dekki Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 А. Николаос - пар детаља од пре 6-7 година.Ветар дувао у рангу кошаве. Први дан било баш незгодно, после се нашла нека увала где није било ни таласа, нит је ветар допирао. Лик на плажи наплаћивао реквизите са све малом фискалном касом у руци. Како банкротираше са таквом фискалном дисциплином далеко од метрополе, хаха. Тад били актуелни евро купови па се бацило нешто пара и на кладионицу. Кладиончарска листа на грчком алфабету коју сам носио је деловала довољно одбојно за локалне кафеџије који су доста упорни да увуку туристе у таверне. Један дан у недељи се на неком паркингу направи пијаца. Поставе се тезге, продаје се роштиљ. Буде живописно. Ту сам налетео на једног нашег што продавао гардеробу, ожењен Гркињом.Обишао сам само локални музеј и тиме испунио туристичку дужност Био до Хераклиона, видео ред за куповину улазница за Кносос, помислио чекај овде ред, чекај после ред да уђеш, ма нема шансе. Уместо посете древним Минојцима гледао сам како море удара у мраморје, највећи таласи које сам видео у животу до тада.Бацим пре неки дан поглед на сајт Матика и видим да су аранжмани за 16. јул (били?) 360 евра 10 дана, пп, авионом. Хотел није Бог зна шта, ал мислим да је ово вредело уплатити ако није био неки маркетинг трик.
Muwan Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Najskromniji 10-dnevni paket sa avio prevozom je pre krize koštao 500 evra, tako da ovih 360 deluje bogovski tj. ukazuje da za 5 glava može da se završi nešto iz srednje klase hotela (ali ne sumnjajte da za vrhunski smeštaj na Kritu treba odvojiti barem 100 evra dnevno bez prevoza i vanpansionske potrošnje). Naravno uz to treba obratiti pažnju i na hotel i na agenciju. Ja sam u Srbiji koristio Kalodoukas i bio je sasvim dobar value for money, posle sam prešao na individualne aranžmane ali dosta ljudi koje poznajem je išlo u Grčku preko Matica i niko se nije žalio.
yolo Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 kako stoji sa avio kartama iz cartera, jel to neko prodaje solo i za koje pare (bez aranzmana)?
dekki Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Сећам се да је неки стари дошао из Србије у посету сину који тамо ради. Аутобусом докле се могло, а после хватао трајект за Крит. То на крају испалo ко авионом да је дошао.
wall Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 kako stoji sa avio kartama iz cartera, jel to neko prodaje solo i za koje pare (bez aranzmana)?220€ kod Kalodoukasa.
radisa Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 JA sam o da vam kažem de se 'ebete, što ovo niste pisali u januaru-februaru.Mogao sam da biram Rodos ili Krit, cene su tu negde (Rodos je za ovo što sam išao možda 200-300 evra jeftiniji, što nije baš velika razlika), i ja se odlučim za Rodos.Ništa, sledeće godine Krit. :)
Ros Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 JA sam o da vam kažem de se 'ebete, što ovo niste pisali u januaru-februaru.Mogao sam da biram Rodos ili Krit, cene su tu negde (Rodos je za ovo što sam išao možda 200-300 evra jeftiniji, što nije baš velika razlika), i ja se odlučim za Rodos.Ništa, sledeće godine Krit. :)nisi nista izgubio birajuci rodos. za rodos imamo topik:http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=5425i pitaj sta te zanima. vidis da smo voljni.ako si kuci od 30.7 do 9.8 i na rodos ides posle, onda mozes cuti i licno sve sto te zanima
radisa Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Ma bio ja već tamo i vratio se. Uvek idemo poslednje nedelje juna na more, kad idemo na more.Nije da je bilo loše, naprotiv, ali, čini mi se da je Krit daleko zanimljiviji.A možemo razmeniti i utiske kad dođeš, nije problem :)
Ros Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Ma bio ja već tamo i vratio se. Uvek idemo poslednje nedelje juna na more, kad idemo na more.Nije da je bilo loše, naprotiv, ali, čini mi se da je Krit daleko zanimljiviji.A možemo razmeniti i utiske kad dođeš, nije problem :)moze i tako.a onda ces cuti i nesto o kritu. i drugim destinacijama. :)
wall Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 nisi nista izgubio birajuci rodos. za rodos imamo topik:http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=5425i pitaj sta te zanima. vidis da smo voljni.ako si kuci od 30.7 do 9.8 i na rodos ides posle, onda mozes cuti i licno sve sto te zanimaČuj nije ništa izgubio, pa on je dobio 4 kg. ^_^
Ros Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Čuj nije ništa izgubio, pa on je dobio 4 kg. ^_^well, that's miracle...ja uvek na moretu izgubim par kg. umirem za domacim grckim povrcem :)
radisa Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Ja sam išao na All Inclusive varijantu. I volim pasivan odmor. :)
zola89 Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Jel ima neko neki savet za sitoniju? Hteo bih krajem sledeće nedelje sa devojkom da odem tamo kolima, pa ne znam da li ima smisla otici na bum, nesto ne znam kakve sam srece uvece kad stignem sav slogiram od puta da razgledam smestaj, sta cu da ubodem, a imam utisak da se odavde opasno ugradjuju agencije za taj obican apartmanski smestaj. Sa druge strane ne znam kakve su sanse da direktno odavde ispregovaram neku dobru cenu sa gazdom preko maila ili telefona? Neki sarti bih mozda uzeo kao bazu, al ako neko ima vise iskustva sa sitonijom, poslusacu :) takodje ako neko zna neki smestaj da valja i da je razumna cena slobodno nek kaze..
SleeperSleep Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 trecu godinu zaredom idem na sitoniju za dve nedelje. uvek dogovaram smestaj direktno sa vlasnicima, a mestaj mozes naci ovde: http://www.halkidiki.com/english/accommodation_e.htmprva 2 puta je smestaj bio identican onome sto su pokazali na fotkama, verujem da ce i sad biti tako. iskreno ti preporucujem da sam sebi nadjes smestaj. kad ti vlasnici ponude cenu, uvek ima prostora za cenkanje. sad, kad je malo vremena ostalo do termina polaska mozes spustiti najam najmanje 10%. cena zavisi od 2 stvari: da li trazis studio ili apartman i kolika je udaljenost od plaze. iskreno, buduci da na sitoniji ima minimum 15 sjajnih plaza, ne vidim koliko je bitno biti blizu jedne konkretne, kad je najmudrije svakod dana sesti u kola i ici na neku drugu. gde god da krenes ceka te max 20ak minuta voznje i mesto na kojem se mozes parkirati.moja ti je preporuke da smestaj nadjes na potezu nikiti - ormos panagias - vourvourou, jer odatle mozes relativno lako da ides i na zapadnu i na istocnu obalu.
InvisibleLight Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Сећам се да је неки стари дошао из Србије у посету сину који тамо ради. Аутобусом докле се могло, а после хватао трајект за Крит. То на крају испалo ко авионом да је дошао.nije bas, 100evra je bio bus, a trajekt 50e (pa podelis na broj osoba).al se putuje po 6-7-8 sati trajektomja isla busom do atine, odatle smo isli trajektom da irakliona da bismo imali kola (dzip ) za po ostrvunajbedak je sto smo se posvadjali 5. dana i do kraja mi ispao najgori odmor a nazad ne mozes :D i tako nikad nisam dobila fotke sa tog letovanja , imam par mojih nikakvihgazzo, ako ti treba direkt smestaj u agios nikolaosu saljem ti, ali meni taj grad najlosiji izbor na severnoj obali..(sem onih engleskih uporista na srednjem severu), hanja je svakako najbolji izbor. jesu pomenulu balos, to je meni najlepsa plaza, i svakako spinalonga, koju je ros pomenuo, iako se ostrvce obilazi jer je istorijski znacajno,arhitektonski ruiniran grad duhova umrlih od lepre (jbt kako bih volela da imam te fotke!), sama obala i boja mora mami na plivanjeali jug i jarapetra su bolja varijantaja sam bila primorana da idem u selo zvano sfaća i sledim posete lokalnim familijama i prijateljima i slusam grcke rasprave u rafalu satima i satima, kritsku muziku u kolima( too much:(), naavno da sam bila nadrkana:matala 2009sad bih na krit!! :(
Recommended Posts