4 hours ago4 hr neverovatni sunjihov kosarkaski raspad je na nivou naseg rukometnogopet, kosarka je i u hrvatskoj popularan sport i sport sa tradicijom, sto je najgore imaju oni i solidnu produkciju igracaali ne zna se dal su gori na reprezentativnom ili klupskom planu, a organizaciono su katastrofalni, bukvalno kao nas rukomet ili cak fudbalsad gledam, pa oni su jedina ex yu drzava (pokrajina ) koja nema predstavnika u nekom od tri evropska takmicenja (sumnjam da imaju i u fiba kupu ili kako se vec zove ono cetvrto poluamatersko takmicenje)fiba liga sampiona sasvim solidna, verovatno ce zbog spartaka napokon i kod nas biti donekle ispracenasrbija je zapravo jedina kosarkaska drzava u evropi koja do prosle godine uopste nije davala predstavnike za fibinu lsmada, krajnje je vreme da se fiba ls i evrokup ujedine, a da eventualno ako ima potrebe i interesovanja, visak klubova preostalih nakon ujedinjenja spoji sa boljim klubovima iz fiba kupa i od toga napravi malo pristojnije takmicenjespartaku svaka cast, nakon ovogodisnjih kvalifikacija, naredne sezone direktno u lsa i uopste, vrlo uspesna sezona u njih, sto u aba, a narocito u klsrezultatski su definitivno trenutno treci klub u srbiji, nije mi naravno drago sto su preskocili borac, ali jbg, tako je kako jenadam se samo da kao kragujevacki radnicki nece trajati dva tri leta i nestatiu ovom sportklub tekstu pise fmp u ls, na fibinom x nalogu ga ne spominjuali i bez njih, dakle izvesno iz aba lige imamo 4el + 3 ec + 2 fls + 3ex yu kluba u kvalifikacijama za ls, od toga sc derby ucesnik aba ligedakle tacno pola lige igra evropska takmicenja, a od preostalih klubova nema nikog ko je u nekakvom raspaduostaje doduse da se vidi kakvu ce bec ekipu sklopitimozda bi bilo bolje da su umesto njih (i narocito ovakvih cibone i mornara koji valjda definitivno ne igraju) upali najavljivani oradea i(li) nimburkkako god hapoel el, kluz ec, bosna sa ozbiljnim budzetom, deluje da ce biti negde izmedju fmp i igokee po tom pitanju, ilirija koja ce biti njamanje na nivou krke, borca, splita i bec sa znakom pitanja, a minus raspadnuti mornar i verovatno cibona je kretanje u dobrom smeru, narocito ako uzmemo u obzir i ovosezonske debitante el dubai i fls spartakmoj borac ce pod hitno morati napraviti iskorak organizaciono, marketinski, povecanjem budzeta i najvaznije, a najteze, odnosno najskuplje makar ozbiljnom rekonstrukcijom hale u suportnom izvesno ce biti pregazeni, a kad jednom ispadnu iz aba lige bojim se da proci jaaako mnogo vremena dok bi eventualno ponovo uhvatili korak
3 hours ago3 hr Kad smo kod pokrajine, slušao sam nedavno Adisa Bećiragića, selektora BiH u podkastu kod Marjana Mijajlovića. On je trener Trepče (šampion Kosova), pa me iznenadilo kad je rekao da imaju budžet 1,2 miliona evra i da plaćaju sve tačno u dan, iako sam znao da imaju dobre budžete mada ne baš toliko. Nisu daleko ni ostali veći tamošnji klubovi Baškimi Prizren, Priština, Peć, Vljaznimi Đakovica.Ispratio sam malo finale Trepča - Baškimi, atmosfera kao blizanci kad igraju Evroligu. Šteta što ne postoji vizija da se ti klubovi uključe u aba sistem, jer ako ih mi guramo od sebe oni će prirodno da teže Albaniji. Košarka bi bila zgodan instrument da ih pridobijemo i razbijemo barijere.
3 hours ago3 hr 40 minutes ago, pbg12345 said:srbija je zapravo jedina kosarkaska drzava u evropi koja do prosle godine uopste nije davala predstavnike za fibinu lsIgrao je Partizan LŠ pre 7-8 godina, Džile na klupi, ludi Birča, golobradi Vanja i neki izmučeni Ameri. I Mega je igrala iste godine, a mislim i još jednom posle toga
1 hour ago1 hr 1 hour ago, goofs said:Igrao je Partizan LŠ pre 7-8 godina, Džile na klupi, ludi Birča, golobradi Vanja i neki izmučeni Ameri. I Mega je igrala iste godine, a mislim i još jednom posle togaznam da su igrali samo te prve godine partizan i mega kad je igrao neki sulud broj ekipa, nakon toga se jos zaostrila podelaapsolutno svi ostali savezi su ostavili otvorena vrata na obe strane, a nasi slepci potpuno ignorisali fibina takmicenjato je dovelo da nas uopste nije bilo na fibinoj klupskoj rang listi, pa je fmp u ove prethodne dve sezone kvalifikacije kretao iz poslednjeg sesiraostale "kosarkaske nacije" su uredno prijavljivale maksimalan broj ekipa, cesto i ekipe bolje rangirane u sampionatu od onih koje su igrale evrokupdok se kod nas kreirao narativ da je fiba liga sampiona daleko ispod evrokupa po svim parametrima