Jump to content
IGNORED

izdavanje lične karte


mandrak

Recommended Posts

Pozdrav svima,roditelji  treba da izvade biometrijsku ličnu kartu pa me zanima prilikom zakazivanja preko sajta euprava kada dobijem termin i odu tamo, da li je dovoljno samo poneti staru ličnu kartu i uplatnice ili treba i neki drugi formular (znam da je pre bio neki formular za zahtev za izdavanje lične karte pa da ne odu tamo,nemaju, a treba...). Inače, ako ima veze, opština Novi Beograd

Link to comment

Dobro bi bilo da poneseš i onu potvrdu što ti stigne na mejl, dobija se neki kôd koji može da zatreba. Meni su npr. bili zakazali pa kad sam došao nisu mogli da me nađu u rasporedu. :)

Link to comment

Ma ok je to, samo što se promenilo za izvode iz matične knjige rođenih i državljanstvo pošto to oni sami pribavljaju(sad zavisi verovatno odakle je osoba  koliko se čeka da se izda  mada je zakonski do 15 dana), ima na sajtu MUP-a, gde piše da treba i zahtev podneti pa ne znam da li se to tamo popuni prilikom dolaska ili mora ranije da se uzme

Link to comment

Dovoljno je poneti staru ličnu i uplatnice. Obrazac se potpise na salteru. Ukoliko oni pribavljaju dodatnu dokumentaciju (ukoliko treba za taj dokument) onda im se daje saglasnost da to mogu da urade i tada naglase da ce procedura trajati duze (15-20 dana umesto 5-7). Pokusavaju da ubede stranke da im je lakse da sve donesu (to vam je tu 5min kod maticara itd...) Naravno izvode sluzbeno dobijaju samo iz Srbije.

Link to comment
  • 2 months later...

da li neko ima iskustva sa pdnosenjem zahteva i izdavanjem licne karte za lica koja nisu u mogucnosti licnu da odu u mup (nepokretni, bolesni, stari)?

nasao sam na netu ponesto kako bi to teorijski trebalo da izgleda

ali bih od nekog ko ima iskustva sa ovim voleo cuti i kako to funkcionise u praksi

Link to comment

U praksi je najbrže da se neko od rođaka pojavi u nadležnoj policijskoj upravi, prijavi podatke i potrebu za tzv. Off-Line akvizicijom i dogovori termin za dolazak, ostavi kontakt telefon...itd.

Trenutno ima mnogo zahteva i budite strpljivi jer od prijave do dolaska ekipe traje 7-10 dana.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...