Jump to content

ABA Liga

Featured Replies

On 4. 3. 2025. at 22:08, Nevernik said:

Ajde, nemojte da mračite. Osvojićemo ABA 2, nekako, onda će nas Borac ubiti i to bilo to.

Valjda će ukinuti tu ABA ligu dok mi stignemo da se plasirano u istu.

Pbg je napisao da ako bude srpsko finale aba2 (a postoje dobre šanse da tako bude) onda pobednik ide direktno u aba1, a najslabiji srpski tim ispada. Ja nisam čuo za to, al on jeste negde.

to tvrdi milos jovanovic, ja se nadam da nije istina, jer je suludo

Zašto se on bavi time 

Verovatno je tačno, maksimalan broj timova iz jedne zemlje je 6

jedino sto ima smisla u slucaju da u aba 2 oba finalista budu iz srbije  je da pobednik igra baraz protiv najlosije srpske aba 1 ekipe, a finalista protiv druge najlosije

u suprotnom lako  mozemo doci u situaciju da direktno ispadne najlosiji srpski klub, iako ce zavrsiti na rubu plej ofa sa 12+ pobeda, a baraz da igra mornar koji ce imati 1 ili 2 pobede na kraju lige, sto je van pameti

ono sto budi nadu je sto bi takav rasplet najdirektnije stetio samoj ligi, jer verujem da je svima muka od ovakvog mornara, a vala i cibone, jer su ispod svakog nivoa

On 5. 3. 2025. at 9:30, Milošica said:

Zašto se on bavi time 

zato sto kao i svi cigani i grobari potajno navija za najbolji srpski klub iz legendarne hale sa obale morave :fantom:

On 5. 3. 2025. at 18:49, pbg12345 said:

zato sto kao i svi cigani i grobari potajno navija za najbolji srpski klub iz legendarne hale sa obale morave :fantom:

Ja ne znam jer ovi nasi idiotski klubovi sami rade protiv sebe.

Brate ako vec oce da aba 2 ime neku tezinu,onda prva dva iz aba2 ulaze u abu1,zadnja dva iz abe1 u abu2.

Sta kurac maximalan broj ekipa po zemlji.Koga za to boli kurac.Onda svako drugo takmicenje nema smisla.

na kraju rutinska pobeda igokee, vidno su kvalitetniji i dubljeg rostera

stefanovic odlicno vodi ovu ekipu

tek malopre sam shvatio da igokea osim utakmica protiv prve cetiri ekipe ima svega dva poraza u sezoni, od spartaka u gostima, sto je otprilike prva sledeca najteza utakmica i onaj poraz od borca kuci

to takodje dosta govori kako stefanovic vodi ekipu

a daleko od toga da su individualno kvalitetniji, a sigurno su jeftiniji i od cedevite i od spartaka

gotivim saxona, ali stefanovic je korak ispred, od ovih mladjih eventualno barac moze da mu parira

mada liga ima zaista vrhunske trenere, to je mozda i najveci kvalitet aba lige

pored onih dokazanih jakara mi se izuzetno svidja, nikitovic takodje, jusup je daleko stariji, ali ovo sto radi godinama sa zadrom je za svako postovanje

zapravo od svih mi se ne svidja jovanovc u smislu da je mnogo izvikaniji od realnog kvaliteta i RIP

onaj lik sto je uleteo na kratko umesto nikitovica u fmp, aleksic valjda od prve utakmice je bilo jasno da je potpuno zalutao

utakmica je definitivno bila resena onog trenutka kad je manojlovic dobio petu

prosle godine sam prokukao zasto ga mijatovic ne pusta da igra, a sto je najgore kad bi dobio iole prilike bio je odlican

ove sezone kod ocokoljica igra daleko vise, a o tome kako igra mozda najbolje govori cinjenica da je jedini od igraca borca sa pozitivnom +10 +/- statistikom

sledeci najblizi od igraca u stalnoj rotaciji je -70

nije to (kao ni bilo koja druga statistika) idealan pokazatelj, ali kad recimo danas manojlovic ima +18, a svi ostali od -4 do -25 onda je jasno da nesto pokazuje

najbolje kod manojlovica je sto mi deluje da bi se lako prilagodio i visem nivou, odbranbeno naravno

u napadu, odlican je u napadackom skoku iz drugog plana i katovanju, ono sto mu fali je pre svega samopouzdanje (mada nije ni cudno kako je prosao prosle godine,a i ranije) cesto je neodlucan na sutu i promasi zicere

ako uspe da poradi na tome, vec je evrokup igrac, a u buducnosti i evroligas

lepo je i sto ima ugovor i sledecu sezonu sa borcem

nazalost opet najgori valinskas, u napadu ne donosi nista (treca za redom bez trojke), a na drugoj strani ga po pravilu protivnicke ekipe (sa razlogom targetiraju)

upravo ono sto bi on trebao u vecoj meri donositi je i ono sto najvise fali borcu

• 2 weeks later...

buducnost borac 3 cetvrtina 6:26, posle -19 na poluvremenu, vodi borac +1

On 16. 3. 2025. at 19:25, pbg12345 said:

buducnost borac 3 cetvrtina 6:26, posle -19 na poluvremenu, vodi borac +1

Kakva muka je naterala Borac da onaj Ocokoljic bude trener.

ocokoljic je dobar trener

muka je ta sto nismo na budzetu drzave, pa nemamo budzet od 20 miliona evra nego nesto preko milion

zasto pitas to, sta ti se ne svidja kod njega?

ne znam sa kim sam skoro pisao ovde o nikolicu i ko se iz posta u post pitao koji su kvaliteti pavla nikolica, pa evo preporucujem da se pogleda utakmica sa buducnosti, narocito treca cetvrtina

nivo odbrane koju je igrala petorka boldvin, manojlovic, josilo, nikolic, pavicevic daleko prevazilazi rejting borca, pa i aba lige

to je ono o cemu stalno pisem i naravno nisam jedini, neverovatno je koliko nasi klubovi i posledicno treneri radje sansu daju veteranima mediokitetima umesto da puste mlade igrace da igraju, iako je za vecinu to bukvalno jedini nacin da eventualno iskoce iz prosecnosti

gomila extra talentovanih mladih igraca nestaje, sedi na klupi jer se treneri plase njihovih greski, a klubovi preplacuju veterane medikritete i zele da oni igraju, verujuci da ce opravdati ulozeno

plus, jako  bitno, po pravilu mladi igraci su spremni daleko vise da "grizu", sto je extremno bitna stvar koja se zanemaruje

vujosevic je govorio da ako zelis razliku u individualnom kvalitetu da preneses na parket moras uloziti makar jednaku energiju kao protivnik

On 19. 3. 2025. at 7:58, pbg12345 said:

ocokoljic je dobar trener

muka je ta sto nismo na budzetu drzave, pa nemamo budzet od 20 miliona evra nego nesto preko milion

zasto pitas to, sta ti se ne svidja kod njega?

Ne zezaj.Realno je kurac od trenera.Ne zaboravi kava dva panja on ima u ekipi na pocetku sezone jos ih je stalno hvalio.

Budzet jebiga to samo za blizance.

koja dva panja?