Jump to content

ABA Liga

Featured Replies

Nema Hrvata ni u kvalifikacijama. Ponuda hks od 400k propo :(

• Replies 9.4k
  • Views 637.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• MiddleClass
    MiddleClass

Dacu Nikolicu stigao nalaz iz Turske. Ne mora na terapije i moze da se vrati kosarci cim se oporavi od operacije jer je malo usporen posle zahvata na mozgu. Ali svakako odlicna vijest...

• objavila cedolimpija da je ziga dobro nema posledica pada, prikljucio se saigracima u hotelu (iz srbije idu u rumuniju gde u sredu igraju evrokup)

Posted Images

neverovatni su

njihov kosarkaski raspad je na nivou naseg rukometnog

opet, kosarka je i u hrvatskoj popularan sport i sport sa tradicijom, sto je najgore imaju oni i solidnu produkciju igraca

ali ne zna se dal su gori na reprezentativnom ili klupskom planu, a organizaciono su katastrofalni, bukvalno kao nas rukomet ili cak fudbal

sad gledam, pa oni su jedina ex yu drzava (pokrajina s_d) koja nema predstavnika u nekom od tri evropska takmicenja (sumnjam da imaju i u fiba kupu ili kako se vec zove ono cetvrto poluamatersko takmicenje)

fiba liga sampiona sasvim solidna, verovatno ce zbog spartaka napokon i kod nas biti donekle ispracena

srbija je zapravo jedina kosarkaska drzava u evropi koja do prosle godine uopste nije davala predstavnike za fibinu ls

mada, krajnje je vreme da se fiba ls i evrokup ujedine, a da eventualno ako ima potrebe i interesovanja, visak klubova preostalih nakon ujedinjenja spoji sa boljim klubovima iz fiba kupa i od toga napravi malo pristojnije takmicenje

spartaku svaka cast, nakon ovogodisnjih kvalifikacija, naredne sezone direktno u ls

a i uopste, vrlo uspesna sezona u njih, sto u aba, a narocito u kls

rezultatski su definitivno trenutno treci klub u srbiji, nije mi naravno drago sto su preskocili borac, ali jbg, tako je kako je

nadam se samo da kao kragujevacki radnicki nece trajati dva tri leta i nestati

u ovom sportklub tekstu pise fmp u ls, na fibinom x nalogu ga ne spominju

ali i bez njih, dakle izvesno iz aba lige imamo 4el + 3 ec + 2 fls + 3ex yu kluba u kvalifikacijama za ls, od toga sc derby ucesnik aba lige

dakle tacno pola lige igra evropska takmicenja, a od preostalih klubova nema nikog ko je u nekakvom raspadu

ostaje doduse da se vidi kakvu ce bec ekipu sklopiti

mozda bi bilo bolje da su umesto njih (i narocito ovakvih cibone i mornara koji valjda definitivno ne igraju) upali najavljivani oradea i(li) nimburk

kako god hapoel el, kluz ec, bosna sa ozbiljnim budzetom, deluje da ce biti negde izmedju fmp i igokee po tom pitanju, ilirija koja ce biti njamanje na nivou krke, borca, splita i bec sa znakom pitanja, a minus raspadnuti mornar i verovatno cibona je kretanje u dobrom smeru, narocito ako uzmemo u obzir i ovosezonske debitante el dubai i fls spartak

moj borac ce pod hitno morati napraviti iskorak organizaciono, marketinski, povecanjem budzeta i najvaznije, a najteze, odnosno najskuplje makar ozbiljnom rekonstrukcijom hale

u suportnom izvesno ce biti pregazeni, a kad jednom ispadnu iz aba lige bojim se da proci jaaako mnogo vremena dok bi eventualno ponovo uhvatili korak

Kad smo kod pokrajine, slušao sam nedavno Adisa Bećiragića, selektora BiH u podkastu kod Marjana Mijajlovića. On je trener Trepče (šampion Kosova), pa me iznenadilo kad je rekao da imaju budžet 1,2 miliona evra i da plaćaju sve tačno u dan, iako sam znao da imaju dobre budžete mada ne baš toliko. Nisu daleko ni ostali veći tamošnji klubovi Baškimi Prizren, Priština, Peć, Vljaznimi Đakovica.

Ispratio sam malo finale Trepča - Baškimi, atmosfera kao blizanci kad igraju Evroligu. Šteta što ne postoji vizija da se ti klubovi uključe u aba sistem, jer ako ih mi guramo od sebe oni će prirodno da teže Albaniji. Košarka bi bila zgodan instrument da ih pridobijemo i razbijemo barijere.

Bilo bi lepo da ih ukljucimo u KLS prvo..

Edited by Jimmy Kowalski

Nek se prvo blizanci uključe u kls

Evo ukljucili se i iskljucili.

Ko jebe mater blizancima.

40 minutes ago, pbg12345 said:

srbija je zapravo jedina kosarkaska drzava u evropi koja do prosle godine uopste nije davala predstavnike za fibinu ls

Igrao je Partizan LŠ pre 7-8 godina, Džile na klupi, ludi Birča, golobradi Vanja i neki izmučeni Ameri. I Mega je igrala iste godine, a mislim i još jednom posle toga

Spartak iduce sezone u Fiba LS, za dve godine u NBA Europe..

1 hour ago, goofs said:

Igrao je Partizan LŠ pre 7-8 godina, Džile na klupi, ludi Birča, golobradi Vanja i neki izmučeni Ameri. I Mega je igrala iste godine, a mislim i još jednom posle toga

znam da su igrali samo te prve godine partizan i mega kad je igrao neki sulud broj ekipa, nakon toga se jos zaostrila podela

apsolutno svi ostali savezi su ostavili otvorena vrata na obe strane, a nasi slepci potpuno ignorisali fibina takmicenja

to je dovelo da nas uopste nije bilo na fibinoj klupskoj rang listi, pa je fmp u ove prethodne dve sezone kvalifikacije kretao iz poslednjeg sesira

ostale "kosarkaske nacije" su uredno prijavljivale maksimalan broj ekipa, cesto i ekipe bolje rangirane u sampionatu od onih koje su igrale evrokup

dok se kod nas kreirao narativ da je fiba liga sampiona daleko ispod evrokupa po svim parametrima