InvisibleLight Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 (edited) ovo je lezbos, jedno seoce pored plomarija:) - ja svake godine nadjem svoju itaku negde u grckojdobar ti je plan, sad si me inspirisalasta ima u tom kasu?iskreno, ne znam bas tacno (nisam bila ;) )ali se ovi moji istanbuleri kunu u to mesto, zbog tog shmeka nekomercijalizovane autenticnosti..i to je bio odgovor na moju primedbu da mi turska obala ne odgovara jer nema zelenila (npr svi prevrcu oci na kuşadası).jos cu se konsultovati s njima, ali moram to da sama vidim/osetim, mozda ne delimo kriterijume.u svakom slucaju hocu da se prezderavam na moru ove godine, zato bih po turskoj..lesvos...da, cula sam da je predivno.svaka cast na izboru, biraj pametno i ove godine i vidimo se sa izvestajima ovde krajem leta:)edit - nemamo poseban topic o turskoj obali? Edited June 4, 2013 by InvisibleLight
Nico Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 @ gazza Ja idem na Symi u avgustu. Wizz Air do Rodosa (svake subote letovi), brodicem do Simija, nasla neki simpatican bungalov za 30 eur za noc. Dodekanezi su ti generalno spaljena zemlja, zelenila ima samo na Patmosu i nesto na Kosu. Kroz Simi (valjda Horio) sam prosla nekoliko puta, delovao mi gotivno onako sa broda. Znam da celo leto traje neki festival, ima par manastira i vinograda u unutrasnjosti. U brdima sigurno ima par sela gde moze da se pronjuska. Deluje primamljivo polupusto, to je bio glavni mamac ovog puta. http://symidream.com/wp/symi-photos/albums-2008/?album=10&gallery=175
yolo Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 sad sam gledao cene na wizzu. oni se reklamiraju kao letovi za 4000, u realnosti je to izmedju 14 i 20.000 za return ako u cenu ukljucis i 1 torbu koju svakako treba da poneses na more. letova za 2-3000 u jednom pravcu (bez prtljaga) ima samo za skroz leve termine, jul je vec ozbiljno napucan. lete od 15.juna do 15. septembra.
InvisibleLight Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 sad sam gledao cene na wizzu. oni se reklamiraju kao letovi za 4000, u realnosti je to izmedju 14 i 20.000 za return ako u cenu ukljucis i 1 torbu koju svakako treba da poneses na more. letova za 2-3000 u jednom pravcu (bez prtljaga) ima samo za skroz leve termine, jul je vec ozbiljno napucan. lete od 15.juna do 15. septembra.sta fali avgustu?iz prve:il npr subota 10.avgust je 3399u jednom smeru sam i mislila (kud ces jeftinije od ovoga?) a nazad iz istanbuladoplata za prtljag stoji, a resenje je da dvoje mogu pakovati u jedan mnogo veliki kofer (+2 maximalna rucna) i tako smanjiti trosakps 7.sept, cena karte 1699 pa jbt izadje kao kolima bg-ns-bg npr
Nico Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 (edited) Gazza je u pravu, ja sam moju kartu platila skoro 25.000. Platis jedan kofer u jednom pravcu 3.000, znaci odmah dodajes 6.000 na tu gistro cenu. Pa onda ti uzmu skoro 1000 din za procesiranje nekom od kartica i to u svakom pravcu. I sve tako, izmisljaju razne feejeve sve do check out/a, pa se nakarikalo do 25k. Jos sam ja kartu kupila u martu i ispala totalni magarac. U maju su za godisnjicu Wizz Aira spustili za 20%. Lopovska posla. Jedino sto sam se nameracila na 2 nedelje, a ne 10 ili 11 dana, inace bih kupila kartu za carter let preko Kalodukasa. Po ovom tvom ispada da su jos spustili cene, bas divno sto sam pozurila, hvala im. Edited June 4, 2013 by fluffer
SleeperSleep Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 prirodan hlad na sitoniji, gde?da imaju prirodan hlad ja bi ceo zivot letovao na kriaritsi plazi, bahami na jonskom moru. a ni kalamitsi nije los...ne pamtim imena, jbg. ima jedna velika plaza posle vurvurua prema sartiju (mozda karidi?) na kojoj imas obilje hlada. mana joj je sto za moj ukus ima previse turista. medjutim, izmedju ormos panagiasa i vurvurua ima jedna minijaturna uvala i ista tolika plaza (max 10-15) kupaca, kojoj je jedan deo skoro potpuno pokrivena hladom velikog drveta koje se ugnezdilo na litici iznad. plaza je oko 350m od magistrale i prvo se malo ide uzbrdo, a potom stepenicama nizbrdo - pomucis se ali vredi. proslo smo leto moj burazer i ja sa familijama svaki put tamo bili potpuno sami. prepodne tu, a popodne na zapadnu stranu na kojoj imas 5-6 odlicnih plaz na kojima sunca ima skoro do 9 sati.ja volim sitoniju. za srbijanske porodice sa malom decom nema bolje opcije.
I*m with the pilots Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Detaljan sajt sa posteno opisanim mestima i najbitnije - plazama na Sitoniji (GPS koordinate zabacenih, koliko minuta pesice od meste gde ste ostavili kola, hlad, plicak, ima sladoleda i slicno) - "Sitonija na dlanu"Definitivno ima hlada. Ja se u neke zaljubih samo na osnovu fotografija - trebalo je da idem za koji dan ali sam Sitoniju odlozila za neki drugi put.
SleeperSleep Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 dobar je taj sajt i preporuke su ok. naravno, ima pomalo i preterivanja, posebno kod taverni koje su ubedljivo najslabija stvar na sitoniji.
I*m with the pilots Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 dobar je taj sajt i preporuke su ok. naravno, ima pomalo i preterivanja, posebno kod taverni koje su ubedljivo najslabija stvar na sitoniji.Iskrena da budem, ja sam presla detaljno samo o plazama, upravo trazeci neke sa prirodnim hladom, i citala elementarne info za Sarti i Vurvuru. Verovatno su i malo "sponzorisani" da spomenu odredjene apartmane i taverne, ja to nikad ne uzimam za pravi reper..
SleeperSleep Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 nisam bio u sartiju. vurvuru je skroz ok. generalno, ovaj potez od niktija do vurvurua ima jednu veliku prednost - prepodne ides na istocnu stranu, popodne na zapadnu, a sa obe strane na nevelikom prostoru ima desetak fantasticnih plaza. probacu ovih dana da pronadjem par autenticnih fotki.
yolo Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 za mene je kriaritsi sa sve prilazom kroz onaj napusteni lavirint ulica nikada izgradjenog grada i kilometar savrsene plaze sa savrsenim peskom i savrsenom bojom verovatno jedno od najludjih mesta na moru koje mogu da zamislim, ali me jebe sto nema apsolutno nikakav prirodni hlad. cak sta vise nema ni nikakav smestaj, moras da se trtis po kampu ili ako uspes da se izboris za neku prikolicu. kada bi postojala bilo kakva najbazicnija infrastruktura i barem nesto za skloniti mozak od totalnog prokuvavanja, to bi bilo cisto remek delo za odmor, pritom na 8 sati voznje od bg.
fragand Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 (edited) bio na sartiju dve sezone unazad, smestaj je katastrofavoooourvoruoooou plaza sa puta mnogo ludo izgledasarti plaza, valjda krupan pesak, nije lose, nema guzvejuzno, uska plaza sa divljim kamperima malo prljavojuznije neuredjena plaza, ali je sasvim ok, preko staze nude plaza,jos juznije plaza za dvoje, nismo probaliseverno od sartija neki kamp ok plaza, malo treba do dubokena oranzu nismo uspeli da nadjemo mesto, nadrealno izgleda, stenje, pesak... samo je pristup malo nezgodan, cesta pojava nasadjivanje kola na panjodmah severno od oranza niz neku ludu liticu, genijalna mala plaza, uvala velika, pesak kao iz snovajedino nas ubi to pentranje i ima nudistasarti za porodice, ali losiji utisak od pefa, a okolne plaze za mladez (ubija vucenje stvari)imam i neke slike pa mozda okacime$i nasa doktorka koja radi tamo je bila trudna pre dve sezone, klince bi sad trebalo da ima nesto manje od dve godine Edited June 5, 2013 by fragand
fragand Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 pef blue fishone dve crne tacke, to smo mi muski krenuli na sitonijucetiri lezaljke za 4e vocnu salatu (ide pice po lezaljci, ali nas su pustali tako), guzva je samo vikendom kad dodju grci, ali podnosljivo jete donje tri ili cetiri sobe sa leve strane su bile potopljene za pljuskabliskost, nikako nije za parove bez deceanarhisti na delu pef molnasi oznacili kuda do pekarei ovo zlata vredi, topao bazen, gomila klinaca, nikom ne smetaju bebci koji vristenije bitno mesto, bitan je taj koncept
pt 2.0 Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 molim preporuke agencija koje organizuju solidne aranžmane za grčku. treba mi hotelska soba, ne apartman, avionski prevoz, ne treba mi gužva i ludi provod, i da sve bude 11-14 dana u prvoj polovini avgusta. može i na PM. hvala unapred.
Recommended Posts