Jump to content
IGNORED

Ruski hakeri objavili dokaze da je sestrama Williams i Simone Biles odobreno koriscenje steroida


Staklena Brada

Recommended Posts

http://www.nytimes.com/2016/09/14/sports/simone-biles-serena-venus-williams-russian-hackers-doping.html?_r=0

 

Kazu da ce u narednom periodu objaviti jos imena. Poenta je da i Amerika i Rusija imaju organizovane doping programe, ali je samo Rusija kritikovana u javnosti pre olimpijskih igara, dok USADA daje sportistima TUE, koji je u realnosti licenca za doping koju dobijaju atlete koje imaju doktorska uverenja da su im potrebne razne vrste PED-ja (steroida). Cesto pokazuju uverenja o hormonskoj neravnotezi i slicno, koje su izazvane upravo koriscenjem PED-ja.

Naime hakovali su WADA sajt, (World Anti Doping Agency), po cijim pravilima se vode agencije koje vrse anti-doping testove, a medju njima i PREVARANTSKA anti-doping agencija USADA, (sa najvecim prevarantom Tygartom na celu) koja i pored imena USADA nije nacionalna vec privatna anti doping agencija. Inace USADA je nadaleko koriscena, koristi se na olimpijskim igrama, a takodje u UFC-u i mnogim boks mecevima, a ako se ne varam i u fudbalu ali nisam siguran. Jedan od najboljih primera je kada su Mayweathera samo dan pred mec sa Pacquiaom uhvatili sa ilegalnom intravenoznom transfuzijom, onda sve to zataskali i onda mu 3 nedelja posle meca izdali TUE. USADINI testovi su vise nego duplo skuplji od VADINIH, 40ak hiljada dolara dok su VADINI negde izmedju 10 i 15 hiljada. Dok im je Mayweather pred mec javno uplatio 150 000 dolara.

 

Kao neko ko pomno prati PED scandale godinama, pre svega u boksu, hteo bih da dodam par stvari:

 

Fun fact: Sestre Williams su vec godinama poznate po dopingu, padale su za razne PED-je, WADA je cak pre 6 godina pokusala da uradi nenajavljeni test Sereni (pravilo je da se testovi ne najavljuju), a ona je otrcala u svoj panic room i to pravdala time da je mislila da su provalnici.

 

Jos jedna stvar je da USADA ne radi mnoge testove, kao na primer one na SINTETICKE steroide. USADA cak dozvoljava da ratio epitestosterona i testosterona bude 1:5 (sto znaci da odobravaju i do 5 puta vecu kolicinu testosterona u organizmu od normalne), a u Nevadi odobrava i 1:6 ratio. Nevada je takodje jedina drzava odobrava zabranjenu anesteziju za sportiste, zbog cega se Floyd ni ne boksuje van Nevade. Takodje je Mayweather pred mec sa Shane Mosleyem, primorao agente USADE da cekaju sest sati pre nego sto im da svoj primerak mokrace pravdajuci se time da je dehidrirao, dok je opsta praksa kod koriscenja steroida, da se pred davanja mokrace ceka 5 do 6 sati da bi nivo testosterona u mokraci pao ispod 1:6. To naravno vazi za testove koje sprovodi USADA.

 

Dok je njen "kolega" VADA cista suprotnost. VADA kao prvo ne odobrava bilo kakav ratio epitestosterona i testosterona veci od normalnog i takodje obavezno testira sinteticke steroide u organizmu, i na nalaz sintetickih steroida ne izdaje uverenje da je sportista prosao test. Problem je sto VADA test moze takodje da se predje ukoliko atleta trenira na steroidima i onda pre pocetka perioda testova prestane da bi ocistio organizam, sto je poznato kao CYCLING OFF. Upravo zbog toga VADA uskoro u boksu pocinju saradnju sa WBC organizacijom gde ce po 15 najbolje rangiranih boksera iz svake kategorije morati da bude dostupno 365 dana godisnje, 24/7 za iznenadne testove u bilo koje doba ukoliko zele da ostanu na WBC rang listi i bore se za titulu.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...