čekmeže Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Ono brdo u pozadini me odma podsetilo na Milos, imam tikove od njega ko od zvuka mešalice za beton. Znači i ti si imao lepo ovreme to onda nije slučajnost mi smo bili u poslednjoj nedelji juna, jedno prepodne je bilo oblačno, temepratura malo viša, 30 i nešto ali uglavnom podnošljiva osim ako ne paziš. Ništa ne bi dirao eventualno Cukalades za bazu, mi smo bili u Agijos Joanisu.
MancMellow Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Pa jbg, mi smo bili smešteni u sirotinjskom delu ostrva - Geni. Apartman je bio klasičan grčki, ali sa pogledom na more tj zaliv, 9 nocenja za 180 evra za studio - ne može jeftinije. Ali ako si motorizovan (naročito dizelašem koji troši ekstremno malo) nije toliko bitno. Sve te izvikane tipa Mylos su i dalje prilično pune, ali, again, ako si motorizovan i voljan (i umešan sa volanom, što treba naglasiti) onda možeš da iskopaš i ovakve bisere tipa plaža Lagouna ispod Kalamitsija. na kojoj je bilo doslovno 7 ljudi. Malo iznad plaže ima prijatan kafić koga drže neki hipici sa cenama 1,5-2 evra za piće, to je isto bilo super.
čekmeže Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 Kad smo mi blil sve je bilo prazno, od Milosa do Porto Cacikija Više ljudi je bilo jedino na Nikitasu i Katizmi gde je najjednostavnije doći. Ovu Lagunu smo mi zvali Kalamici, odlično mesto za opuštanje gore u kafiću.
yolo Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 tako je bilo kada smo mi bili na lefkadi u septembru 2008. sada je vidim na ostrvu cirkus, prosle godine me je prolazak sa itake ka kontinentu usred jula ostavio u zabezeku od hordi zla pa ocigledno sada to ima reperkusije i na september, po mancovom pisanju o sadasnjoj popunjenosti.
MancMellow Posted September 24, 2014 Posted September 24, 2014 (edited) Pa da je pusto - nije. Nije guzva, ali nije pusto. Dakle, "prilicno popunjeno" za septembar. Jbg, nemam predjasnja iskustva sa Lefkadom pa da uporedim. Osim na gradskim plazama gde jeste guzva. Mislim, treba imati u vidu i kolike su to plaze, recimo ove dve koje sam naveo, to je ogromno, fotke ne pokrivaju ni trecinu. Milos isto. Mi smo na kraju, kad smo obisli sve to (osim Egremnija i Agiophilia - za ovo drugo mi je bas zao), penzionerska cetiri poslednja dana proveli na jugu ostrva, na Mikro Gialosu i Amoussi. Lezaljke, suncobrani i to. Sitni white pebbles, toplo bistro more, male uvale, pogled na Ithaku i Kefaloniu (sa Amousse), simple uzivancija. Posebno Amoussa, 3 evra dve lezaljke i suncobran za ceo dan, u kaficu iza plaze koka-kola 1,5 evro. A i bilo nam relativno blizu. E tu je bilo svakakvog sveta. Od Balkanaca samo pokoji Srbi, ostalo cini mi se najvie Holandjana, pa onda Engleza, pa Nemaca, pa Ceha i Slovaka. Da, i par italijanskih porodica. Edited September 24, 2014 by MancMellow
yolo Posted April 1, 2015 Posted April 1, 2015 jedan vrlo zanimljiv novi momenat u ponudi agencija je - karpatos. ovo ce zanimati dr arslanagica ako ga zivotne okolnosti ne sprecavaju. s obzirom da je genijalni lezbos ispao iz ponude nakon 2 godine, cenim da ovo treba koristiti dok ga ima a to je za pocetak ovo leto. nadam se da ce moci da se kupe i solo karte za carter i da nece biti vise od uobicajenih 250e. poredjenja radi nikada nisam video na egeanu ovu kartu iz bgd za manje od 280e i to bez doplate za prtljag. pomenuti egean je uveo carter direktan let za heraklion, treba proveriti cene. i to mi smrdi na one off, ne znam da li je to njihova ideja ili su to incirale neke od ovih grckih agencija u srbiji (kalodukas i slicno).
Ros Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 jedan vrlo zanimljiv novi momenat u ponudi agencija je - karpatos. ovo ce zanimati dr arslanagica ako ga zivotne okolnosti ne sprecavaju. s obzirom da je genijalni lezbos ispao iz ponude nakon 2 godine, cenim da ovo treba koristiti dok ga ima a to je za pocetak ovo leto. nadam se da ce moci da se kupe i solo karte za carter i da nece biti vise od uobicajenih 250e. poredjenja radi nikada nisam video na egeanu ovu kartu iz bgd za manje od 280e i to bez doplate za prtljag. pomenuti egean je uveo carter direktan let za heraklion, treba proveriti cene. i to mi smrdi na one off, ne znam da li je to njihova ideja ili su to incirale neke od ovih grckih agencija u srbiji (kalodukas i slicno). iskreno zavidim na karpatosu. :) ako se jos dvoumis, pogledaj ovo: i
*edited by mod Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Da li ima smisla bazirati se u Atini pa odatle obilaziti obliznja ostrva trajketom ili je bolje da zapucam direktno na neko od ostrva tipa Hidra i da tu ostanem sve vreme?
MancMellow Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Ja sam 1998. bio na Porosu. Lepo ostrvce, bas malo, ali slatko. Ferry do kopna skoro džabe, nešto 3-4 evra.
Ros Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 Da li ima smisla bazirati se u Atini pa odatle obilaziti obliznja ostrva trajketom ili je bolje da zapucam direktno na neko od ostrva tipa Hidra i da tu ostanem sve vreme? a sta ces na hidri duze od jednog dana? ako se odlucis samo na poros, eginu, hidru i poros, onda i nije nemoguce. onda se bolje baziraj u pireju.
ultra plasticni Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 Kakva je scena u Sivoti, jel ima kakvih utisaka?
Recommended Posts