Jump to content
IGNORED

ABA Liga

adasevic

Recommended Posts

Posted

Kako razbija mali Luka Andrić. Visok BBIQ.

Nestvaran napredak u poslednjih nekoliko godina.

Posted

poznati su ucesnici f4- mega, sc, spars, igokea. za prva tri sam znao da dobro rade sa mladima, igokea mi je ovde iznenadjenje

Posted

da, ladno se jos igra, ja uzeo trenutnu tabelu kao konacnu  :isuse:  bice verovatno sparsi, borac i cedol u krugu, tu cedol prolazi. osim ako spusri ne iznenade megu

Posted

sad sam se ukljucio na borac - cibona, ne znam zasto klubovi nisu u stanju da ispisu imena igracima na dres, i njima bi znacilo a i nama za pracenje, ovako moram stalno na sajt da proverevam koji je koji igrac. bezveze

Posted
Svaka mu čast ako je on napravio ovaj tim i nabijem ga na kurac istovremeno.
Izuzetan intervju i vrlo zdravi stavovi. Dobar je Filip.

Sent from my MRD-LX1 using Tapatalk

Posted (edited)

potrebno je da 15 godina bude vrhunski funkcioner i da u klubu napravi jedno 50 vrhunskih kosarkasa da bi malo izbledela secanja na 15 godina silovanja zdravog razuma njegovom igrackom karijerom

Edited by Nikodije
  • -1 1
Posted (edited)

kako trpa zinedin mulic

boguljub markovic isti pokusevski

Edited by Joe D
Posted (edited)

Ovaj U19 turnir nam je pokazao   da  su nasi klubovi veoma skromni kada su u pitanju  talentovani igraci .  Ne znam da li ti klubovi uopste imaju  nekakve   skaut sluzbe , meni  nije jasno kako  procenjuju i dovode sve te igrace  , za 80 % njih se vec sada moze reci da ti igraci nece uspeti da doguraju ni do nekog evrokup nivoa, centri tj. visoki igraci su nam svi  skraceni, plejmejkeri i bekovi bez ikakve kreativnosti u igri, bas su nam tuzne mladje kategorije. Na ovom turniru su bila mozda dva,tri igraca koji  poseduju potencijal  da naprave nesto vise u karijerama , ovo ostalo je sve kopija mladjih kategorija koje su se pojavljivale u poslednjih desetak godina kod nas .

Edited by Micko8
Posted

vecina ljudi ima zabludu o mladjim kategorijama u vidu prolaznosti

npr za reprezentaciju igraci vrhunski mogu igrati 10+ godina, sto na 12 igraca u seniorskoj kosarci dodje u proseku 1 igrac iz generacije/godista

u nba, mi vec duze imamo od 2,3 do 6,7 igraca po sezoni

evroligi 20ak, sto je otprilike 2 po generaciji

uostalom kroz nba u jednoj sezoni prodje oko 500 igraca, EL duplo manje

poenta je da je potpuno suludo ocekivati da se u srbiji po genraciji stvara ne znam koliko nba, evroligaski, ili kakvih igraca

sad naravno, ima talentovanijih i manje talentovanih generacija

a sto se tice "skautinga" nasih klubova, pa ne znam, mega svakako ima dobar skauting i dovode "moderne verzije" igraca

zvezda nije ni ucestvovala na ovom turniru

a ocekivati da borac dovodi neke supetalente je suludo

za borac igraju deca iz cacka i najblize okoline

u proslogodisnjoj kadetskoj ekipi koja je osvojila prvenstvo samo je andric sa strane i to dal iz komsijskog kraljeva il kragujevca

ove godine su doveli po jednog kadeta i jednog juniora iz bg klubova

a nije ono da po kosjericima, pribojima i drugim pozegama sve cekaju novi kukoci od 210, ali eto jedini problem je sto nema ko da ih skautira

Posted

Ne moraju da skautairaju po Kosjericu ali mogu po   Bosni i Hercegovini, tamo uvek ima visoke dece .  Taj veoma los rad sa mladjim kategorijama se oseca u seniorskoj   reprezentaciji.  Nemamo dubinu  , pa nam se tako desavaju porazi od Belgije, jedva pobedimo Letoniju kod kuce  , Austriju jedva u polsednjim sekundama utakmice    itd. Ne izbacujemo kreativne igrace iz spoljne linije , u mladjim kategorijama se forsiraju bas limitirani kljinci, verovatno su tamo preko veze . Mi ozbiljne igrace dobijamo sasvim neplanirano , iz drugog plana kao sto su Bogdanovic, Bjelica ,Bogdanovic itd, niko od njih nije imao veliku reputaciju u mladjim kategorijama na internacionalnom nivou, niti je neko od njih smatran za najtalentovanijeg  igraca u generaciji u Evropi.

• +1 1
Posted

Jogi Ferel u C. Olimpiji.