Ros Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 A čini se da su i hoteli nešto skuplji.Vrlo moguće da grešim ili da sam samo slučajno naleteo...evo sta sam na jednom drugom forumu pisao na tu temu:vec par nedelja gledam aranzmane za Grcku, za avgust-septembar i primecujem da su skuplji i do 50% u poredjenju sa proslom godinom.primer jednog hotela na Kosu koji je prosle godine za nas dvoje odraslih i cerkom od 5 godina bio 1300€ sa letom, i 21 dana smestaj bez jela.isti taj hotel, u isto to vreme je sad 1900€.samo let za nas troje prosle godine je bio oko 700€ a sad nema ispod 1100€.da napomenem da gledam aranzmane iz Nemacke. posto sa druge strane pravim i privatne upite u raznoraznim apartmanima i tu ne mogu da kazem da je ista poskupilo od prosle godine.stoji da je deo razloga za poskupljenje to sto su letovi iz Nemacke za Grcku dosta poskupeli, ali izgleda nije samo to u pitanju.da napomenem da su sve destinacije iz Nemacke poskupele.
Roger Sanchez Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Možda su im sad Švabe natjerale državu da naplaćuje sve propisane poreze, doprinose, daće, desetine, akcize i namete?
assück Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 my bad walle, nisam znao da su i tebi turci braca :)a grcka je skuplja nego prethodnih sezona, bar ovo sto sam pregledao
Dagmar Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 (edited) rodos.sve te divne plaze tamo, kao i ostale lokalitete, mozes dohvatiti busom.konkretno na rodosu bi lindos bio jedna opcija, grad rodos, kaliteaE tako nesto mi treba, da ima organizovan prevoz do par pristojnih plaza u okolini. Samo jos pitanjce ima li smisla ici krajem septembra?edit:U stvari vidim da je zadnji wizzov let 14ti septembar, sto znaci da kraj septembra otpada, jos samo da smislim kako da dobijem nedelju dana pocetkom septembra... Edited July 28, 2013 by Evi_
wall Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 my bad walle, nisam znao da su i tebi turci braca :)a grcka je skuplja nego prethodnih sezona, bar ovo sto sam pregledaoVerujem da jesu.Patoloska ljubav ka: raki, burek, ćevap... To mora jedna (pra)majka da rodi. :D
Ros Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Možda su im sad Švabe natjerale državu da naplaćuje sve propisane poreze, doprinose, daće, desetine, akcize i namete?problem je sa nemackim avio prevoznicima koji su digli cene letova za grcku zbog porasta broja turista iz nemacke prosle godine.
Ros Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 E tako nesto mi treba, da ima organizovan prevoz do par pristojnih plaza u okolini. Samo jos pitanjce ima li smisla ici krajem septembra?edit:U stvari vidim da je zadnji wizzov let 14ti septembar, sto znaci da kraj septembra otpada, jos samo da smislim kako da dobijem nedelju dana pocetkom septembra...verujem da je kraj septembra dobra varijanta za rodos.za krit sasvim sigurno, ali ne zna kako stici iz srbije do krita krajem septembra. iz zapadne evrope nije problem
wall Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 evo sta sam na jednom drugom forumu pisao na tu temu:vec par nedelja gledam aranzmane za Grcku, za avgust-septembar i primecujem da su skuplji i do 50% u poredjenju sa proslom godinom.primer jednog hotela na Kosu koji je prosle godine za nas dvoje odraslih i cerkom od 5 godina bio 1300€ sa letom, i 21 dana smestaj bez jela.isti taj hotel, u isto to vreme je sad 1900€.samo let za nas troje prosle godine je bio oko 700€ a sad nema ispod 1100€.da napomenem da gledam aranzmane iz Nemacke. posto sa druge strane pravim i privatne upite u raznoraznim apartmanima i tu ne mogu da kazem da je ista poskupilo od prosle godine.stoji da je deo razloga za poskupljenje to sto su letovi iz Nemacke za Grcku dosta poskupeli, ali izgleda nije samo to u pitanju.da napomenem da su sve destinacije iz Nemacke poskupele.Znači nisam prolupao. :)Sad gledam isti hotel, isti period nekih 20% skuplji.
Frank Pembleton Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 (edited) Meni i ovi iz Srbije kazu da je skuplje.Kako ovi sto se tek vratili tako i ovi sto se spremaju da odu.... Edited July 28, 2013 by Frank Pembleton
henrik larsson Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Možda hoteli i agencijski aranžmani, ove privatne varijante što sam ja gledao nisu skuplje u odnosu na ranije.
ToniAdams Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 verujem da je kraj septembra dobra varijanta za rodos.za krit sasvim sigurno, ali ne zna kako stici iz srbije do krita krajem septembra. iz zapadne evrope nije problemzar ne vozi vizer iz bg za krit?
Frank Pembleton Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Možda hoteli i agencijski aranžmani, ove privatne varijante što sam ja gledao nisu skuplje u odnosu na ranije.Da.
Аврам Гојић Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 zar ne vozi vizer iz bg za krit?Kamo lepe srece. Vozi za Krf
Moća Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Vaso slika!!! Moram da te jurim po celom forumu :PSent from my GT-I9000 using Tapatalk
yolo Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 (edited) guys, pozdrav iz soluna.u prolazu par informacija posto vidim da je krenula vrteska glasina. prvo, u lokalu (samiska, taverna) su cene iste kao i svih ovih godina u grckoj. smestaj jeftiniji - pricam o lefkadi i itaki gde sam prozujao ovih dana. mi smo na kraju zbog spleta porodicnih okolnosti morali da otkazemo dodekaneze u raznim opcijama, pa onda peloponez u raznim opcijama i na kraju zavrsili ponovo na voljenoj itaki. kuntali smo ovde: http://www.ioniohote...l_in.php?id=117 (slike sobe gde je double bed), lokacija milion dolara, mir i tisina, pogled na kefaloniju i zalazak sunca. trazili su nam 40e kada smo stigli, ucenjkali se na 35e u visokoj sezoni (21-28 juli).ko misli da ima i moze bolje u cro, tur, mne i slicno - srecan put! na tom mestu su ranije bile cene od 50 do 75e.vecina grcke ima cene za 10-20% nize nego prosle godine, sem ekskluzive koja ima svoju vernu i plateznu klijentelu@ros - kos je iz srbije najjeftinija charter destincija ove godine, u julu su aranzmani isli za 350-380e.upozorenje - ko krece na lefkadu, upucujem sucut. ove godine mi istocna obala (nidri) deluje humanije od zapadne. juce sam prosao kroz agios nikitas u pokusaju da se okupam na kathismi i zatekao milionske horde zla, mahom grcke i srpske uz nesto rumuna, bugara i italijana, kako od lefkade prave odvratnu masovku. pre 6 godina kada sam tamo letovao je izgledalo dramaticno civilizovanije, a i mnogo se izgradilo. not for me anymore.u poredjenju sa time, moja itaka je cist sanatorijum. OK, nema takvih plaza, nema otvoreno more, nema pesak ali ima sve ostalo. posto se verovatno necu u dogledno vreme tamo vracati, pisacu detaljno kada se vratim.btw u solunu nasao novu kafanu favorit - to elliniki. ko je u prolazu neka se ne zajebe da svrati. za nijansu je dizajniranije nego sto bi trebalo ali na totalno cool nacin (tema je lezbosko/kritska uzerija sa mezeom i top class grckim menijem za razumne pare) tako da ne smeta, narocito posto hrana suta dupe za sve pare (37.70e brutalna vecera za 2 sa flasicom pitsiladi najboljeg uza na planeti koji je sam odneo 8e iz te cene, ostalo su bili taramosalata, hoba, vruci hlepcici, kritski krompir, pohovani cvetovi tikve punjeni sirom, salata od spanaca i cvekle sa plavim sirom, muslje sa mirodjijom). Edited July 29, 2013 by gazza1
Recommended Posts