Jump to content
IGNORED

ABA Liga

adasevic

Recommended Posts

Posted

Ma to su bez veze argumenti, mladi igrači i talenti imaju prostora da igraju u Borcu, FMPu, evo i Spartaku, naravno i za Megu, a nije zabranjeno ni da igraju van Srbije.

Isto i za evrokupove, FIBA i Evroliga (mislim na Evrokup) bukvalno mole klubove da pristupe njihovim takmičenjima, ali većina odustaje u startu jer im je to dodatni trošak, a nemaju dovoljno izgradjen brend da budu jaki i faktor u takmičenju.

I sad će kao yuba liga to da reši.

• +1 2
Posted

Kad sakupim sve dobre argumente za ukidanje aba lige

IMG_20230401_005032.thumb.jpg.2fd3c6bdac62de347bb0b6f0f10b2d29.jpg

Posted

Nemojte da nas uporedjujete sa Litvanijom jer je tamo kosarka sport broj jedan. 

Posted
7 hours ago, hooyadahoo said:

Ja ne kapiram argument - kad će Kragujevac da vidi Partizan, Zvezdu, da se popularizuje basket i u manjim sredinama? Da se razvijaju mladi igrači tamo. Od 1945. ili koje već, koliko je godina Partizan igrao u Užicama, Subotici, Kragujevcu, Nišu... ? Možda nekoliko posle rata, znači 10, 15 godina od 80. Što se nismo bunili pre i posle toga da je to loše za srpsku košarku? Dok su bili kiča Praja Divac moka sale itd itd. Odakle su ti ljudi došli kad jbte Šabac nije mogao da ih gleda? Kako su se koji kurac razvili? Svi argumenti za KLS vs ABA su ali potpuno imbecilni. Da ne ponavljam ono o čemu se već tu pisalo.

Šta ja kapiram je da je mali čovek sa velikom torbom počeo kampanju urušavanja ABA, nadajući se da će da uvuče u svoje malo blatnjavo dvorište ono malo neposlušnih koji su ostali, i usput stavi još neku kintu u džep. Scenario je tako providan, jasan, već viđen 1000 puta, znači mega bljak. Gistro mali se bune, ajde da ih zaštitimo. Jbte ovo saopštenje Vršca,  samo su excel tabele falile. Al ok, tako smo razbili Jugu, ovo će mnogo lakše da ide. I napušite mi se kurca.

nesto povodom toga, kopiracu deo svog posta sa drugog mesta

kad se pomenu "tradiconalni kosarkaski centri" kod nas pored beograda, ima dosta mistifikacije

u istu ravan se stavljaju sabac,valjevo, kraljevo, uzice, cacak

a stvari stoje malo, odnosno mnogo drugacije

u sfrj od 1946 do raspada 1991, svi srpski klubovi van beograda su imali 54 ucesca

u periodu 45-60 12 od 14 svojih ucesca je ostvario proleter zrenjanin  (ulazili i ispadali jos 63 i 72) i oba ucesca ekipe edseg iz novog sada 

a u periodu od 1960 kad je krenuo ozbiljniji razvoj kosarke kod nas i od kas se osvajaju medalje na velikim medjunarodnim takmicenjima ukupno 40 ucesca

od tih 40, 23 puta je ucestvovao Borac Cacak, a 17 SVI ostali zajedno (metalac 6, vojvodina 4, sloga 2, pomenuti proleter 2 te uzice, sabac, kragujevac po 1

ne pisem to iz nekakvog lokal patriotizma, vec da bi demistifikovali stvari oko srpskih kosarkaskih centara

• +1 3
Posted
8 hours ago, hooyadahoo said:

Ja ne kapiram argument - kad će Kragujevac da vidi Partizan, Zvezdu, da se popularizuje basket i u manjim sredinama? Da se razvijaju mladi igrači tamo. Od 1945. ili koje već, koliko je godina Partizan igrao u Užicama, Subotici, Kragujevcu, Nišu... ? Možda nekoliko posle rata, znači 10, 15 godina od 80. Što se nismo bunili pre i posle toga da je to loše za srpsku košarku? Dok su bili kiča Praja Divac moka sale itd itd. Odakle su ti ljudi došli kad jbte Šabac nije mogao da ih gleda? Kako su se koji kurac razvili? Svi argumenti za KLS vs ABA su ali potpuno imbecilni. Da ne ponavljam ono o čemu se već tu pisalo.

Šta ja kapiram je da je mali čovek sa velikom torbom počeo kampanju urušavanja ABA, nadajući se da će da uvuče u svoje malo blatnjavo dvorište ono malo neposlušnih koji su ostali, i usput stavi još neku kintu u džep. Scenario je tako providan, jasan, već viđen 1000 puta, znači mega bljak. Gistro mali se bune, ajde da ih zaštitimo. Jbte ovo saopštenje Vršca,  samo su excel tabele falile. Al ok, tako smo razbili Jugu, ovo će mnogo lakše da ide. I napušite mi se kurca.

Ne kapiram ni ja taj argument, uveliko se raspredaju 20 godina stari Tegeltijini pomozbog nazovi argumenti, a ovde ko god da je kritikovao ABA, kritikovao je isključivo sa aktuelnih stanovišta. Ovi koji je brane, brane je spiskovima igrača koje je, možeš misliti, liga u prošlosti iznedrila (uključujući i sezonu Uroša Plavšića, kome su valjda utakmice u Zagrebu i Splitu preokrenule karijeru).

Tek ovo Petovićevo sa geografskom širinom mi je totalni wtf. Ajde onda da po ključu ubacimo 3 mađarska, rumunska i albanska kluba, mts da duplira sponzorstvo, pa da pojačamo što nas je više to nas je bolje credo.

• +1 3
Posted
56 minutes ago, pbg12345 said:

nesto povodom toga, kopiracu deo svog posta sa drugog mesta

kad se pomenu "tradiconalni kosarkaski centri" kod nas pored beograda, ima dosta mistifikacije

u istu ravan se stavljaju sabac,valjevo, kraljevo, uzice, cacak

a stvari stoje malo, odnosno mnogo drugacije

u sfrj od 1946 do raspada 1991, svi srpski klubovi van beograda su imali 54 ucesca

u periodu 45-60 12 od 14 svojih ucesca je ostvario proleter zrenjanin  (ulazili i ispadali jos 63 i 72) i oba ucesca ekipe edseg iz novog sada 

a u periodu od 1960 kad je krenuo ozbiljniji razvoj kosarke kod nas i od kas se osvajaju medalje na velikim medjunarodnim takmicenjima ukupno 40 ucesca

od tih 40, 23 puta je ucestvovao Borac Cacak, a 17 SVI ostali zajedno (metalac 6, vojvodina 4, sloga 2, pomenuti proleter 2 te uzice, sabac, kragujevac po 1

ne pisem to iz nekakvog lokal patriotizma, vec da bi demistifikovali stvari oko srpskih kosarkaskih centara

Wow, kakva kvalitetna demistifikacija. Budi kao Borac.

Posted
10 hours ago, Delija67 said:

Nije pitanje sta je izgubio Zalgiris nego sta su izgubili Ritas, Neptunas, Riga, Azovmas i tako neki osrednji timovi koji su izgubili priliku da igraju protiv jacih protivnika. Zalgiris je nastavio da igra Evroligu

em je manje kvalitetnih protivnika, samim tim manje interesovanje, manje prilike za mlade igrace da se razviju

takodje, jako bitno, takva liga je daleko manje u fokusu

ljudi ocigledno ne razumeju u kom obimu je aba liga zanimljiva sto skautima, sto ostalim kosarkaskim radnicima

prohodnost igraca iz aba lige je odlicna

nista od toga ne vazi za litvansko prvenstvo

npr, ove godine je u borac dosao treci strelac litvanskog prvenstva

iako ima 30 godina, tamo se prebacivao iz kluba u klub godinama, nikad iskorak, iz borca ubedjen sam ide u veci klub

• +1 1
Posted

FIBA Evrokup ove godine igraju i Bugari, Kosovari, Rumuni, Kiprani (od kojih su dva u istoj grupi i to sa Turskim timom, lol?) i Englezi, sve velesile košarke, ali Borac ne može jer prokleta je ABA liga.

IMG_3374.jpeg

Posted (edited)

Kad ne bi bilo aba lige igralo bi se upravo ovo sranje od Fiba Evrokupa. Teško da neko može da me ubedi da je korisnije i ispativije igrati protiv Norčepinga i Kaledonijan Gladijatorsa nego u regionu protiv jačih klubova.

Edited by Nikodije
  • +1 1
Posted

ali da igraju fiba evrokup umesto aba nasi klubovi imali bi 12 domacih i to mladih igraca  i izbacivali bi zveri koje bi isle direkt u prve petorke nba klubova posle kaljenja sa kosarkaskim virtouzima azerbejdzana, engleske i svajcarske 

a kakav bi to tek specijalitet bio za publiku

evo ja bi peske krenuo za cacak da gledam borac protiv gladijatorija kaledonije

• Haha 2
Posted

na sta lici zvezda protiv mornara sunce ti jebem

pristup,atmosfera sve neuporedivo sa partizanom protiv borca

1/10 trojke

Posted

Jbg ako je argument za ABA ligu ovo smaranje bivšeg marksiste, a danas "liberala" Mijata Lakićevića, onda neka liga odmah propadne.

Bez jakih timova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne liga je besmislena.

KLS je sama po sebi besmislena.

Dobrog rešenja nema.  

Posted

Kako gtr retard sa pescanika gleda na Sns revitalizaciju Partizana :

U trenutku kada se 2021. najtrofejniji evropski trener, posle dvodecenijskog izbivanja, vratio u Srbiju, Partizan je praktično bio na izdisaju, baš kao fudbalski klub danas. A Crvena zvezda, na čijem čelu je bio Nebojša Čović, po njegovim sopstvenim rečima, zasluživala da „bez obzira šta ko pričao“ postane „državni projekat“. U tom času, dakle, takoreći niotkuda pojavljuju se dva Čačanina – a Čačak je nekako u svim režimima bio „antiprotivan“ – pomenuti Obradović i Ostoja Mijailović, kao predsednik kluba. (Možda je Vučić očekivao da će se Mijailović poneti kao Vučelić, ko zna.) I Partizan se takoreći iz pepela uzdigao do evropskih visina.

Niotkuda se pojavio Ostoja a bio tu godinama pre toga. Problem zbog činjenice da je Vucicev čovek u pitanju se sanira nagadjanjem da je možda Vucic očekivao da se drugačije ponasa. 

• Haha 5
  • Tužno 1