James Marshall Posted July 11, 2019 Posted July 11, 2019 Pa ako ponovimo vanterenske a bogami i terenske egzibicije iz plejofa prethodnih par godina, biće "upotrebe diskrecionog prava"
theanswer Posted July 11, 2019 Posted July 11, 2019 (edited) A i niko ti ne garantuje da npr ako Zvezda osvoji aba ligu ne uđe Partizan ili obrnuto.. Ne vidim da se precizira da šampion aba lige ima taj prioritet. ž Realno, biće uvek neki klub, nismo mi baš totalno nebitni toliko pa da nema mesta za naš region i u zatvorenoj EL Edited July 11, 2019 by theanswer
Kreator Posted July 12, 2019 Posted July 12, 2019 15 hours ago, Ivo Petović said: Ne skroz. Ako iz EC odeš u EL, daju ti mogućnost da plasmanom u plejof ostaneš u EL i sledeće godine. U tom slučaju, sledeće godine bi samo jedan tim (šampion) iz EC išao u EL. To je skroz kul opcija. btw, mislim da će ABA imati prolaz u EL još neko vreme - piše tamo da je prioritet, ali samo ako Zvezda, Partizan ili eventualno Olimpija (ili Cibona) osvoje. Hteo je Đordi mogućnost da odjebe Budućnost ako osvoji titulu. Može malo detaljnije oko ovoga? Nešto sam propustio. Zašto Đordiju smeta Budućnost? Renovirali su halu, obezbedili budžet za prošlu godinu igranja EL, imaju aerodrom, e sad za hotele visoke kategorije ne znam
Ros Posted July 12, 2019 Posted July 12, 2019 da imaju mozga uveli bi 24 tima u evroligu. dve grupe po 12, to je 22 utakmice po klubu. onda jedna grupa od 12 u drugom krugu. ukupno 33 za top 12 ekipa. pa onda top 8. time bi zadovoljili mnogo zainteresovanih klubova.
Ivo Petović Posted July 12, 2019 Posted July 12, 2019 36 minutes ago, BlackGeorge said: Može malo detaljnije oko ovoga? Nešto sam propustio. Zašto Đordiju smeta Budućnost? Renovirali su halu, obezbedili budžet za prošlu godinu igranja EL, imaju aerodrom, e sad za hotele visoke kategorije ne znam Prosto je - malo tržište, nikoga ne zanima, mala hala, nema čak ni nekog navijačkog hajpa. Nije to protiv Budućnosti kao Budućnosti, već Đordi ostavlja sebi mogućnost da nekog Braunšvajga ili Nižnjeg Novgoroda zameni nekim klubom po svom ćefu. Kao što je WC dobio Zenit (iz Pitera), a ne npr Uniks iz Tatarstana, bogu iza tregera. btw, pročitah negde da se ACB buni protiv ovoga tako da nije sve to još sigurica.
MiddleClass Posted July 12, 2019 Posted July 12, 2019 Bunili su se i zbog povecanja broja klubova i novog rasporeda jer im se sad plejof poklapa sa F4 pa nista.
Nikodije Posted July 12, 2019 Posted July 12, 2019 https://sportando.basketball/en/uleb-on-euroleague-the-new-access-system-denies-the-fundamentals-of-european-sports/
garmonbozia Posted July 12, 2019 Posted July 12, 2019 Đordi istripovao da je Evroliga NBA, iako ne može ni da priđe po finansijama i popularnošću. Ovo će dovesti do potpunog uništenja evropske košarke zbog nekog Španca koji je istripovao da je bog, a dobrostojećim klubovima ovo odgovara pa se ne bune.
theanswer Posted July 12, 2019 Posted July 12, 2019 1 hour ago, Tinman said: Zar ULEB I EL nisu jedna kuća Nisu. ULEB i ECA koja kontroliše EL su se davno razdvojili.
Tinman Posted July 12, 2019 Posted July 12, 2019 Ok, hvala. Dakle ULEB-ova zalba je ekvivalent tome da se FIBA zali EL
levi Posted July 12, 2019 Posted July 12, 2019 drži domaće lige. koje su imale prohodnost u EL, a sad samo u Ulebcup
Recommended Posts