-brotherhood-lafayette-la-u-s-a/

 

Poster:

29774787524_3662ff6151_h.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...