tazza Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Ja ove godine idem na Lefkadu em busom, em nismo vozači. Nismo ni hipici avanturisti, ali snaći ćemo se. Smešteni smo u Agios Nikitasu, to bi trebalo da pomogne (imamo Milos, Pefkuliju i Katizmu tu odmah, ima bus do Kalamicija, a postoje i izleti na ostale plaže). Jedino me nervira što su smanjili linije autobusa do glavnog grada, ali uzećemo taksi u povratku ako treba. Pre 2 godine smo išli u Pargu busom, svi su nas pripremali na 20+ sati, putovali smo 15. Lefkada je još jedno sat i po od Parge. Mada ne znam kako je ove godine na granicama. Posle 25 sati od Barselone do Beograda svejedno mi je, spavaću na Lefkadi, ionako nemam gde uveče. Naravno, žao mi je što smo idioti i nismo vozači, ali snađe se čovek.
wall Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 (edited) ^Sigurno jesi. Nekada sam mogao 12-13h sada 7-8. I treba mi pomoć da izađem. Edited June 20, 2015 by wall
MancMellow Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Ja ove godine idem na Lefkadu em busom, em nismo vozači. Nismo ni hipici avanturisti, ali snaći ćemo se. Smešteni smo u Agios Nikitasu, to bi trebalo da pomogne (imamo Milos, Pefkuliju i Katizmu tu odmah, ima bus do Kalamicija, a postoje i izleti na ostale plaže). Jedino me nervira što su smanjili linije autobusa do glavnog grada, ali uzećemo taksi u povratku ako treba. Pre 2 godine smo išli u Pargu busom, svi su nas pripremali na 20+ sati, putovali smo 15. Lefkada je još jedno sat i po od Parge. Mada ne znam kako je ove godine na granicama. Posle 25 sati od Barselone do Beograda svejedno mi je, spavaću na Lefkadi, ionako nemam gde uveče. Naravno, žao mi je što smo idioti i nismo vozači, ali snađe se čovek. Ja ove godine idem na Lefkadu em busom, em nismo vozači. Nismo ni hipici avanturisti, ali snaći ćemo se. Smešteni smo u Agios Nikitasu, to bi trebalo da pomogne (imamo Milos, Pefkuliju i Katizmu tu odmah, ima bus do Kalamicija, a postoje i izleti na ostale plaže). Jedino me nervira što su smanjili linije autobusa do glavnog grada, ali uzećemo taksi u povratku ako treba. Pre 2 godine smo išli u Pargu busom, svi su nas pripremali na 20+ sati, putovali smo 15. Lefkada je još jedno sat i po od Parge. Mada ne znam kako je ove godine na granicama. Posle 25 sati od Barselone do Beograda svejedno mi je, spavaću na Lefkadi, ionako nemam gde uveče. Naravno, žao mi je što smo idioti i nismo vozači, ali snađe se čovek. Kad idete? Agios nikitas je odličan izbor ako si bez auta.
SleeperSleep Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Ja prošle godine 17 sati sa malim odmorom od pola sata kod Soluna :) Poštovanje ogrančenja brzine i sve po PS-u. Jbg, možda sam još mlad a da to ni ne znam :D za 17 sati može na vrh peloponeza da se stigne :)
Ardian Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Prosle godine Argostoli-BG. I tamo i vamo u cugu. Jos mi na autu ciknula jedna bobina, pa vozio sa 3 cilindra skoro svo vreme ... Najteze mi palo od Argostolija do Fiskarda, po onim brdima, a glavna ostrvska "magistrala" bila zatvorena, pa se islo nekim kozjim stazama. Inace, rekord: Paris-BG u cugu.
MancMellow Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 za 17 sati može na vrh peloponeza da se stigne :) Erm, ne ako smanjuješ na 40 tamo gde se nešto radi, 50 kroz naseljeno mesto itd, itsl :)
tazza Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Kad idete? Agios nikitas je odličan izbor ako si bez auta. idemo sredinom jula, jedva čekam! i ja mislim da će biti ok iz Ajos Nikitasa za obilaske. prošli put kad sam bila, bila sam u onom odvratnom Nidriju, a opet sam dosta toga uspela da vidim.
reg Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Prosle godine Argostoli-BG. I tamo i vamo u cugu. Jos mi na autu ciknula jedna bobina, pa vozio sa 3 cilindra skoro svo vreme ... Najteze mi palo od Argostolija do Fiskarda, po onim brdima, a glavna ostrvska "magistrala" bila zatvorena, pa se islo nekim kozjim stazama. Inace, rekord: Paris-BG u cugu. Svaka cast. Ja sam vise kao wall, posle jednog dana voznje [5-6 sati efektivno] po kefalonijskim putevima samo sam usao u sobu, legao na krevet i probudio se sutradan. Jos smo bili u Skali, skroz neprakticno ako zelis da obidjes ostrvo, sledeci put idem u Lasi.
mandingo Posted July 7, 2015 Posted July 7, 2015 jel' ima neko da je posetio/la ammoulani? nacuo sam samo lepe stvari a samo je 350km voznje.
yolo Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 (edited) imam najgluplje moguce pitanje posto verovatno znam odgovor. znaci izgleda da cu morati da nekako uklapam da hvatam feri iz kavale za limnos u nedelju u 10.30 (ujutro). ne dolazi u obzir da vozim direkt iz bgd nego je plan da se dodje u nekom trenutku nocu u kavalu i otkunta par ili vise sati. kada po vasem iskustvu krece da jenjava guzva subotom na granicnim prelazima na ulasku u makedoniju i grcku? recimo sta mogu da ocekujem ako u 19h budem na makedonskoj grani pa oko 23h ili ponoci na grckoj (mrzenci included). ne mogu da cekam bez posledica po mentalno zdravlje duze od pola sata na grani, zahvaljujem. u pitanju je subota 11.juli. Edited July 8, 2015 by yolo
namenski Posted July 8, 2015 Posted July 8, 2015 (edited) imam najgluplje moguce pitanje posto verovatno znam odgovor. znaci izgleda da cu morati da nekako uklapam da hvatam feri iz kavale za limnos u nedelju u 10.30 (ujutro). ne dolazi u obzir da vozim direkt iz bgd nego je plan da se dodje u nekom trenutku nocu u kavalu i otkunta par ili vise sati. kada po vasem iskustvu krece da jenjava guzva subotom na granicnim prelazima na ulasku u makedoniju i grcku? recimo sta mogu da ocekujem ako u 19h budem na makedonskoj grani pa oko 23h ili ponoci na grckoj (mrzenci included). ne mogu da cekam bez posledica po mentalno zdravlje duze od pola sata na grani, zahvaljujem. u pitanju je subota 11.juli. Za Kavalu, vija Bulgarija. Edited July 8, 2015 by namenski
Recommended Posts