Jump to content
IGNORED

Grčka an ženeral

Musharaf

Recommended Posts

Posted
Ajd da ne trosis protok...

EwVmz5j.jpgRzIcMf4.jpgbWFr2KW.jpgCKsiBi4.jpg

joj ludjilo ostrvsko :heart:gledam s FB fotke drugarice sa karpathosa (ostrvce izmedju krita i rodosa), podseca al je ono jos veca rustika i divljinabalgo vama..
Posted

karpatos sledece godine... ili to ili neka kombinacija mani / kitira / zapadni krit (ako pobegnem na 20 dana)

Posted

Meni Karpatos odavno na listi, ali nikako moju significant other da ubedim. Bili veceras na nekoj crkvenoj/seoskoj slavi u selu Tripiti. Veseo narod, nema sta :)

Posted

Imam nekoliko pitanja u vezi sa Lezbosom, za one koji su se vratili ovih dana, ili su još tamo...1. 'ladna voda. Čujem (a i vidim na Posejdonu) da je more tamo možda najhladnije u Grčkoj, pa me zanima kako je ovih dana... Pitam se i da li je u Skala Kaloniju toplija, jer je u zalivu (potpitanje talasi), ili u Plomariju, jer je na jugu?2. Ne vozim, lokalni busevi su mi OK, kao i brodići: da li ih ima i kakve su cene?3. Mnogi pominju tople izvore, ali nisam nigde video da je neko i bio i okupao se?

Posted (edited)

1. neki moji prijatelji su bili ove godine i skoro da se i nisu kupali. koliko vidim samo o tome pricaju pa je moguce da su bas oni najglasniji. docim sam ja prosle godine ladniju vodu primetio na severnom delu ostrva ali nista spektakularno hladno da ti poplave usta ili sto vec nisam doziveo na jonskom moru recimo ili na jadranu. po secanju, rekao bih da nisam presakao svoj uobicajeni tempo od 3 dobra kupanja dnevno ali da je voda bas topla, to nije. skala kaloni je drugi feeling jer je ogroman zaliv tako da je vise kao kupanje u slanom jezeru ali opet, ne secam se kakva je bila temperatura vode - mislim, skala kaloni je bzvz destinacija da se tamo zabodes, sem sto ima najjeftiniji rentacar koji sam video u zivotu u grckoj (100e za 7 dana koje ne moras odjednom da iskoristis).moguce da to ima neke veze i sa vetrom (meltemi) kog prosle godine kada smo mi bili (sredina jula) skoro i da nije bilo, nesto malo na severu, a koliko znam na egeju temperatura vode ume da bude povezana sa time.kupanje na jugu je definitivno bolje, boja mora ume da bude i jonski plava. pre plomarija ima ag.isidoros ako sam zapamtio a posle melinda koja je meni bila super. takodje i skala eresos koja ima fantasticnu plazu od tamnog vulkanskog peska. kazu da je i vatera dobra ali tamo nisam bio.2. brodici ti ne trebaju, sve je dostupno sa kopna niti je ostrvo tipa paxosa i itake da bez brodica nemas dobro kupanje. busevi postoje i povezuju glavne destinacije 2-3 x dnevno, nista nije posebno skupo. moze dosta toga da se obidje busom, ali je veliko ostrvo pa recimo molivos mitilini ume da potraje voznja pa i dobra 2 sata.3. ima ih, naravno, lezbos je poznat po tome. obicno su na samoj obali, cak su mnogi i u moru. recimo u blizini melinde na nekoliko km nalazi se jedna crkvica a odmah pored nje u vodi je izvor tople vode tako da je tu kupanje super, jedino sto je mesto toliko zabaceno da si bez nekog prevoznog sredstva bespomocan, mi smo isli biciklom. najblizi molivosu je izvor u eftaluu koji je organizovan, tj ima kuca na obali i unutra kade za kupanje. po secanju mislim da je dnevna karta oko 10e.btw, sta je to posejdon?

Edited by gazza1
Posted

aha, pa pazi, tamo gde je bas hladna voda po posejdonu (20C), tamo nema nista i tamo se ne kupas. to je taj severoistocni deo, bio sam tamo ali se nisam kupao. ovo o cemu pisem, molivos, eftalu pa onda potez izmedju zaliva gere i plomarija je u zoni 24-25C, sto je OK.hvala za link, nije lose imati. ja kad recimo razmisljam o itaki, meni je tamo sve vreme bila dosta hladnjikava voda i u ludilu je ne bi povezao sa zutom bojom na ovoj mapi koja pokazuje 26-27C

Posted

Niska rezolucija, kao što rekoh, a mikroklima zna da bude čudo i na 300 metara... Iskopaću nešto preciznije, mora da postoji.Hvala još jednom.Btw, pratim tvoje restoranske vivisekcije, i veoma često mi uzmeš reč iz usta. Kad porastem, biću gazza ili Toni Burden!

Posted

Evo preciznijih podataka za Grčku, sa prognozama...http://www.hnms.gr/hnms/english/index_html?

Posted

evo par slika sa sifnosa. jos sam u fazi spremanja i sortiranja, pa ce tekst drugom prilikom.uskoro ce uslediti i fotke sa milosa i atine/pirejahttps://fotos.web.de/ui/gallery/jsinisa68

• 2 weeks later...
Posted

uradih putopis sa sifnos, pa ko voli neka izvoli:http://jsinisa.blogspot.de/2013/09/sifnos-avgust-2013.html

Posted

Vratio se iz Kalamakija na Zakynthosu. Pa ok, ako je ovo ostrvo najgore sto Jonsko more ima da ponudi, onda - bring the rest of it on! Bice nekoliko slika za par dana.

Posted
Ros, vec sam pomislio po slikama, da si bio na pustom ostrvu, kad na kraju nadje se po koji zivuljak.Fino, fino :)
ostrvo je popunjeno taman koliko treba. nisu guzve na plazama, a nisi ni u pustinji. idealno. :)imam na blogu i dva posta iz 2011. isto kikladi
Posted

evo i milos:http://jsinisa.blogspot.de/2013/09/milos-avgust-2013.html