Jump to content

ABA Liga

Featured Replies

zvuci mi da vise pricas o kulturnom a manje o trzisnom aspektu

3 hours ago, pbg12345 said:

u 6 finale juniorske lige mega fmp

kako je bilo?

"Tržišni aspekt" aba lige se svodi na to da Telekom i srpske kladionice trpaju pare. Bosna je 1. evropski ex yu šampion i kao takva je važan klub na ovim prostorima, ali činjenica je da to od raspada SFRJ nije ozbiljan klub.

Strajin Nedović, trener Zlatibora bio je jedan od čelnika DS u Zlatiborskom okrugu (ne znam da li je još) i više bih voleo da oni uđu u ABA nego sns Rebrača, ali kako su večeras odigrali drugo poluvreme to je za otkaz. Ilirija vodi 1:0.

Edited by Nikodije

zašto brt nikodije sipatiše slovenački tim sa albanskim imenom i to baš sada?

Još su mi draži Vëllaznimi iz Đakovice i Bashkimi iz Prizrena. Btw na Kosovu ima 4-5 ozbiljnih klubova koji nisu daleko od nivoa Zlatibora, npr. Da u Srbiji postoji neka vizija pozvali bi kosovske klubove da se priključe takmičenju, sport spaja ljude.

u tom bashkimiju je valjda igrao ovaj tarši ortak albanjez iz efesa

7 hours ago, spaceploitator said:

zvuci mi da vise pricas o kulturnom a manje o trzisnom aspektu

kako je bilo?

pa ne samo kulturnom, sarajevo ima nekoliko stotina hiljada stanovnika, meni je pomalo i iluzorno pisati zasto je to zancajnije trziste i zasto su mogucnosti bosne veci od neke krke, ilirije, mornara, zlatibora

mega fmp gledao prvu cetvrtinu i pocetak druge, razlika je u klasi, u fmp nema igraca koji bi upao u rotaciju mege, iz nekog razloga sam smatrao da je razlika u kvalitetu manja

ilirija dobila zlatibor u prvoj

jos da bosna dobije veceras sns rebracu pa da stvari legnu na svoje mesto fantom

9 hours ago, Eleniko said:

u tom bashkimiju je valjda igrao ovaj tarši ortak albanjez iz efesa

Nije. KB Junior 06 Prizren.

^^ Široki Brijeg je igrao ABA ligu bezmalo deceniju i po. Ne trbaju ti neke astronomske pare da bi preživeo u ABA ligi, stabilne finansije da, ali ne milioni.

3 hours ago, goofs said:

^^ Široki Brijeg je igrao ABA ligu bezmalo deceniju i po. Ne trbaju ti neke astronomske pare da bi preživeo u ABA ligi, stabilne finansije da, ali ne milioni.

siroki je bio igokea na nesto nizem nivou, predstavnik "herceg bosne", dok igokea nije preuzela primat u bih kosarci i tad je siroki ispao iz aba

krka je mozda jos bolji primer toga sto pominjes jer su medju vodecim klubovima po broju ucesca, ali sa druge strane i jasan pokazatelj da su klubovi iz malih sredina iza kojih ne stoji drzava/entitet osudjeni na tavorenje i stalnu borbu za opstanak

za sve ove godine imali smo hemofarm, stari fmp, staru cedevitu kao privatne klubove i svi su ugaseni posle nekog vremena

ligom dominiraju klubovi iz najvecih sredina u ex yu iza kojih stoji drzava (zvezda, partizan, buducnost, olimpija, igokea) ili na nizem nivou grad, ako uzgred imaju kosarkasku tradiciju (split, zadar, borac)

kao sto je jasno da bosna ili mzt nemaju plafon kao zvezda ili partizan, jednako je jasno da imaju mnogo visi plafon od sirokog, primorske, karposa, zlatibora i slicnih

3 hours ago, goofs said:

siroki brijeg je napravio gomilu dobrih igraca, zato su opstajali iako nisu imali neke velike pare. ali taj klub su vodili ljudi koji se razumeju u kosarku. nije sve u parama niti u velicini grada, drzave ili tradiciji.

On 9. 4. 2025. at 0:00, theanswer said:

Sad vidim i da je Drezgić ušao na portal

7M, ali verovatno jos vise kad se doda realni NIL.

Za Jovica 1.5-2m nije nerealno, 3m deluje preterano, mada je trziste trenutno suludo.

Edited by Кристофер Лумумбо

18 minutes ago, Кристофер Лумумбо said:

7M, ali verovatno jos vise kad se doda realni NIL.

Za Jovica 1.5-2m nije nerealno, 3m deluje preterano, mada je trziste trenutno suludo.

College Basketball Top Transfer...
No image preview

College Basketball Top Transfer Portal Players

The best 2025 college basketball players that have entered the transfer portal.

ludilo cifre ako su tačne

Edited by theanswer

1 hour ago, theanswer said:

College Basketball Top Transfer...
No image preview

College Basketball Top Transfer Portal Players

The best 2025 college basketball players that have entered the transfer portal.

ludilo cifre ako su tačne

Za par igraca sa liste znam da imaju ponude koje se pominju.

Postoji tu jos uvek problem da igraci ne dobiju sav novac, da im se duguje.