Friday at 08:581 day Đoko strikes backhttps://www.pobjeda.me/clanak/nikome-necemo-da-dozvolimo-da-se-izivljava-nad-nama
Friday at 09:091 day Cirkus.Bilo kakve promene u formatu treba da se donose tek za onu tamo sezonu. Nikakve specijalne pozivnice i klubovi sa drugih kontinenata. Ovo sa Bečom i Rumunima ajde nekako kad je liga već regionalna. Zvezda ovo ne treba da igra ako joj EL licenca nije uslovljena igranjem.
Friday at 09:211 day Malo su se ovi iz kkcz i kkp pokondirili nakon evroligaških sesija i procesa, pa bi nešto slično da implementiraju ovde, s tim što su u EL jebana strana koja plaća a na Jadranu bi da jebu i naplaćuju.
Friday at 09:301 day Pa dobro, prirodno je da najelitnije takmičenje diktira trendove i da ostali slede primer, ali s obzirom da je potpisivanjem licenci ABA prestala da bude nužno zlo, ne vidim razlog da igraju takmičenje koje negativno utiče na šanse u prioritetnom takmičenju. Pritom igraju utakmice na granici linča, a nad najvećim legendama se menadžment lige izdrkava.
Friday at 09:351 day Razlog zašto igraju aba je između ostalog i taj što su počeli da zarađuju pare od aba lige. Edited Friday at 09:361 day by Nikodije
Friday at 09:431 day Partizanu i Zvezdi ne odgovara tolika liga (ili im odgovara ako ubace platiše van EX-YU prostora), pa su brže bolje eliminisali dve ekipe koje su i realno ispale. Neozbiljnost celog takmičenja se ogleda u definisanju pravila od slučaja do slučaja, kao i u definisanju pravilnika duboko u junu za sledeću sezonu. U mnogo nebitnijim sportovima pravilnici se moraju menjati godinu dana unapred, odnosno nisu dozvoljene nikakve promene za sledeću sezonu.
Friday at 09:521 day Pa vidiš da i sama EL tako radi, od godine do godine. EL je privatna liga i vlasnici su klubovi, baš kao i ABA, gde su vlasnici klubovi. Mornar i Cibona su u pravu jer ranije niko nije ispadao kada se širila liga, ali sada ispadaju jer će umesto njih da upadne neko ko će da plati igranje. Zato je malo smešan Đoko kada kuka "zajebali me, a ja mislio da smo ortaci".
Friday at 11:021 day mora se priznati da jeste malo komična situacija da vlasnik lige ispadne iz iste. u EL npr. toga nema.ali jeste komična i stuacija da vlasnik lige ima sastav poput Cibone ili Mornara, a još komičnije je da vlasnik lige ne ispunjava minimalne uslove za igranje lige. uslove koje je, sa suvlasnicima, usvojio. Edited Friday at 11:041 day by Ted
Friday at 11:061 day u el niko ne ispada na osnovu plasmana, ni vlasnici niti ostali.aba ide tim putem da vlasnik moze da ispadne ako je sirotinja, a slicnost sa el je u tome sto ce svake godine biti konkurs za 4 mesta koja ce se placati.e sad, sta ce biti ako bec potpise ugovor na tri godine, plati za to 500 k po sezoni pa ispadne, videcemo. verovatno ce morati da doplate da ostanu. ali ako imaju 500k za pozivnicu kapiram da ce imati i pare za tim. Edited Friday at 11:191 day by Nikodije
Friday at 11:341 day Kako je to odjednom ABA liga postala profitabilna i to baš slučajno kad joj se priključio Dubai?Zaboravljate da pored KKP i CZV, regionalna liga od sledeće sezone ima još jednog evroligaša. I to evroligaša kome je posebno u interesu da se ne povećava broj utakmica u ABA zbog putovanja i svega...
Friday at 11:371 day 1 minute ago, smooth.Op said:Kako je to odjednom ABA liga postala profitabilna i to baš slučajno kad joj se priključio Dubai?Zaboravljate da pored KKP i CZV, regionalna liga od sledeće sezone ima još jednog evroligaša. I to evroligaša kome je posebno u interesu da se ne povećava broj utakmica u ABA zbog putovanja i svega...Nema Dubai alternativu šta da igra a mora da igra neko evropsko takmičenje uz Evroligu, to je uslov Evrolige. Tako da je tu priča slična sa Dubaiejm i ABA ligom kao što je priča večitih i Evrolige. Nije fer ali jebiga, to je što je. Edited Friday at 11:371 day by theanswer
Friday at 11:411 day 2 hours ago, kralj said:Pa dobro, prirodno je da najelitnije takmičenje diktira trendove i da ostali slede primer, ali s obzirom da je potpisivanjem licenci ABA prestala da bude nužno zlo, ne vidim razlog da igraju takmičenje koje negativno utiče na šanse u prioritetnom takmičenju. Pritom igraju utakmice na granici linča, a nad najvećim legendama se menadžment lige izdrkava.Kojim legendama?
Friday at 11:421 day verovatno misli na ivu daneua koji je izbacen zbog huliganizma u ljubljani na barazu ilirija - bosna. doduse, tu se izdrkao uros nikolic, menadzment se izvinio. Edited Friday at 11:431 day by Nikodije
Friday at 11:481 day 2 hours ago, Nikodije said:Đoko strikes backhttps://www.pobjeda.me/clanak/nikome-necemo-da-dozvolimo-da-se-izivljava-nad-nama– Mijailović (predsjednik Partizana) i predstavnik Zvezde su govorili da ne mogu mali klubovi da vode ligu, jer su oni našli sponzore. Prijetili su izlaskom iz lige, bilo je to mučno slušati– Pitao sam ko je iz radne grupe predložio, a ko usvojio takve uslove, i kao da sam ih sve iglom pogodio. Iz Partizana i Zvezde mi je odgovoreno da to ne može da se pita i da je to odluka radne grupe. Rekao sam im da Dragan Bokan iz Budućnosti, koji je bio u radnoj grupi, o tome nema pojma. I on je potvrdio da nije učestvovao u posljednjim sastancima i dodao da ne stoji iza svih tih prijedloga, kao ni Šerić iz Cibone. Oni su kazali da Mornaru i Ciboni treba da se omogući da igraju uz plaćanje te „vajld karte“. Ta ideja za plej-of se „rodila“ dva-tri dana prije Skupštine, na internom sastanku, o tome nije bilo riječi na prethodnim sjednicama.pa ovo su šokovi!!!da li to zvezda i partizan imaju presudan uticaj na odluke u aba ligu
Friday at 11:511 day ali ne primecujes da su blizanci u odlicnim odnosima i da postizu dogovore u cilju boljeg funkcionisanja aba lige