Jump to content

ABA Liga

Featured Replies

Liga više nije bitna u kontekstu EL, sad je glavni cilj da se uzme što veća kinta od zainteresovanih

• Replies 9.2k
  • Views 623.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• MiddleClass
    MiddleClass

Dacu Nikolicu stigao nalaz iz Turske. Ne mora na terapije i moze da se vrati kosarci cim se oporavi od operacije jer je malo usporen posle zahvata na mozgu. Ali svakako odlicna vijest...

• objavila cedolimpija da je ziga dobro nema posledica pada, prikljucio se saigracima u hotelu (iz srbije idu u rumuniju gde u sredu igraju evrokup)

Posted Images

Koliko para bi uzeli novim timovima?

Da li bi im dali odmah da postanu suvlasnici?

Koliko znam cena je 400k za ex yu prostor, za ostale je veća. Kapiram da je u toku licitacija, pa ona 4 kluba koji ponude najviše oni će igrati.

Ja pitam vise u stilu da vi odlucujete, koliko bi trazili i da li bi im dali vlasnicki udeo?

nije u startu ni zamisljenja da se igra "zbog EL", znamo opet odakle je to doslo, da se ne ponavljam(o)

ako bude ovako kako edin najavljuje, to je vec pravo ozbiljno takmicenje

sa moguce 4 evroligasa, 2-3 evrokup i 2-3 fiba ls ucesnika

po snazi, makar "na papiru" odmah iza acb lige

1 minute ago, pbg12345 said:

nije u startu ni zamisljenja da se igra "zbog EL", znamo opet odakle je to doslo, da se ne ponavljam(o)

ako bude ovako kako edin najavljuje, to je vec pravo ozbiljno takmicenje

sa moguce 4 evroligasa, 2-3 evrokup i 2-3 fiba ls ucesnika

po snazi, makar "na papiru" odmah iza acb lige

Znam, ali prošlih godina je poturana priča da je aba besmislena ako nema prohodnost u el i da je treba ugasiti i igrati tzv profesionalnu ligu Srbije. A kao što vidimo ona sve jača zato jer su otvorili vrata internacionalizaciji lige. Ranije to nisu dozvoljavali.

5 minutes ago, Nikodije said:

Znam, ali prošlih godina je poturana priča da je aba besmislena ako nema prohodnost u el i da je treba ugasiti i igrati tzv profesionalnu ligu Srbije. A kao što vidimo ona sve jača zato jer su otvorili vrata internacionalizaciji lige. Ranije to nisu dozvoljavali.

Jesu. Vec je igrao Makabi jedne sezone i bio je i Solnok, koji nije doneo nista. Cini mi se jos neko van exyu granica, samo sam zaboravio ko.

4 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Jesu. Vec je igrao Makabi jedne sezone i bio je i Solnok, koji nije doneo nista. Cini mi se jos neko van exyu granica, samo sam zaboravio ko.

To je bilo pre nego što se iz aba išlo u el

Poenta je da nikad vrata internacionalizaciji nisu bila zatvorena, samo nije bilo atraktivnih i bogatih klubova sa izuzetkom Makabija. Spominjalo se i za Pao ako istupi iz grcke lige, ali to je bilo neozbiljno.

Just now, Jimmy Kowalski said:

Poenta je da nikad vrata internacionalizaciji nisu bila zatvorena, samo nije bilo atraktivnih i bogatih klubova sa izuzetkom Makabija. Spominjalo se i za Pao ako istupi iz grcke lige, ali to je bilo neozbiljno.

Bila su striktno zatvorena vrata. Na skupštini aba lige je bila doneta odluka da se ne pušta niko van ex yu.

Dobro, ja ti naveo primere, ti ignorises. Posto valjda istorija Aba pocinje od pre nekoliko godina

Just now, Jimmy Kowalski said:

Dobro, ja ti naveo primere, ti ignorises. Posto valjda istorija Aba pocinje od pre nekoliko godina

To što je neko od Grka pretio da će da napusti grčku ligu jer je popizdeo na suđenje na nekij utakmici domaće lige, ne znači da je zaista bilo ozbiljno razmatrano da uđe u aba. Ja ti kažem šta je bila odluka skupštine i toga su se držali sve do Dubaija.

bilo ih je uz makabi, solnok mađarski i oni česi…

f4 je prava mera za ovakvu ligu, a i dve konferencije

2 minutes ago, Nikodije said:

To što je neko od Grka pretio da će da napusti grčku ligu jer je popizdeo na suđenje na nekij utakmici domaće lige, ne znači da je zaista bilo ozbiljno razmatrano da uđe u aba. Ja ti kažem šta je bila odluka skupštine i toga su se držali sve do Dubaija.

Ja ti naveo konkretne primere, evo i Kums se setio onih Ceha, a ti i dalje teras svoje.

4 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Ja ti naveo konkretne primere, evo i Kums se setio onih Ceha, a ti i dalje teras svoje.

Česi,Solnok, Levski i Makabi su igrali do 2013 otprilike, jer tada se u EL nije išlo iz ABA, bila su neka bodovanja,.čuda. Kada je doneta odluka da se u EL ide samo iz ABA ona se zatvorila na ex yu prostor i niko nije ušao do Dubaija. Izgleda da pričam zidovima.