Jump to content
IGNORED

ABA Liga

adasevic

Recommended Posts

Posted

sinoc odigrana vecina utakmica poslednjeg kola prvog kruga aba 2 , znaju se svi ucesnici drugog kruga

u banjaluci, posle dva produzetka borac izgubio i trecu kuci, uz tri pobede u gostima, od direktnog protivnika zlatibora

u niksicu, pred 2000 gledalaca bosna u direktnom duelu izbacila sutjesku, pobedom 2 razlike

u drugom krugu su vojvodina, joker, zlatibor, bosna, siroki, helios, ilirija i cedevita junior

ovaj sistem takmicenja deluje dosta znaimljvije, drugi krug bi trebao biti jos bolji

ipak je bolje kad ekipe igraju kuci i u gostima, nego one turnire na neutralnim terenima gde po pravilu nema publike, osim za domacina turnira

• +1 2
Posted

gledao sam juce sutjeska - bosna, petar kovacevic deluje kao tim dankan a u megi je bio deseti igrac. bas nizak kvalitet kosarke.

Posted
22 hours ago, Nikodije said:

gledao sam juce sutjeska - bosna, petar kovacevic deluje kao tim dankan a u megi je bio deseti igrac. bas nizak kvalitet kosarke.

On je odigrao jednu super utakmicu protiv Zvezde.

Posted
On 19. 12. 2024. at 14:54, Nikodije said:

mega generalno igra sa relativno kratkom rotacijom 8-10 igraca, cesto za minute izvise relativno ok igraci koji kod njih u tom trenutku nisu procenjeni kao top prospekti

ali da, svakako je velika razlika u kvalitetu i donjeg aba1 nivoa i aba2

npr, vojvodina ima dosta veci budzet od borca (200 000 mil dinara), a ekipa pitanje dal je veceg kvaliteta

naravno, ima i do toga sto je lakse dovesti igrace u aba klub, nego sns vojvodinu koja igra aba2 i kls

mada i kls kvalitet je znacajno razvodnjen/opao

sad tu vec ima timova bas upitnog kvaliteta

• +1 1
Posted (edited)

Koja je fora sa ovako brzim ulaženjem u probleme sa faulovima kod Jovića?

Btw, vidim da je Jelavić u usponu u odnosu na početak sezone, meni je i on strašan talenat.

Edited by Milošica
Posted

dosta ljudi ga vidi tako, mada ja mislim da ne moze u istu ravan sa jovicem, a sa bogoljubom ni blizu

za ista ozbiljnije mora sut popraviti za ovo sto on igra

gledam igokea fmp

muceni saranovic nista

uvek se setim kako sam ovde sa nekim raspravljao pred pocetak sezone i na moju tvrdnju da jebeni fmp 10 godina nije napravio igraca, taj neko je odgovorio kako je saranovic projekat i kako je ovo njegova sezona, sto mi je zvucalo vrlo upitno

istini za volju, minute dobija, ali uloga mu je nikakva, kompozicija tima i pretrpanost na njegovoj poziciji mu ocigledno ne odgovaraju

gasic dobija sve vise minuta (kuzmic je igrao na pocetku sezone mozda i najvise  minuta u karijeri, kasnije sve manje, sad ga nema, ne znam jel povreda) i dobro ih koristi

bas mi je zao sto nije ostao u cacku, dal u cacku 94, vuk je pricao da su mu nudili ok ugovor i vodecu ulogu u ekipi, da se u potpunosti afirmise u kls, izvesno bi bio prvi igrac lige ili u borcu umesto mucenog gagica

tomasevic muka, za kog mi nije toliko zao sto nije ostao, najpre mrvice, a vec duze vreme ga nema ni u protokolu

fmp je idealna sredina da igrac nestane u njoj

nadam se da ce stanojevic koji za sad dobija mrvice i narocito nase blokce kog nema ni u 12 imati vise srece i daleko bolji odnos u buducem periodu

u igokei jos od utakmice sa borcem nema radosica

stefanovic je po pravilu na smenu davao minute njemu ili stankovicu

nadam se da nije opet neka povreda

Posted

stefanovic je za ovo aleksica greg popovic licno

jos nesto u cemu se ogleda "genijalnost" covic family

on i barac su blago ove lige

Posted (edited)

Fmp jedino vredno što je odigrao u poslednjih 15 godina to je bilo u te dve Šonetove godine.

Edited by Nikodije
  • +1 1
Posted

kad vec pominjem(o) fmp i stalno istu pricu sa njima

imamo u ligi slican primer kluba, koji je sustinski b tim drugog kluba i jednako neregularno u ligi, dakle studentski centar 

ali u svemu ostalom posve razlicit

na prvom mestu, u ove 4 godine u aba ligi i 7 susreta, vec su 2 puta dobili buducnost

to apsulotno ne ponistava ono gore neregularno ucesce u ligi, ali svakako baca drugacije svetlo u odnosu na fmp koji valjda jos uvek nema pobedu nad zvezdom, a samo u ABA ligi imaju 0:16

jos bitnije od toga, iako sa manjim budzetom od fmp, a i slabijim "glavnim timom" derbi em postize solidne rezultate, em sluzi svrsi, razigrava mlade igrace

u dva navrata su igrali PO, prve sezone ozbiljno namucili partizan i bili na loptu od toga da izbace ekipu koju je ono ludilo sa realom delilo od f4 evrolige i koja je kasnije i osvojila aba titulu

prosle, u prvoj ozbiljno namucili zvedu u beogradu ispustivsi 15 razlike u 4toj cetvrtini

a u trecoj sezoni, zavrsili mesto ispod PO, sedmi

mladih igraca za ove 4 godine razvili gomilu sto za buducnost, sto u druge timove

plus razigrali neke koji nisu mozda junose, ali im je trebala druga sansa u ekipi manjih ocekivanja

uostalom i ove sezone, bogavac im je lider ekipe, mirkovic 3006to igra vec drugu sezonu sa jako ozbiljnom minutazom i ulogom

plus i trenera su "razvili" za buducnost

• +1 1
Posted

Gagić prešao u Lietkabelis

• Hvala 1
Posted

:D

mogao je i boldvina povesti

inace, u borcu su ove godine igrala trojica proslogodisnjih igraca lietbakisa, pored njih dvojice i valinskas

igralo je dosta srba za tu ekipu proteklih godina, solidne rezultate postizu u odnosu na budzet/sastav(e) ekipe

Posted

vidim sad da su ujedno otpustili pecarskog

ne bi me iznenadilo da dodje do "zamene bivsih igraca", da borac dobije jos jednog defanzivnog monstruma pod kosem :fantom:

Posted (edited)

Baš me nešto nervirao Gagić ove sezone, čak više nego inače. Nemam insajd info, al delovao mi je kao kancer i mislim da će njegovim odlaskom ostali da se skupe i prodišu

Edited by Nikodije
Posted (edited)

Sećam se kad sam studirao pa Miroslav zakuca a mi u ekstazi jer se do tada to nije mnogo viđalo kod nas.

Miroslav Pecarski, ooooo.

Edited by Milošica
  • Haha 2