Jump to content

ABA Liga

Featured Replies

19 hours ago, Nikodije said:

Verovatno 20 klubova u dve grupe, opet niko ne ispada, ulaze aba2 šampion, Kluž, Beč i Abu Dabi.

Meni je ovo ok, razvrstao bi ih u dve random izvučene grupe gde igraš dvokružno sa timovima iz svoje grupe i jednokružno sa timovima iz one druge, to je ukupno 28 kola, nakon toga plejof sa 8 ekipa.

9 minutes ago, goofs said:

Meni je ovo ok, razvrstao bi ih u dve random izvučene grupe gde igraš dvokružno sa timovima iz svoje grupe i jednokružno sa timovima iz one druge, to je ukupno 28 kola, nakon toga plejof sa 8 ekipa.

Biće 28 kola ali ne po tom sistemu. Posle prve faze takmičenja dalje ide po 5 klubova iz obe grupe i oni formiraju top10. Prenose se bodovi iz prve faze, a u toj drugoj fazi igra se po dva puta sa klubovima iz druge grupe, još 10 kola.

Niko ne ispada ove godine, a u ligu ulazi šampion aba2. Ostala tri kluba dobijaju wild card, a izvesno je da će Bosna dobiti wc.

Edited by Nikodije

nikodije gde si video ono za bec?

ja nalazim samo da se spominje abu dabi i bosna sa specijalnom pozivnciom ako ne udju preko aba2

4 minutes ago, pbg12345 said:

nikodije gde si video ono za bec?

ja nalazim samo da se spominje abu dabi i bosna sa specijalnom pozivnciom ako ne udju preko aba2

To za Beč sam video još ranije. Moguće čak da će Beč krenuti iz aba2.

17 minutes ago, Nikodije said:

Biće 28 kola ali ne po tom sistemu. Posle prve faze takmičenja dalje ide po 5 klubova iz obe grupe i oni formiraju top10. Prenose se bodovi iz prve faze, a u toj drugoj fazi igra se po dva puta sa klubovima iz druge grupe, još 10 kola.

Niko ne ispada ove godine, a u ligu ulazi šampion aba2. Ostala tri kluba dobijaju wild card, a izvesno je da će Bosna dobiti wc.

To mi je baš sranje, jer će biti timova koji se neće sastati nijednom međusobno tokom cele lige. I šta će ovi mučenici koji ne uđu u top10 da igraju do kraja sezone.

I koliko timova iz te mini lige ide u plejof - 4/10 je premalo, 8/10 je previše.

Nisam ni sumnjao da će ABA liga odabrati lošiju varijantu, maheri su to

za bosnu bi mi bilo bas drago

najveci ex yu klub (a i najznacaijniji grad) trenutno van aba 1

i sto je jos vaznije, ocigledno postoji neka organizacija tamo ponovo i ulazu se neke pare i deluje da ide u dobrom smeru

oni bi mogli biti bas lep dodatak aba1

sa druge strane, eventualno ostavljanje ovakvog mornara u ligi je van svake pameti

4 minutes ago, goofs said:

To mi je baš sranje, jer će biti timova koji se neće sastati nijednom međusobno tokom cele lige. I šta će ovi mučenici koji ne uđu u top10 da igraju do kraja sezone.

I koliko timova iz te mini lige ide u plejof - 4/10 je premalo, 8/10 je previše.

Nisam ni sumnjao da će ABA liga odabrati lošiju varijantu, maheri su to

Ovi koji ne uđu u top 10 razigravaće za opstanak. Ne znam da li svih 10 ili manje, ali jeste bezveze što oni otpadaju posle 18 kola. Ne znam šta će da rade ovi naši klubovi koji ne igraju kls a ne uđu u top10 aba.

Just now, Nikodije said:

Ovi koji ne uđu u top 10 razigravaće za opstanak. Ne znam da li svih 10 ili manje, ali jeste bezveze što oni otpadaju posle 18 kola. Ne znam šta će da rade ovi naši klubovi koji ne igraju kls a ne uđu u top10 aba.

10 u PO, preostalih 10 u plej aut

taj plej aut ce imati smisla ako se na pocetku bude znalo jasno ko ispada, ko ulazi

ako se opet bude menjalo u hodu, to sve obesmisljava

definitivno je to previse ekipa, ali sustina zbog cega mi se ovo ne svidja je sto imam utisak da je prelazno resenje i da ce posluziti kao opravdanje za godinu, dve da nam je nepotrebno takvo lazno medjunarodno takmicenje i da je vreme da se vratimo nacionalnoj ligi

Edited by pbg12345

3 minutes ago, pbg12345 said:

za bosnu bi mi bilo bas drago

najveci ex yu klub (a i najznacaijniji grad) trenutno van aba 1

i sto je jos vaznije, ocigledno postoji neka organizacija tamo ponovo i ulazu se neke pare i deluje da ide u dobrom smeru

oni bi mogli biti bas lep dodatak aba1

sa druge strane, eventualno ostavljanje ovakvog mornara u ligi je van svake pameti

Nije Bosna baš u tako sjajnoj poziciji. Klub ima mali budžet, a recimo dvorana Skenderija jr u totalnom raspadu. Oni trenutno nemaju uslove za aba1 ali moguće da liga sa ovim wc želi da im pomogne da se podignu. U Sarajevu se voli košarka, gledali su čak i ovu čemernu aba2 u velikom broju.

Just now, pbg12345 said:

10 u PO, preostalih 10 u plej aut

definitivno je to previse ekipa, ali sustina zbog cega mi se ovo ne svidja je sto imam utisak da je prelazno resenje i da ce posluziti kao opravdanje za godinu, dve da nam je nepotrebno takvo lazno medjunarodno takmicenje i da je vreme da se vratimo nacionalnoj ligi

Pa videćemo šta je motiv. Činjenica je da postoji veliki interes za igranje aba i ovo je neko iznuđeno rešenje da se svi zadovolje. Liga je trpela veliki pritisak iz Srbije da se ukine nacionalni ključ a to je jedino bilo moguće novim proširenjem.

1 minute ago, Nikodije said:

Nije Bosna baš u tako sjajnoj poziciji. Klub ima mali budžet, a recimo dvorana Skenderija jr u totalnom raspadu. Oni trenutno nemaju uslove za aba1 ali moguće da liga sa ovim wc želi da im pomogne da se podignu. U Sarajevu se voli košarka, gledali su čak i ovu čemernu aba2 u velikom broju.

pa nisu u sjajnoj, ali se podizu

zar nemaju oni jos neke dvorane u gradu osim skenderije? blink

iluzorno je i pisati koliko je to vazno trziste i klub, i ne samo ili jos i ponajmanje iz nekakvih nostalgicnih motiva

a to ti uvek ide tako kad je "euforija" u sredinama gde se voli kosarka (ili vec koji sport je u pitanju)

i borac je bio daleko gledaniji u aba 2 i bila daleko bolja atmosfera nego sad u aba 1

jbg, svi vole da pobedjuju, borac je u onoj poslednjoj prekinutoj sezoni imao neki sulud skor, sa valjda 3 poraza ukupno u kls i aba 2

iako je ekipa bila daleko skromnija od sadasnje, takmicenje neuporedivo losije, jbg publika voli pobednicku kosarku i lakse se zapaliti na to nego na vecitu borbu za opstanak

e da, bio bi red da i skopje (odnosno mzt) brzo nadje mesta u tih 20

Sarajevo ima i olimpijsku dvoranu (mislim da se zove Zetra) ali ne znam u kakvom je stanju. Bosna uvek igra u Skenderiji.

Ja bih voleo zbog Edina

3 minutes ago, Nikodije said:

Sarajevo ima i olimpijsku dvoranu (mislim da se zove Zetra) ali ne znam u kakvom je stanju. Bosna uvek igra u Skenderiji.

da zetra, znam da ima jos neka velika iz tog ex yu perioda

jbt, koja tuga na sta je sveden sport u bih (i u sirem smislu bih generalno, koliko su na prvom mestu demografski unisteni, ali da ne idem u politiku)

nedavno sam se bas radovao uspesima borca u onoj ligi konferencija, iako ne pratim fudbal nikako

bas su sjebani i kad se desi neki musa, tuka, pudar srce mi puno kao da predstavljaju jugoslaviju :D

Pričao sam pre godinu dana sa Strujom Lukajićem i pitao ga šta je problem sa košarkom u Sarajevu. Rekao mi je da je problem u ljudima, tj. svi košarkaški entuzijasti i stručnjaci su odavno otišli iz grada, a ovi koji su sada tamo nemaju znanje da to pokrenu i podignu na viši nivo.