Jump to content
IGNORED

izdavanje lične karte


mandrak

Recommended Posts

Pozdrav svima,roditelji  treba da izvade biometrijsku ličnu kartu pa me zanima prilikom zakazivanja preko sajta euprava kada dobijem termin i odu tamo, da li je dovoljno samo poneti staru ličnu kartu i uplatnice ili treba i neki drugi formular (znam da je pre bio neki formular za zahtev za izdavanje lične karte pa da ne odu tamo,nemaju, a treba...). Inače, ako ima veze, opština Novi Beograd

Link to comment

Dobro bi bilo da poneseš i onu potvrdu što ti stigne na mejl, dobija se neki kôd koji može da zatreba. Meni su npr. bili zakazali pa kad sam došao nisu mogli da me nađu u rasporedu. :)

Link to comment

Ma ok je to, samo što se promenilo za izvode iz matične knjige rođenih i državljanstvo pošto to oni sami pribavljaju(sad zavisi verovatno odakle je osoba  koliko se čeka da se izda  mada je zakonski do 15 dana), ima na sajtu MUP-a, gde piše da treba i zahtev podneti pa ne znam da li se to tamo popuni prilikom dolaska ili mora ranije da se uzme

Link to comment

Dovoljno je poneti staru ličnu i uplatnice. Obrazac se potpise na salteru. Ukoliko oni pribavljaju dodatnu dokumentaciju (ukoliko treba za taj dokument) onda im se daje saglasnost da to mogu da urade i tada naglase da ce procedura trajati duze (15-20 dana umesto 5-7). Pokusavaju da ubede stranke da im je lakse da sve donesu (to vam je tu 5min kod maticara itd...) Naravno izvode sluzbeno dobijaju samo iz Srbije.

Link to comment
  • 2 months later...

da li neko ima iskustva sa pdnosenjem zahteva i izdavanjem licne karte za lica koja nisu u mogucnosti licnu da odu u mup (nepokretni, bolesni, stari)?

nasao sam na netu ponesto kako bi to teorijski trebalo da izgleda

ali bih od nekog ko ima iskustva sa ovim voleo cuti i kako to funkcionise u praksi

Link to comment

U praksi je najbrže da se neko od rođaka pojavi u nadležnoj policijskoj upravi, prijavi podatke i potrebu za tzv. Off-Line akvizicijom i dogovori termin za dolazak, ostavi kontakt telefon...itd.

Trenutno ima mnogo zahteva i budite strpljivi jer od prijave do dolaska ekipe traje 7-10 dana.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...